Belügyminiszter: „meglepetéseket tartogat” az augusztus 10-ei eseményekkel kapcsolatos dosszié

2019. november 15., 10:52 utolsó módosítás: 2019. november 15., 11:56

Nem állt fenn az állami intézmények fenyegetettsége a 2018. augusztusi tüntetések idején – jelentette ki Marcel Vela belügyminiszter csütörtök este, a B1 televíziócsatornának adott nyilatkozatában.

A belügyminiszter nyilatkozata azt sugallja, hogy indokolatlan volt a hatósági beavatkozás az augusztus 10-ei bukaresti tüntetésen Fotó: Inquam Photos/Liviu Florin Albei

Arra az újságírói kérdésre, hogy a 2018. augusztus 10-ei bukaresti kormányellenes tüntetés során a „legkisebb mértékben is” veszélyeztették-e a tüntetők az az állam intézményeit, Vela határozott nemmel felelt.

A belügyminiszter kifejtette, hogy az akkori eseményekkel kapcsolatos vizsgálati dosszié titkosságának feloldása hozzájárul a büntetőjogi nyomozás megkönnyítéséhez, és

hozzáférhetővé teszi az adatokat a nyilvánosság számára.

Marcel Vela úgy vélekedett: azzal, hogy csütörtökön feloldotta az iratcsomó titkosságát, tulajdonképpen azt tette, amit Mihai Fifor korábbi nemzetvédelmi miniszternek és Carmen Dan volt belügyminiszternek kellett volna megtennie.

Azt is elmondta:

a dokumentumot a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elhárító Igazgatósághoz (DIICOT) küldték, és „sok meglepetést” tartalmaz.

„Várjuk meg, míg a DIICOT közzéteszi, és a büntetőjogi per idején önöknek minden részlethez hozzáférésük lesz. Amit én elmondhatok: számos meglepetésben lesz részük” – mondta Vela.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat