Megölt egy ölebet és annak gazdáját is megsebesítette egy pitbull Gyulafehérváron

Krónika 2019. szeptember 21., 20:17 utolsó módosítás: 2019. szeptember 21., 20:18

Megölt egy kis termetű kutyát, és annak gazdáját is megsebesítette Gyulafehérváron egy pitbull terrier. A veszélyes állatot szinte egy napon keresztül keresték, végül szombat délután sikerült befogni.

Képünk illusztráció

A felügyelet nélküli pitbull terrier péntek este, Gyulafehérvár egyik utcáján támadta meg a bichon fajtájú ölebet, amelyet gazdája, egy 29 éves nő sétáltatott. A pitbull megölte a kistestű kutyát, az azt védelmezni próbáló nőt pedig több helyen megharapta. Az agresszív állatot megpróbálták elfogni a helyszínre érkező csendőrök, de nem jártak sikerrel.

A csendőrökre is rátámadó pitbullt végül elriasztották a helyszínről, és a hatóságoknak csak a szombati nap folyamán sikerült nyomára bukkanniuk.

A 29 éves nőt kórházba szállították. A Fehér megyei rendőrség szombat délután arról tájékoztatott, hogy a pitbullt sikerült elfogni, és azonosították a gazdáját is. Az Agerpres hírügynökség közölte, a 35 éves férfi szombaton jelentette a rendőrségen, hogy eltűnt a kutyája. A pitbull terrier hivatalos dokumentumokkal rendelkezik, és rendőrségi nyilvántartásban is szerepel.

A rendőrség a kutyatámadás megelőzését célzó intézkedések be nem tartása miatt indított kivizsgálást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat