Kismama halála irányítja rá ismét a figyelmet az otthonszülés szervezetlenségére és veszélyeire

Kiss Judit 2023. május 17., 19:10 utolsó módosítás: 2023. május 17., 19:19

Életét vesztette egy karácsonkői (Piatra Neamț) nő, miután úgy döntött, hogy otthon szüli meg gyermekét, és ehhez interneten keresztül keresett segítségként egy bábát. A tragédia kapcsán orvosok nyomatékosan arra hívják fel a figyelmet, hogy amíg az otthonszülés gyakorlatának Romániában nincs megfelelően megszervezett, kiépített, az egészségügyi rendszerbe illeszkedő módszertana – mint egyes európai országokban –, addig nagyon veszélyes lehet az otthonszülés. Laczikó Szidónia nagyváradi és Zsigmond István kolozsvári szülész-nőgyógyász is úgy vélekedett a Krónika megkeresésére, hogy veszélyesnek tartja az otthonszülést.

Kismama halála irányítja rá ismét a figyelmet az otthonszülés szervezetlenségére és veszélyeire
galéria
Fotó: 123RF

Otthon levezetett szülés nyomán életét vesztette egy 42 éves karácsonkői (Piatra Neamț) nő, akinél a szülést követően erős vérzés lépett fel. A kismamának ez volt az első terhessége, ugyanakkor szklerózis multiplexben és trombofíliában is szenvedett – ami egyfajta genetikai hajlam a trombózis kialakulására. A Ziarul de Iași című helyi portál értesülései szerint a baba életét sikerült megmenteniük a jászvásári (Iași) orvosoknak, az ügyben pedig vizsgálatot indított a rendőrség.

Dr. Mircea Onofriescu, a jászvásári Cuza Vodă szülészeti és nőgyógyászati kórház orvos professzora elmondta, a nő több orvoshoz is elment Piatra Neamțon, és a szakemberek valamennyien azt javasolták, hogy császármetszéssel adjon életet gyermekének, tekintve, hogy már 42 éves és több betegségben is szenved.

Fotó: Pinti Attila

„A nő a Facebookon keresztül talált egy állítólag asszisztensi végzettségű bábát, aki vállalta, hogy levezeti otthon a szülést. A méhlepény leválása után súlyos vérzés lépett fel, a mentőket pedig túl későn értesítették” – idézte az orvos professzort az Agerpres hírügynökség. Azt is elmondta, hogy miután a megyei kórházba szállították, egy nőgyógyászokból, aneszteziológusokból, neurológusokból és kardiológusokból álló orvoscsapat küzdött a nő életéért, sajnos sikertelenül.

Az esetet követően a szakemberek nyomatékosan felhívták a figyelmet az otthonszülés veszélyeire, rámutatván, hogy Romániában nem létezik megfelelő infrastruktúra és logisztika, törvényes keret a biztonságos otthonszülésre vonatkozóan.

Mircea Onofriescu kifejtette, a bábáknak és orvosoknak azt javasolják, hogy ne vegyenek részt otthonszülés lebonyolításában. „Nagyon világosan le kell szögeznünk, hogy rendkívül veszélyes, ha interneten vagy közösségi oldalon talált segítséget vesz valaki igénybe az otthonszülésnél, tragédiák történhetnek emiatt. Az otthonszülést egyes európai országokban jogszabályok teszik lehetővé, de ott meg is van a megfelelő infrastruktúra és logisztika mindehhez” – mutatott rá az orvosprofesszor. Hozzátette,

Belgiumban vagy Hollandiában például vannak olyan egészségügyi dolgozók, akik a megfelelő felkészültséget igazoló, az egészségbiztosítók és a közegészségügyi intézmények által kiállított bizonyítvánnyal rendelkeznek, ez jogosítja fel őket arra, hogy levezessenek egy otthonszülést.

„Mihelyt ezek az egészségügyi dolgozók elkezdenek asszisztálni a vajúdásnál, azonnal értesítik a sürgősségi szolgálatot, hogy ha bármi nehézség lépne fel, a lehető legrövidebb idő alatt beszállíthassák a szülő nőt a legközelebbi kórházba. Ezekben az országokban jól megszervezett, gördülékenyen működő rendszerekről van szó” – fejtette ki a jászvásári orvos. Onofriescu arra is kitért, az elmúlt hetekben ez már a második haláleset otthonszülés miatt Neamț megyében: a másik nő is bába segítségével próbált életet adni gyermekének otthonában.

A karácsonkői eset kapcsán az ottani megyei kórház szülészeti, nőgyógyászati és újszülött-gyógyászati osztálya közleményben hívta fel a figyelmet az otthonszülés veszélyeire. „Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét:

ha van olyan barátjuk, rokonuk, ismerősük, aki az otthonszülést akarná választani, kérjük, irányítsák őt egészségügyi intézményhez, ahol megfelelő szakellátásban részesül, így csökken annak az esélye, hogy olyan veszélybe kerüljön, amit nem ért meg, nem ismer.

Az efféle otthonszüléses gyakorlatból tragédiák származhatnak, olyan tragédiák, amelyek nemcsak az érintett családját, de bennünket, egészségügyi alkalmazottakat is hosszú távon befolyásolhatnak. Határozottan elítéljük az effajta gyakorlatot, egyfajta vészjelzést szeretnénk leadni erre a sajnos egyre inkább terjedő, az interneten nagy mértékben népszerűsített eljárásra vonatkozóan” – fogalmaznak közleményükben a szakemberek.

Onofriescuhoz és a többi orvoshoz hasonlóan látja a helyzetet dr. Laczikó Szidónia nagyváradi szülés-nőgyógyász is. A Krónika megkeresésére kifejtette,

amíg nincs jól kiépített, megszervezett eljárásrendszer Romániában az otthonszülésre vonatkozóan, addig senkinek sem javasolja ezt a gyakorlatot.

Kiemelte, számos európai országban ennek jól bejáratott módszere van, és jól is működik – a statisztikák ott azt mutatják, hogy körülbelül 1500 esetből mindössze egy-két esetben veszítette életét a baba az otthonszüléskor. A szakember arra is kitért, hogy ha bármilyen probléma adódik vajúdás, szülés közben, a szakképzett bába hívja a mentőt, rövid idő alatt beérnek a kórházba és ott fejeződik be a szülés – Romániában ezzel szemben ennek a gyakorlatnak nincsen meg a szabályozott kerete.

„Ezekben az országokban – például Hollandiában, Angliában – az otthonszülést tapasztalt bábák vezetik le, akik bizonyos kórházakhoz tartoznak, őket küldik el azokhoz a hölgyekhez, akik otthon szeretnének életet adni gyermeküknek.

De csak egészséges, rizikómentes terhességek jöhetnek szóba ott is, veszélyeztetett terhesek nem szülhetnek más országokban sem otthon”

– mondta a váradi Euclid magánklinikán dolgozó Laczikó Szidónia.

Dr. Zsigmond István kolozsvári szülész-nőgyógyász, a Gynia magánklinika főorvosa megkeresésünkre azt mondta, azért veszélyes az otthonszülés, mert ha nagy gond adódik közben, akkor sajnos nem lehet időben közbelépni – ez jelenti a legfőbb rizikót. Arra is kitért, volt néhány páciense, aki előre megmondta, hogy otthon fog szülni, de egyik sem volt problémás eset. „Vannak esetek, amikor nem is szabad otthonszülésre gondolni, de vannak olyanok is, amikor elképzelhető.

Sajnos azonban sohasem lehet tudni, hogy a szülési folyamat közben miből mi következik, látszólag normális esetben is felléphet olyan helyzet, amikor nagyon gyorsan közbe kell lépni, és akkor bizony minden egyes perc számít. Ezért én veszélyesnek tartom az otthonszülést”

– fejtette ki a szakember.

Laczikó Szidónia beszélgetésünk során arra is kitért, hogy Magyarországon a Geréb Ágnes ügyét övező botrány kirobbanása nyomán most már lehetőség nyílik az otthonszülésre, mert a törvény lehetővé teszi – bizonyos szabályok betartásával. Geréb Ágnes pszichológus, szülész-nőgyógyász és független bába az apás szülés és az otthonszülés szószólójaként lett ismert. Tizenöt évvel ezelőtt az általa kísért egyik otthonszülés során történt tragédia nagy port kavart, megosztotta a közvéleményt. Több letartóztatásban és házi őrizetben töltött év, valamint az ezzel járó szakmai eltiltás után Geréb Ágnes a magyarországi sajtónak azt nyilatkozta a tavalyi év végén, hogy azon gondolkodik, ismét visszamegy dolgozni a „szülések köré”.

Laczikó Szidónia a Krónikának arról is beszélt, hogy bár Romániában nincsen megszervezve, legálisan körülírva az otthonszülés módszertana, lenne igény rá. „Amíg nincs legális, biztonságos kerete, veszélyesnek tartom az otthonszülést, mert ha baj van, nem biztos, hogy könnyen lehet segíteni ezeken az anyukákon.

Az is megeshet, hogy késő már, mire kórházba jut. Közben az is igaz, hogy a romániai orvosi rendszer az otthonszülés ellen van, és az is, hogy ezek az anyukák nehezen mennek kórházba probléma esetén, halogatják, ami pedig szerfölött veszélyes”

– mutatott rá a szülész-nőgyógyász.

Fotó: Veres Nándor

Felhívta a figyelmet arra is, jó lenne, ha az otthonszülésnek Romániában is lenne végre világos törvényi kerete, hogy biztonságosan lehessen megszervezni. „Egyébként az otthonszülés nem rossz dolog, a pácienseim közül is vannak, akik felvetik, hogy lenne-e rá lehetőség.

Ugyanis félnek az egészségügyi rendszertől, hiszen Romániában sokszor rosszak a kórházi szüléssel kapcsolatos tapasztalatok: nem elég jó az ellátás, nem emberbarát, nem bababarát, nem anyabarát, nem szoptatásbarát, és nem szülésbarát – sajnos.

Ezért sokan félnek, de fel kell hívni a figyelmet, hogy amíg nincs megszervezve Romániában az otthonszülés eljárása, addig biztonságosabb a kórházi körülményekhez igazodni. De reméljük, lesz változás ezen a téren, kidolgozzák itt is. Jó lenne, ha társadalmi mozgolódás indulna el, hogy legyen lehetőség Romániában is otthon szülni biztonságosan” – mondta a nagyváradi szakember.

Egyébként az elmúlt időszakban történtek konkrét helyi lépések a szülészeti körülmények javítására Romániában: például nők napja alkalmából adott át saját költségén felújított kórtermet az Arad megyei sürgősségi kórház egyik szülész-nőgyógyásza.

Ioana Vornic orvosnő mintegy 4000 eurót költött a saját pénzéből arra, hogy felújítsák a szülészeten található kórtermet. A szakember a várandós nőknek szeretett volna kedveskedni az ajándékkal nők napja alkalmából.

A kétágyas kórterem fürdőszobával is rendelkezik – mindezt Ioana Vornic jóvoltából korszerűsítették. Az orvosnő elmondta, a kórház egy régi épületben működik, amelyet a volt tulajdonosok visszaigényeltek. „Egy kis örömet szeretnék szerezni legalább a kismamák egy részének, akik itt hozzák majd világra gyermekeiket. Nagyon örvendek, hogy sikerült befejeznünk a munkálatokat március 8 előtt” – mondta a szülész-nőgyógyász.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport