Távolabbi vidékek lakóit is vonzzák az érmelléki Hegyközszentmiklós református gyógyfürdői

Makkay József 2023. december 03., 19:10 utolsó módosítás: 2023. december 04., 00:58

A Kárpát-medencében egyedülállóan református gyülekezeti fürdőként működik a gyógyfürdő Hegyközszentmiklóson. Az érmelléki települést megpezsdítő helyi közösségi vállalkozás mellé a Királyhágómelléki Református Egyházkerület is fürdőt épített. Mindkét helyi gyógyfürdő szolgáltatásait kipróbáltuk.

Távolabbi vidékek lakóit is vonzzák az érmelléki Hegyközszentmiklós református gyógyfürdői
galéria
Egész évben közkedvelt az egyházközségi fürdő termálvizes medencéje Fotó: Hegyközszentmiklósi Gyógy- és Strandfürdő

A Székelyhídtól 9 kilométerre fekvő Hegyközszentmiklós gyógyfürdőjét nem csak a környékbeli érmelléki települések lakói ismerik, hanem a Partium más vidékeiről, Belső-Erdélyből és a Kárpátokon túlról is szép számmal érkeznek vendégek. A helyi református egyházközség tulajdonában álló fürdő az utóbbi tíz évben látványos fejlődésen ment keresztül.

Minden bizonnyal ez késztette arra a Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetőségét, hogy a szomszédos telken megvásároljon egy 1,2 hektáros földterületet, és szintén fürdőt építsen a helyi református gyülekezet strandja mellé.

A KRE SPA nevet viselő új strandot és gyógyfürdőt tavaly nyáron adták át, azóta mindkét fürdő folyamatosan üzemel a Bihar megyei faluban. Egy hétvégén mindkét fürdőt kipróbáltuk. Az uniós pályázati támogatásból épült egyházkerületi komplexum elegánsabb, modernebb – a belépőjegy ára a duplája az egyházközségi fürdőnek –, a régi telephely azonban á la carte vendéglője miatt verhetetlen.

A Hegyköz-Ér panzió konyhája vonzza a vendégeket, az eddigi tapasztalatok alapján azonban mindkét létesítményt sokan látogatják ahhoz, hogy hosszú távra tervezzenek.

Nyitás előtt. A fürdővíz a Partium egyik legjobb minőségű gyógyvize Fotó: Makkay József

Új lelkész-menedzser vette át a fürdő irányítását

A hegyközszentmiklósi gyógyfürdő története a partiumi és a kelet-magyarországi termálvizes fürdők többségéhez hasonlóan a hatvanas évek végére és a hetvenes évek elejére nyúlik vissza, amikor Romániában és Magyarországon is kőolaj után kutatva mélyfúrásokat végeztek. Kőolaj helyett azonban a legtöbb település határában termálvíz tört a felszínre. Romániában ezzel sokat nem tudtak kezdeni, mert a Ceaușescu-rendszer nem adott pénzt a turisztikai hasznosításra, mindössze pár kiemelt fürdőhelyet finanszíroztak.

A 15 éve Hegyközszentmiklóson szolgáló, gyergyói származású református lelkipásztor, Árus Csongor László elmeséli, hogy a falu határában történt fúrások nyomán felszínre tört termálvizet a falu vezetősége vezettette be, és a termelőszövetkezeti tagok önerőből építették fel a fürdő elődjét, egy ötven áron elterülő zöldövezetes szabadtéri medencét.

Az 1971-ben megnyitott tsz-fürdőt a kommunista rendszerben is sokan megkedvelték a környék településeiről.

A termelőszövetkezet 1992-es felszámolásakor a bizottság a gyógyfürdőt átadta a helyi református egyházközségnek. A falu magyar vezetősége előrelátó volt, és nem akarta, hogy a közigazgatásilag Székelyhíd városához tartozó település létesítménye idegen kézbe kerüljön. A fürdő fél hektárnyi területének tulajdonosát kárpótolták, a terület tulajdonjoga pedig átkerült a hegyközszentmiklósi református egyházközséghez.

Az egyházközség 2019 decemberében avatta fel az új panziót Fotó: Makkay József

Az új helyzettel a gyülekezet presbitériuma és korábbi lelkipásztora nemigen tudott mit kezdeni. 2008-ig semmilyen fejlesztés nem történt, a régi, nyitott gyógyvizes medencét azonban így is sokan felkeresték, eközben azonban a fürdő egyetlen alkalmazottjának is bajosan sikerült kigazdálkodni a havi fizetését.

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet 1995-ös elvégzése után hét és fél évig moldvai szórványlelkészként, majd nagyváradi egyetemi lelkészként szolgáló Árus Csongor László a Hegyközszentmiklóstól 20 kilométerre fekvő Vedresábrányban szolgált, amikor ,,képbe került” a lelkipásztort kereső hegyközszentmiklósi presbitérium számára. A rendetlen életmódjával gyülekezetének sok gondot okozó korábbi lelkipásztor után az egyházközségben egy olyan „palástos embert” kerestek, aki nem csak a gyülekezeti életet, hanem a gyülekezeti fürdőt is rendbe szedi.

Árus Csongor László lelkipásztor új színt hozott a gyülekezeti életbe, és talpra állította az egyházi vállalkozást is Fotó: Makkay József

Az elmúlt másfél évtized tapasztalata azt mutatja, hogy a presbiterek jól döntöttek.

A kezdeti egyetlen alkalmazotthoz képest ma 24 munkavállaló dolgozik a fürdőből, panzióból és à la carte étteremből álló létesítményben, ahol évről évre jelentősen nőtt a turistaforgalom és a pénzbevétel egyaránt.

A tavaly átadott úszómedence a termálvizes fürdő mellett Fotó: Makkay József

Hathektáros területtel bővül a fürdőtelep

A hegyközszentmiklósi egyházközség nem jegyzett be külön vállalkozást a fürdő fenntartására, ezért a nonprofit szervezetként nyilvántartott egyházközség maradt a tulajdonos és működtető egyaránt. A jellegzetes tulajdonosi háttéren mindig megakadnak a Bihar megyei állami ellenőrző szervek, de a lelkész szerint végül elfogadták a törvényes vállalkozási lehetőséget, hiszen az ortodox egyház ugyanígy működteti a kolostoraiban zajló kereskedelmi tevékenységeket.

A KIrályhágómelléki Református Egyházkerület új fürdője uniós forrásokból épült Fotó: Makkay József

Igaz, a református egyház keretében fehér hollónak számít az ilyen vállalkozás – gyógyfürdője egyetlen Kárpát-medencei gyülekezetnek sincs –, ami azzal a hátránnyal jár, hogy az egyházközség egyetlen vasat sem tudott pályázni. Sem egyházkerületi, sem önkormányzati, sem magyarországi vagy európai uniós szinten.

Amit a fürdőtelepen lát, mindent önerőből valósítottunk meg. A profitot minden évben visszaforgattuk: ebből épült a panzió és legutóbb az úszómedence.

Egy új, a mostaninál jóval korszerűbb termálvizes medencét is akarunk építeni, de közbeszólt egy telekvásárlás, amire tíz esztendeje készülünk. A szomszédos, hathektáros területet vásároltuk meg, amire minden megtakarított pénzünk ráment, sőt kölcsönt is fel kellett vennünk. Ez olyan hosszú távú befektetés, ami komoly fejlesztési lehetőségeket biztosít majd az egyházközség számára” – magyarázza a lelkipásztor.

A KRE SPA belső medencéje új szintet hozott a fürdőzésbe Fotó: Makkay József

Robbanásszerűen megnőtt telekárak

A nyirkos, hideg őszi időjárás ellenére sok a vendég a termálvizes medencében. Zömében idősebb emberek, de fiatalabb párok is lubickolnak a kellemesen meleg vízben. A felújításra váró medencét nem merték bezárni hosszabb ideig tartó átalakításra, mert pár éve már volt egy kellemetlen tapasztalatuk, amikor decemberben két hétre építők vették át a terepet, hogy a gőzölgő fürdőt befedjék. Akik nem tájékozódtak a fürdő honlapjáról vagy Facebook-oldaláról, csalódva tértek haza.

Hosszú évek után még ma is akad olyan vendég, aki megkérdezi, kinyitott-e végre a fürdő.

Ebből okulva valamennyi újabb beruházást a régi szolgáltatások megtartása és működtetése mellett akarnak megoldani, hogy egyetlen vendégnek se kelljen lemondania a fürdőről. Az újabb beruházások viszont itt sem tűrnek halasztást, hiszen a Partiumban gőzerővel elindultak az új fürdőprojektek. Legközelebb Székelyhídon tervez a helyi, többségében magyar önkormányzat élményfürdőt uniós forrásból – szintén a hetvenes években létesített, helyi termálvizes strandja beruházások híján mára lepusztult –, de a hegyközszentmiklósi gyülekezetnek az egyházkerületi konkurenciához is fel kell zárkóznia.

Európa legnagyobb élményfürdőjének, a hajdúszoboszlóinak a tulajdonosai érdeklődtek pár évvel ezelőtt hegyközszentmiklósi befektetés iránt, ami végül dugába dőlt.

A magyarországi szakemberek laboratóriumi vizsgálatai akkor azt igazolták, hogy a partiumi megyék egyik legjobb minőségű gyógyvize a hegyközszentmiklósi. Ma már a robbanásszerűen megnőtt telekárak is bizonyítják, mekkora érdeklődés mutatkozik a magyar falu telkei iránt. Míg 10-15 évvel ezelőtt pár ezer euróért is lehetett telkes házat vásárolni a faluban, ma a leggyengébb hegyközszentmiklósi lakásért is legalább 40 ezer eurót elkérnek.

Többen hozzáláttak a falusi turizmushoz, a településen több panzió is épül, vagy újakat terveznek, ami jól mutatja a fürdőtelep fejlődésének lehetőségeit.

Hegyközszentmiklós településjelző táblája. Egyre többen ismerik a nevét Fotó: Makkay József

Pezsgő ifjúsági élet

A hegyközszentmiklósi fürdővendégek mellett nyaranta számos foglalkozás és több ifjúsági tábor is várja a fiatalokat. Az érmelléki egyházmegyével közösen szervezett táborok többségébe a környező és távolabbi településekről is várják a zene, képzőművészet, tánc vagy az angol nyelv iránt érdeklődő fiatalokat.

Halászlé a panzió éttermében. Kevés helyen készítik Erdélyben ilyen finomra Fotó: Makkay József

A kétgyerekes Árus Csongor László lelkipásztornak nem csak a fürdő menedzselése és a több évtizedes egyhangúságból és közömbösségből újjáéledő református gyülekezet a szívügye, hanem a kántorral és a helyi iskola vallástanárával karöltve sokat foglalkozik gyerekekkel és fiatalokkal egyaránt. Az ifjúsági munkába sikerült bevonni a helyi cigány fiatalok egy részét is. A magyar identitású hegyközszentmiklósi cigányok jórészt neoprotestáns gyülekezetek tagjai, de vannak közöttük reformátusok is.

A legfrissebb népszámlálási adatok szerint a 919 lelket számláló hegyközszentmiklósi népességből 709 személy vallotta magát magyarnak, a helyi református egyházközségnek 518 tagja van.

,,A helyi fürdő dinamikus fejlődése sok embert késztet arra, hogy hazatérjen szülőfalujába. Több olyan munkavállalónk van, akik otthagyták városi munkahelyüket, és itthon keresik boldogulásukat. Ez a trend a jövőben még hangsúlyosabb lesz” – mondja búcsúzóul Árus Csongor László lelkipásztor.

Tepertős-túrós puliszka. Magyar és román vendégek egyaránt kedvelik Fotó: Makkay József

A tágas étteremben késő estig magyar zene szól, egy szomszédos faluból érkezett társaság születésnapot ünnepel. A másik teremben szép számban vacsorázó román vendégek is jól érzik magukat a remek halászlé, bográcsgulyás és számos más magyar étel társaságában. A hegyközszentmiklósi fürdőtelep négynyelvű honlapja is bizonyítja, hogy aki betér ebbe a jellegzetesen érmelléki magyar miliőbe, rendszeresen visszatér. Üzemeltetői szerint a hegyközszentmiklósi gyógyfürdőnek Brassótól a Szilágyságig nagyon sok a törzsvendége.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport