Rendőri segítség kell a rend fenntartásához a székelyudvarhelyi kórházban

Hírösszefoglaló 2017. július 06., 10:54

Több mint száz kanyarógyanús esetet észleltek az elmúlt hetekben a székelyudvarhelyi kórházban, az esetek felénél beigazolódott, hogy fertőzésről van szó. A kórház vezetősége a helyi rendőrség segítségét kérte a rend fenntartásához.

Fotó: Barabás Ákos

Egyes páciensek miatt a helyi rendőrség közbelépésére is szükség volt, ugyanis hozzátartozóik rátámadtak az orvosokra, rongáltak, néhány beteg pedig a kezelőorvos engedélye nélkül távozott a kórházból.

Farkas Zsuzsanna, a székelyudvarhelyi kórház képviselője szerint az elmúlt időszakban 104 kanyarógyanús beteget utaltak be a kórházba Betfalváról és Székelyudvarhelyről, mindannyian roma közösségekből származnak. 72 személyt már kiengedtek, 54 betegnél beigazolódott a betegség, de már meggyógyultak. 32 páciens a kórház járványosztályán várja a vizsgálatok eredményeit. Az idézett forrás szerint

a betegek egy része szamárköhögésben is szenved.

A páciensek jelentős része kiskorú, a csecsemőket az édesanyjukkal együtt fektetik be a kórházba.

A kórház menedzsere, Lukács Antal az Agerpres hírügynökségnek elmondta, eddig nem látott helyzettel találták szemben magukat, de megoldották. A sok beteg miatt újabb ágyakat kellett elhelyezniük a járványosztályon, hat pácienst pedig Csíkszeredába kellett áthelyezniük.

A kórház vezetősége felkérte a helyi rendőrséget, hogy óránként járőrözzenek a kórház területén, ugyanis a betegek hozzátartozói szidalmazzák az alkalmazottakat, halálosan megfenyegetik őket,

ablakokat szedtek ki a helyükről és köpködnek a kórházban. A hatóságok szerint a térségben csökkenőben van a kanyarós megbetegedések száma.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat