A katedra másik oldalán: csaknem 30 ezer pedagógus versenyvizsgázik

Hírösszefoglaló 2019. július 17., 12:23

Szerdán 10 órától tartják a tanári versenyvizsgát, amelyre országszerte 27 724 pedagógust várnak a 85 vizsgaközpontban. A jelentkezők közül 4740-en idei végzősök.

Archív felvétel Fotó: Veres Nándor

Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint országos szinten 4319, határozatlan időre szóló tanári állást hirdettek meg, ezek közül 3091-et városon, 1228-at vidéken.

A vizsgázóknak legkésőbb 9 óráig kellett jelentkezniük a vizsgateremben, és a tételek kiosztásától számítva négy óra állt rendelkezésükre ezek kidolgozására.

Az eredményeket július 23-án teszik közzé a tanfelügyelőségek székhelyén, valamint a Titularizare.edu.ro honlapon. Az óvásokat ugyanaznap 21 óráig, illetve másnap 15 óráig lehet benyújtani, a végleges eredményeket július 30-án hozzák nyilvánosságra.

A rendes tanári állás (titular) elnyeréséhez a vizsgázónak legalább 7-es jegyet kell kapnia mind az írásbeli, mind a gyakorlati próbán. A helyettes tanári állás megszerzéséhez legalább 5-ös osztályzatot kell elérnie a jelentkezőnek.

A rendes tanári állások elosztására július 31-én kerül sor, a tanfelügyelőségek által szervezett nyilvános gyűlés keretében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat