Felmelegedést és kevés csapadékot jósolnak húsvétra és május elsejére a meteorológusok

Krónika 2019. április 15., 16:06 utolsó módosítás: 2019. április 15., 16:07

A következő négy hétben fokozatosan felmelegszik az idő, május második hetében a sokévi átlagnál melegebb lesz az ország nagy részében – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 15-étől május 13-áig érvényes előrejelzéséből.

Fotó: Barabás Ákos

Április 15-e és 22-e között az évszakra jellemző hőmérséklethez képest hűvösebb lesz, főleg Románia keleti és délkeleti régióiban. Csapadékhiányra kell felkészülni országszerte, de főként Erdélyben és a hegyvidéken.

Április 22-e és 29-e között az átlagos fölé emelkednek a hőmérsékleti értékek, főleg nyugaton és északnyugaton, és folytatódik a szárazság az ország egész területén.

Az Agerpres hírügynökség által ismertetett előrejelzés szerint április 26-a és május 6-a között az időszaknak megfelelő lesz úgy a levegő hőmérséklete, mint a csapadékmennyiség. Május 6-a és 13-a között ismét melegebb lesz az időszakra jellemző sokévi átlagnál, és Erdélyben, valamint a hegyvidéken ismét kevés lesz a csapadék.

Az időszakra jellemző hőmérsékleti és csapadékátlagot az 1993-2016-os időszakban mért értékek átlagaként számolja ki a Középtávú Előrejelezések Európai Központja (ECMWF). A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy a hirtelen jövő, rövid ideig tartó meteorológiai jelenségeket nem lehet egy hónapos távra előre jelezni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat