Ismét együtt majálisoznak a kolozsváriak – bevált a név- és helyszínváltoztatás

Bede Laura 2019. április 25., 13:17 utolsó módosítás: 2019. április 25., 17:00

Minden korosztályt megszólító programokkal, zenével, tánccal várják az érdeklődőket a kolozsvári majálison, amelyet május 4-én szerveznek a Monostor negyedi Colina parkban.

 

Balló Tamás (balra): az ötéves tervben szerepel, hogy kétnaposra bővítik a rendezvényt Fotó: Bede Laura

Továbbra is minden egyes kolozsvári lakosnak szól a május 4-én, a Monostor negyedi Colina parkban szervezett kolozsvári majális – fogalmazott Balló Tamás, a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (Kifor) elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón. Kifejtette,

tavaly közel háromezren vettek részt a korábban családi majálisként ismert rendezvényen, amelynek a nevét és helyszínét is megváltoztatták.

Emlékeztetett, a névváltoztatással azt akarták jelezni, hogy az esemény nemcsak a családoknak, hanem minden kolozsvári lakosnak szól, illetve a Colina park könnyebben megközelíthető, mint a Törökvágás, ahol a majális első négy kiadását szervezték. Balló Tamás elmondta, az újítást követően a részvételi arány magas volt, és a visszajelzések is pozitívak voltak.

Az egész családnak! mottójú rendezvényen idén több fellépővel várják az érdeklődőket.

A színpadi programot a gyalui néptáncegyüttes nyitja szombat délelőtt, majd a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsort megnyerő Kalotaszeg Legénytársulat lép fel a Tokos Zenekar kíséretében. A tordatúri néptáncegyüttes fellépését követően a Keljfeljancsi Bábszínház adja elő Mátyás király és a kolozsvári bíró című produkcióját. Aki mozgásra vágyik, zumbázhat György Antóniával, a gyerekek pedig a magyarországi Kicsi Gesztenye Klub koncertjét élvezhetik, valamint lovagolhatnak és a lovasíjász-bemutatót is megtekinthetik.

Tavaly közel háromezren vettek részt a korábban családi majálisként ismert rendezvényen Fotó: Facebook/KIFOR

Délután a Legszebb Erdélyi Magyar Dal verseny 25 év alatti kategóriáját megnyerő gyergyószentmiklósi 4S Street koncertezik, a tombola után pedig a bánffyhunyadi születésű, Magyarországon élő Antal Timi lép színpadra.

A sorsoláskor többek között a mérai világzenei fesztiválra és a marosvásárhelyi Vibe fesztiválra szóló belépőt lehet nyerni. A sátrak és a park többi területén a legkisebbek „találkozhatnak” Eperkével és társaival, hogy játékosan ismerkedjenek meg a gyümölcsökkel, valamint arcfestéssel és lufihajtogatással várják őket. Az RMDSZ kolozsvári szervezete és a Kifor által szervezett majális egész napos programjai között szerepel cserkészfoglalkozás, bábkészítés, bábozás, nemezelés.

Balló Tamás érdeklődésünkre elmondta, a rossz időjárásra is felkészülnek: idén két nagy sátrat állítanak fel, valamint a színpad és a gyermekprogramok helyszíne is fedett. Kifejtette,

a majálison ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők, és ezúttal karszalagokkal szeretnék mérni a létszámot.

A Kifor elnöke a Krónikának úgy fogalmazott, ötéves tervükben szerepel, hogy kétnaposra bővítik a rendezvényt, amelynek körülbelül 40 ezer lej a költségvetése.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat