Láthatóvá váltak: felvonulást tartott az LGBT közösség Kolozsváron

Krónika 2017. július 01., 14:23

Az LGBT közösség mintegy 500 tagja vonult fel szombaton Kolozsváron, a szexuális és nemi kisebbségek jogait követelve. Ugyancsak szombaton az Új Jobboldal is felvonulást tartott a kincses városban a hagyományos család támogatásáért.

Fotó: Facebook/ClujPride

„Azért tartjuk ezt a felvonulást, hogy láthatóak legyünk. Elegünk van, hogy betegeknek tekintsenek bennünket. A románok nagy része torz képet alakított ki rólunk. Nem tudják, hogy hogy nézünk ki, hogy rokonaik, barátaik, szomszédjaik, munkatársaik lehetünk. (...) Ki szeretnénk lépni az elszigeteltségből, mert mi is román állampolgárok vagyunk, akiknek ugyanannyi kötelezettségük, de kevesebb joguk van, mint másoknak. Nekünk is jogunk van békésen tüntetni Kolozsvár utcáin” - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Lucian Dunăreanu, a ClujPride szervezője.

A felvonuláson részt vett Adrian Dohotaru, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője és Eckstein-Kovács Péter volt elnöki tanácsos is.

„Az USR támogatja a sokszínűséget, a multikulturalizmust, a kisebbségeket. (...) Egy ilyen menetelés a város sokszínűségét mutatja és hiba volt a helyi hatóságok részéről, hogy csak hosszas huzavona után engedélyezték a felvonulást.

A polgármesteri hivatal hibázott akkor is, amikor ugyanerre a napra engedélyt adott az Új Jobboldal nevű szélsőséges szervezetnek is, hogy felvonulást szervezzen”

- nyilatkozta Dohotaru.

„Szolidáris vagyok ezekkel a fiúkkal és lányokkal. Ugyanakkor zavaró, hogy a polgármesteri hivatal nem engedélyezte, hogy a központban kerüljön sor erre az akcióra. Ha meg akarod mutatni magad, akkor nem lakatlan utcákon menetelsz fel-le, hanem a központban vonulsz fel” - jelentette ki Eckstein-Kovács Péter arra utalva, hogy

a városvezetés a Szamos-partra „száműzte” a felvonulást.

Ugyancsak szombaton, 13 órától az Új Jobboldal tartott felvonulást a kincses városban a hagyományos család támogatásáért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat