Vígopera az Őszi Sokadalom fénypontja: minden korosztályt megszólító programokat kínál Kézdivásárhely városünnepe

Krónika 2018. július 29., 11:27

A kézműves és hagyományos termelők vására áll az értékszüret mottóra épülő, augusztus 30. és szeptember 2. között rendezendő Őszi Sokadalom középpontjában. Kézdivásárhely városünnepén továbbá nagyszínpadi koncertekkel, operával, gyermekfoglalkozásokkal, borudvarral, pityókafesztivállal, ifjúsági programokkal várják a résztvevőket.

Színpompás. „Belakják” Kézdivásárhely főterét augusztus 30. és szeptember 2. között az Őszi Sokadalom résztvevői Fotó: Biró István

Hagyományszerűen a Tanulók Klubja fúvószenekarának és mazsorettcsoportjának fellépése nyitja meg Kézdivásárhely városünnepét, az Őszi Sokadalom elnevezésű rendezvényt augusztus 31-én. Az esemény hivatalos nyitónapján színpadra lép az Iris, a Pokolgép és a Magashegyi Underground – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szeptember elsején a helyi Mano and Friends nyitja a koncertsorozatot, majd

a rendezvény fénypontjaként begördül Kézdivásárhely főterére a Magyar Állami Operaház kamionja a Gördülő Opera Székelyföld turné keretében. A társulat Donizetti Szerelmi bájital című vígoperáját adja elő.

A szervezők mintegy 300 ülőhelyet biztosítanak, emellett állóhely is lesz bőven. Az előadás ingyenesen tekinthető meg, az estét a fiatalabb generációkat megszólító Freddie fellépése zárja.

Szeptember 2-án színpadra lép Simó Annamária, a Csík Zenekar, a városnapok zárókoncertjén pedig Rúzsa Magdi szórakoztatja a közönséget, majd a tűzijátékot lehet megcsodálni. Az koncertek utáni szórakozást az Urbanizé Garden biztosítja a parkban, ahol naponta 4-4 lemezlovas pörgeti majd a lemezeket.

Többek között Azteca & Mano, Sllash & Doppe, Dubgrade, Levitation, Grid, PDBR, DJ Shiver, Nick Havsen ütemeire lehet bulizni.

Az Őszi Sokadalom egyik legszínesebb és legkülönlegesebb programja minden évben az utcazene.

Szeptember elsején a Polyp Televízió székháza előtti téren négy-öt zenekar szórakoztatja a résztvevőket, másnap nagyobb helyszínt, a Vigadó előtti teret járja át a zene. Fellépnek a város és környező települések kisiskolásai, valamint a magyarországi Millió Rózsaszál rock and roll banda, a sepsiszentgyörgyi Imette, a Lunar Acoustisc Trio, az Old Bumeráng (akik a régi Bumeráng-tagokból verbuválódtak össze) és a Maya and The Crazy Plumbers.

Az értékszüret mottóra épülő rendezvény idején az eddigi évekhez hasonlóan több mint 100 kézműves és helyi termelő kínálja portékáját.

Ménessy Kinga Kitty főszervező szerint a rendezvény középpontjában álló vásár idén sokkal koncentráltabb lesz, a Gábor Áron-szobortól kezdődik, a főtér két oldalán két sorban állítják fel a sátrakat, szabadon hagyva a teret az opera produkciójának.

A gyerekvárost idén is a Caritas szervezi, szocio-edukációs gyerekprogramok, gyűjtő- és alkotópontokkal rendezik be a Gábor Áron-szoborig kibővített teret, amelynek a bejárata idén a polgármesteri hivatal felől lesz. A 65 fős önkéntes csapat közel 20 ügyességi játékot és közel tíz kreatív műhelyt rendez be és koordinál, a tevékenységeken a felnőttek is részt vehetnek.

A szervezők szerint az Ifjúsági tér minőségi szórakozási, kikapcsolódási és találkozási pont lesz, ahol különböző előadásokon, beszélgetéseken és fiatalos programokon vehetnek részt az érdeklődők. A pityókafesztivált a Molnár Józsiás parkban szervezik, a borduvarban az erdélyi borok kóstolásán kívül a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat