Kómában van az a nő, akit tévedésből fejbe lőtt egy rendőr Marosvécsen

Hírösszefoglaló 2019. február 10., 10:20 utolsó módosítás: 2019. február 10., 12:40

Kómában van az az 59 éves nő, akire egy menekülő autós üldözése közben tévedésből rálőtt egy rendőr a Maros megyei Magyarón (Aluniş) – tudatja az Agerpres.

Illusztráció Fotó: Pixabay.com

A nőt megműtötték a kolozsvári kórházban, jelenleg kómában van – nyilatkozta szombat este az újságíróknak az áldozat fivére.

Az eset előzménye, hogy a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársai péntek este fel akartak tartóztatni egy személygépkocsit, annak vezetője azonban továbbhajtott. A rendőrök követték az autót, és mivel az Marosvécs (Brâncoveneşti) felé tartott, riasztották ottani kollégáikat, akik aztán Magyarón próbálták megállítani a menekülő sofőrt, de az ő jelzéseikre sem állt meg.

Az egyik rendőr ekkor rálőtt az autóra, az egyik golyó azonban egy gyalogos nőt talált el a feje tájékán.

A Maros megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Emanuela Rugină szerint a rendőr szolgálati fegyverét használta, és hat lövést adott le az autóra. A férfi 1993 óta áll a román rendőrség alkalmazásában, tapasztalt rendőrnek számít, „aki a szakmai felkészítők minden formájával napirenden van”, és a pszichológiai vizsgálaton is alkalmas minősítést kapott – mondta a szóvivő. Hozzátette, a rendőr és kollégája szászrégeni társaik riasztása nyomán szabályos jelzéssel próbálták feltartóztatni a menekülő autóst, ő azonban nagy sebességgel hajtott feléjük, a közúti forgalomban részt vevők és a rendőrök testi épségét is veszélyeztetve, ugyanis egyetlen jelét sem mutatta annak, hogy szándékában állna megállni vagy elkerülni a velük való ütközést, kizárólag saját menekülése foglalkoztatta.

 

A magyarói incidens után a szászrégeni rendőrség munkatársai folytatták az autós követését, és

végül Ratosnyán (Răstoliţa) sikerült leállítaniuk és azonosítaniuk.

A szászrégeni ügyészség vizsgálatot indított az ügy részleteinek felderítésére, gondatlanságból elkövetett testi sértés és hatósági közeg bántalmazásának gyanújával zajlik az eljárás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat