Huszonegy év után szállították Magyarországra a gyilkosság román gyanúsítottját

MTI 2017. június 01., 12:20 utolsó módosítás: 2017. június 01., 13:40

Elfogták Spanyolországban és kedden Magyarországra hozták egy 1996-os kiskunfélegyházi emberölés gyanúsítottját, a román férfi beazonosítását a nyomozás technikai eszközeinek fejlődése tette lehetővé – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fotó: Police.hu

Hürkecz Zoltán tájékoztatása szerint 1996 szeptemberében Kiskunfélegyházán, a Szegedi út egyik lakásában több késszúrással megöltek egy 37 éves férfit és az ingatlanból arany ékszereket loptak el.

A nyomozómunkát segítő technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően a 21 éve a helyszínen rögzített DNS-minták alapján a rendőrök nemrégiben beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 40 éves román állampolgárt.

A férfi külföldön, ismeretlen helyen tartózkodott, ezért vele szemben március közepén európai elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Nyolc nappal később Spanyolországban fogták el a helyi hatóságok a feltételezett tettest, akit kedden vittek Magyarországra.

A férfit a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat