Böjte Csaba: május 26-án támogassuk szavazatunkkal a mi közösségünk képviselőjelöltjeit

2019. május 22., 10:17

„Vannak olyan dolgok amelyekben a Bánságban, Dél-Erdélyben és Székelyföldön hasonlítunk, például abban, hogy sohasem dőlhetünk hátra”

Fotó: Rédai Attila

„Vannak olyan dolgok amelyekben a Bánságban, Dél-Erdélyben és Székelyföldön hasonlítunk, például abban, hogy sohasem dőlhetünk hátra, és mindazonáltal, hogy a közösség támogatja a célkitűzéseinket, a szavazatokat egyenként kell beszerezni. Annál inkább most, amikor a kampány utolsó napjaiban vagyunk, arra van szükség, hogy mindenki, a helyi véleményformálók, egyházi vezetők, politikusok, magánszemélyek egyaránt vegyék ki a részüket a mozgósításból. Ez a választás nem Winkler Gyuláról, Vincze Lorántról vagy Hegedüs Csilláról, hanem a közösség erejéről szól, hiszen ha május 26-án nem sikerül jól teljesíteni, akkor át fognak nézni a fejünk felett a következő önkormányzati és parlamenti választásokon” – mondta Winkler Gyula, aki a Hunyad megyei küldöttgyűlés és a Magyar Állandó Konferencia együttes ülésén vett részt hétfőn, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum aulájában. A rendezvényen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Széll Lőrincz, a Hunyad megyei MKT elnöke és Máté Márta főtanfelügyelő-helyettes, EP-képviselőjelölt is részt vett, illetve egyházi méltóságok és oktatási intézmények képviselői is jelen voltak.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

„Támogassuk szavazatainkkal és bizalommal a mi közösségünk képviselőjelöltjeit, hogy ők a mi hangunkat hallassák az Európai Parlamentben, és hogy jó szándékú képviselőtársaikkal összefogva védjék meg mindannyiunk közös szülőföldjét, az Európai Uniót” – mondta az atya. Felszólalásában megemlítette, alig két nappal korábban ünnepelték meg itt, Déván a Szent Ferenc Alapítvány védenceivel és oktatóival a szövetség napját, amely minden évben az összetartozás ünnepe az alapítvány teljes közössége számára. „Hiszem, hogy Erdély aranykora előttünk van” – mondta a Szent Ferenc Alapítvány vezetője, és aláhúzta, hogy nincs olyan akadály, amelyet összefogással ne lehetne leküzdeni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat