Szatmárnémeti zenészek reflektorfényben a Partiumi Magyar Napokon

Bede Laura 2019. augusztus 17., 10:04 utolsó módosítás: 2019. augusztus 17., 10:08

A Strangers, a Twisted Systems és Nagy Norbert is színpadra lép az augusztus 20–25. között tizennyolcadik alkalommal szervezendő Partiumi Magyar Napokon.

Fotó: Partiumi Magyar Napok

A magyarországi neves előadókon kívül ismert szatmárnémeti bandák is fellépnek a 18. Partiumi Magyar Napokon augusztus 20–25. között.

Fiatalságunk feledhetetlen éveit felidéző retró slágerektől kezdve a legvadabb rockütemekig s lélekig hatoló klasszikusokig mindenféle zenei műfajt elhoznak számunkra a szatmári előadók. Rajongjunk egyikért vagy másikért, az már most biztos, hogy a koncertek után mindenki elégedetten, fantasztikus zenei élményekkel feltöltődve térhet haza”

– ígérik a szervezők.

Bár a neve az ellenkezőjét sugallja, a szatmári közönségnek nem idegen a Strangers zenekar, és az is köztudott, hogy ahol ők fellépnek, ott emlékezetes marad a buli. Repertoárjukban megtaláljuk a legnépszerűbb magyar és angol nyelvű retró dalokat, amelyekre megannyi generáció ropta már, de nem hiányoznak palettájukról napjaink legmenőbb slágerei sem.

Noha stílusban eltérő jelleget képvisel, de hasonlóan hatalmas bulival kecsegtet a szatmári fiatalok egyik kedvenc rockbandája, a színpadra mindent elsöprő energiával berobbanó Twisted Systems is. Kedvenc műfajuk az alternatív és a pop-rock, de imádják a metált és a lassan védjegyükké váló hosszú zoknikat is. A Partiumi Magyar Napokon azonban nemcsak a furcsa zoknik miatt lesz érdemes a színpadra szegezni tekintetünket, hanem azért is, mert a banda gitárosai mellett egy hegedűs is a húrok közé csap.

Nagy Norbert Szatmárnémeti legnépszerűbb előadója, aki már a milánói Scala operaházat is meghódította, és magától a nagymestertől, Andrea Bocellitől tanult.

Fantasztikus sikerei ellenére időről időre visszatér szülővárosába, hogy a helyi közönségnek is elhozza a klasszikus zene gyöngyszemeit. „Nagy Norbert évek óta különleges helyet foglal el a helyiek szívében, és nemcsak azért, mert Szatmárnémeti szülötte, hanem azért is, mert már többször állította hangját nemes célok szolgálatába.

Az idei magyar napokon azonban minden eddiginél különlegesebb repertoárral áll majd színpadra, a Nagy Norbert Symphonic Live ugyanis egy olyan klasszikus és filmzenéket felvonultató, igényes műsorral tér haza, mely biztosan elnyeri a műfajt kedvelők tetszését” – fogalmazott Kovács Zsolt programkoordinátor. A szatmári művész rengeteg magyar dallal is kedveskedik majd a közönségnek augusztus 20-án a Tűzoltótorony mellett felállított színpadon.

A Partiumi Magyar Napokon fellép továbbá Ákos, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, az Ismerős Arcok, a Csík Zenekar, a Compact Disco és Koszika is.

Erdélyi lemezlovasok fokozzák a Partiumi Magyar Napok bulihangulatát

Yoda Yoga színpadot állítanak fel a Partiumi Magyar Napokon, ahol erdélyi lemezlovasok keverik a zenét. Az augusztus 23-i parti hangulatfelelőse 22 óra 30 perctől Német Előd, vagy ahogyan legtöbben ismerik, DJ Dodo lesz. A kolozsvári lemezlovas korábban meghódította az Electric Castle, az Untold, a Vibe és a Double Rise fesztiválok közönségét is, és olyan előadókkal is állt már egy színpadon, mint a német Borrowed Identity, az angol Pillowtalk, James Zabiela, Sam Divine vagy épp Dub Pistols, de a holland Kraak and Smaakhoz is volt már szerencséje. Másnap is érdemes lesz visszatérni a Yoda Yoga helyszínére, ugyanis a bulivonat éjféltől DJ Smoothnoise-szal zakatol tovább. Smoothnoise, azaz Henter Hunor a 2010-es esztendő derekán döntött úgy, hogy vizuális művészetének múzsáját, a zenét mélyebben is elkezdi tanulmányozni. Általában azokat az igényes elektronikus zenéket részesíti előnyben, melyekből nem hiányoznak az instrumentális hangzások, a hidegrázó vokalitás, valamint az erős, tört ütemek és a mély basszusok sem. Egyediségét és rátermettségét már ő is bizonyította az Electric Castle színpadán, és neve azoknak sem idegen, akik rendszeres résztvevői a hamisítatlan egyetemista buliknak.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat