Manfred Weber szerint konstruktív megbeszélést folytatott Orbán Viktorral, de nem oldottak meg minden problémát

MTI 2019. március 12., 18:13 utolsó módosítás: 2019. március 12., 18:15

Konstruktívnak minősítette a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélését az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán Viktorral sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

„Vannak alapvető értékek, amelyeket az EPP minden tagpártjának, így a Fidesznek is tiszteletben kell tartania” – mondta Manfred Weber. Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője, az EPP listavezetője kijelentette: a Fidesznek minden Brüsszel- és Európai Unió-ellenes kampányt be kell szüntetnie, el kell távolítani a Brüsszel-ellenes plakátokat és garantálnia kell, hogy a jövőben sem lesznek ilyen kampányok.

Manfred Weber kitért arra is, hogy jó megoldásnak tartaná, ha a magyar kormányfő bocsánatot kérne azokért a problémákért, amelyeket az EPP más pártjainak okozott.

Leszögezte: alapvető érték a tudomány szabadsága, ezért Budapesten továbbra is biztosítani kell a Közép-európai Egyetem (CEU) működését.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat