Kupaküzdelmekkel indul újra a vízilabdaélet a világ legerősebb pontvadászatában

Rostás Szabolcs 2020. július 24., 22:33 utolsó módosítás: 2020. július 24., 23:05

Számottevő játékos- és csapatmozgás közepette, a Magyar Kupa szombaton elstartoló viadalaival folytatódik a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt élet a világ legerősebb vízilabda-bajnokságában, a magyarországiban. A minden szinten címvédőnek számító Ferencváros ezúttal is favoritnak számít, ám az élmezőny kiegyenlítettebbnek tűnik, mint eddig.

Kupaküzdelmekkel indul újra a vízilabdaélet a világ legerősebb pontvadászatában
galéria
A Vasas (fehér sapka) és a Ferencváros (zöld) nemrég edzőmeccsel hangolt a kupára Fotó: MVLSZ.hu

Az új típusú koronavírus kiváltotta pandémia a többi sportághoz hasonlóan a vizes sportokat, így a vízilabdát is ellehetetlenítette, még úgy is, hogy az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő vírust elpusztítsa. A Magyar Vízilabda Szövetség májusban döntött a – márciusban felfüggesztett – 2019-2020-as felnőtt- és utánpótlás-bajnokság törléséről, ennek értelmében nem hirdettek sem bajnokot, sem kiesőt.

Szombaton előre hozott Magyar Kupával indulnak újra a küzdelmek a női és férfiszakágban egyaránt, míg a bajnokság következő idénye ősszel kezdődik. Az MK-tornát nemcsak a több hónapos kihagyás miatt előzi meg fokozott várakozás, hanem azért is, mert a póló fellegvárának számító Magyarországon már régóta szorgalmazzák a nyári, nyitott medencés mérkőzések bevezetését – elvégre a vízilabda alapvetően nyári sport.

Meggyengült Eger, „színmagyar” OSC

A világ legerősebb pontvadászatának számító anyaországi bajnokság szereplőinek háza táján látványos átalakulások mentek végbe az elmúlt hetek során, és ezek nem mindegyike mutat pozitív irányba. Május elején villámcsapásként érték a sportág szerelmeseit a 16 csapatos OB I egyik patinás klubjának, az Egernek a fizetésképtelenné válásáról, valamennyi alkalmazott szélnek eresztéséről szóló hírek. Bár egy ideig úgy tűnt, hogy a 110 éves, férfivonalon háromszoros magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes, a nőknél kétszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes, 300 gyermeket, 13 utánpótláscsapatot foglalkoztató klub lehúzza a rolót, a magyar kormány bedobta a mentőövet.

Fotó: Waterpolo.hu

A 300 millió forintos támogatásnak köszönhetően megmenekült az egri vízilabda, amely már annyira összeforrt a város nevével, mint a törökverésről elhíresült vár, a bazilika vagy a Bikavér.

A férficsapat azonban így sem kerülhette el a szétesést: neves idegenlégiósaival együtt legjobb magyar játékosai is elhagyták. Utóbbiak közül a védekezésben és támadásban egyaránt karmesternek számító, olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok bekk, Decker Ádám a Honvédban folytatja, amely számára hatalmas erősítést jelent, akárcsak az, hogy a játékos pályafutását abbahagyó világbajnok, Szivós Márton edzőként folytatja budapesti klubjánál. Az Egernek viszont egy ideig be kell érnie a középcsapat státussal.

A másik, ugyancsak hangos átalakulás az OSC nevéhez fűződik. Mivel a főszponzor A-Híd építővállalat nem hosszabbított szerződést a hétszeres magyar bajnokkal, a játékosokkal közölték, hogy mehetnek, emiatt az Egerhez hasonlóan a budapesti klubról is úgy tűnt, hogy végnapjait éli. Pedig arról a magyar, szerb és montenegrói válogatott játékosokkal teletűzdelt együttesről van szó, amely az elmúlt években alaposan megerősödött, magyarországi és nemzetközi szinten egyaránt a legjobbak közé verekedte magát, sőt azzal büszkélkedhet, hogy megverte a minden szinten címvédő Ferencvárost, valamint az olasz kirakatcsapatot, a Pro Reccót.

A vezetőedzőként debütáló Varga Dániel irányításával dobogóesélyes maradt az OSC Fotó: Waterpolo.hu

Sosem fogjuk már megtudni, mi lett volna, ha nem szakad félbe a szezon, tény viszont, hogy Erdélyi Balázsék nagyon összeálltak.

Amikor már úgy tűnt, hogy a csapat java – élen Vad Lajos vezetőedzővel – követi az addigi főtámogatót a Vasashoz, váratlanul új szponzor állt az OSC mellé, mégpedig a Mol. És jött az új tréner is, mégpedig az olimpiai és világbajnok Varga Dániel, aki játékos pályafutása 2018-as befejezése után a Ferencváros ificsapatánál kezdte az edzői pályafutást. Ennek nyomán nem csoda, hogy az orvosegyetemisták magyar válogatott pólósai – Erdélyi, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián – maradtak, az idegenlégiósoknak azonban távozniuk kellett, mivel az új főszponzor kikötötte: az állományt kizárólag magyar játékosok alkothatják. Az OSC új igazolásokat is végrehajtott: a csapatot erősíti immár a 24 éves Várnai Kristóf, a 23 éves Csacsovszky Erik, a 19 éves Sziládi Kristóf, valamint a nagy reménységnek tartott Dala Döme is, az ötszörös magyar bajnok, BEK-győztes Dala Tamás fia.

Kőkemény Vasas, szerb sztár Szolnokon

Az OSC volt névadó szponzorának átállása nyomán a 18-szoros magyar bajnok, 15-szörös kupagyőztes, 2-szeres BEK- és 3-szoros KEK-győztes Vasas a mostani középcsapatból az élmezőnybe került, és visszakaphatja „régi fényét”. E téren egyfajta garanciát jelent a játékosként kétszeres, edzőként egyszeres magyar bajnok, kupagyőztes, rendkívül impulzív és szókimondó Vad Lajos tréneri kvalitása (ő korábban a Honvédban többek között Andrei Iosepet, a román válogatott nemrég lemondott szövetségi kapitányát is edzette). Másrészt pedig a feljavult játékosállomány.

Varga Zsolt, a Fradi vezetőedzője tart eligazítást játékosainak Fotó: Waterpolo.hu

A vezetőedzővel együtt az OSC-től átigazolt szerb klasszisokon, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Braniszlav Mitrovicson (kapus) és a bekk Szava Rangyelovicson, valamint a montenegrói Drasko Brguljanon kívül az angyalföldiek megszerezték Bátori Bencét és Bedő Krisztiánt (mindketten 2013-ban Barcelonában lettek világbajnokok), továbbá két ígéretes balkezest, Vadovics Viktort és Korbács Gábort (utóbbit az UVSE-től). Ha a 19. bajnoki cím megszerzésére egyelőre nem is tűnik a legesélyesebbnek a piros-kék klub, a dobogóra mindenképp felférhet.

Mindenképpen elmondható ugyanez a legsikeresebb vidéki csapatról, a Szolnokról.

A 9-szeres magyar bajnok (ebből háromszor zsinórban 2014 és 2017 között), 2017-ben BEK-győztes Tisza-parti együttes úgy fut majd neki az új idénynek, hogy három szerb és két magyar klasszis távozott soraiból (köztük Bátori a Vasasba). Ám a szerb válogatottal játékosként mindent megnyert Zivko Gocic tréner, no és persze az edzőként 1994-ben az Újpesttel BEK-et nyert – 2008 és 2012 között a román férfi vízilabda-válogatott kapitányaként dolgozó – Kovács István szakmai igazgató irányításával a gárda még akkor is magas célokért küzd, ha nem hasonlítható a néhány évvel ezelőtti topcsapathoz.

Leigazolták a magyar válogatott bő keretébe tartozó 21 éves Nagy Ádámot, az utánpótlás-korosztály egyik kiemelkedő játékosának számító Konarik Ákost (UVSE), a legnagyobb fegyvertényt azonban az olimpiai és világbajnok, hatszoros Európa-bajnok szerb szupersztárnak, Filip Filipovicsnak az elcsábítása jelenti az olasz Pro Reccótól. A világ egyik legjobb balkezes játékosával felvértezve Nagy Viktorék méltán tekinthetők a címvédő Ferencváros legfőbb kihívóinak.

FTC-s fiatalítás, Mester és tanítványai

És ha már eljutottunk a legjobbhoz, rögtön el kell mondani, hogy a Fradi klubszinten jóformán mindenütt címvédőnek számít. A 2018/19-es idényben a magyar bajnokságban és a kupában egyaránt sikerült megvédenie címét az FTC-Telekomnak (előbbiben begyűjtve 23., utóbbiban a 19. serlegét), tavaly a BL-ben diadalmaskodott, emellett besöpörte a LEN-Szuperkupa legutóbbi két döntőjét is. A magyar vízilabdázás két klasszis Vargája, a zöld-fehérek menetelésében elévülhetetlen érdemeket szerzett vezetőedző, Zsolt (játékosként olimpiai és kétszeres Európa-bajnok), valamint a csapatkapitány, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Dénes (amúgy névrokonok) nevével fémjelzett együttestől távozik ugyan a világ egyik legsokoldalúbb játékosának tartott ausztrál Aaron Younger, helyette azonban két ígéretes magyar tehetséget igazolt a Fradi.

Vigvári Vendel 18 éves kora ellenére máris a világ egyik legjobb csapatához szerződött Fotó: Waterpolo.hu

A Debrecenből érkező Fekete Gergő 19 éves kora ellenére máris számos poszton – védőként, centerként és kapásoldalon – bevethető, generációja egyik legtehetségesebb pólósának tartják. Akárcsak az egy évvel fiatalabb Vigvári Vendelt, aki korábbi klubjában, az UVSE-ben valósággal ontotta a gólokat, és akit páratlan lövőképessége, virtuóz játéka okán máris a következő Varga Dénesként emlegetik. Amúgy mivel Vendel két évvel fiatalabb öccse, Vince hasonlóképpen tehetséges és ígéretes játékos, nem kizárt, hogy a Varga fivérek után hamarosan újabb testvérpár fog szép eredményeket elérni a magyar vízilabda-válogatottban.

Egyébként a világ egyik legjobbjának számító Varga játékára júniusban elszenvedett térdsérülése, majd műtétje miatt a kupasorozatban még nem számíthat az FTC-Telekom, ami – mondani se kell – nagy érvágás a címvédő számára.

Pár nappal ezelőtt ugyancsak sérülés és műtét miatt kényszerpihenőre vonult a válogatottból és a Fradiból egyaránt „kirobbanthatatlan” balkezes, Zalánki Gergő is, emiatt a címvédő visszahívta a szintén rosszkéz oldalon pólózó Kállay Márkot, akivel a következő szezonban már nem számoltak.

Varga Dénes hiánya fájó pont a címvédő Ferencváros számára Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem fejezhetjük be a magyar pólóélet újraindulásáról szóló írásunkat anélkül, hogy ne ejtenénk szót arról a magas szintű tehetséggondozó munkáról, amit a június 18-án, 47 évesen elhunyt legenda, Benedek Tibor folytatott az UVSE vezetőedzőjeként. A háromszoros olimpiai bajnok, szövetségi kapitányként vb-győztes klasszis páratlan eredményt ért el azzal, hogy a felsőházba juttatta a tinédzserek alkotta fővárosi gárdát, amelynek kiváló tehetségek alkotta játékosai egytől egyig Mesternek szólították. Nem véletlen, hogy a budapesti csikócsapat – amelynek irányítását Benedek korábbi felkérésének megfelelően az egykori csapattárs, Vincze Balázs vette át – hat oszlopos tagját a legnagyobb csapatok csábították el, és valamennyien dobogóesélyes klubban pallérozhatják tehetségüket. Mindez roppant hasznos a magyar vízilabda előmenetele szempontjából, arról nem beszélve, hogy ezek a fiatal pólósok várhatóan a 2024-re beütemezett párizsi olimpiára készülő majdani magyar férfiválogatott ajtaján is kopogtatnak majd.

Medencébe ugrik a Millennium Masters
A BENU férfi vízilabda-Magyar Kupa augusztusi záróeseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat – derült ki a sorsolásnál. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke – akinek a napokban további négy évre bizalmat szavaztak a szervezet élén – elmondta, nagyon örülnek neki, hogy újraindul a játék. A sorozat első, most szombaton és vasárnap rendezendő körében négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. A megmérettetés a negyedik fordulóban, az augusztus 15-16-i helyosztóval ér véget. A Magyar Kupa csoportjai a férfiaknál: A csoport: OSC, Debrecen, Metalcom-Szentes, Szeged; B csoport: Szolnoki Dózsa, BVSC-Zugló, UVSE, Kaposvári VK; C csoport: FTC-Telekom Waterpolo, PannErgy-Miskolci VLC, PVSK-Mecsek Füszért, KSI SE; D csoport: Eger, Budapesti Honvéd SE, Tatabánya, A-Híd VasasPlaket.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport