Trump haragja nagybányai fejlesztésre készteti a legnagyobb olasz bútorgyárat

Bálint Eszter 2019. november 07., 10:40 utolsó módosítás: 2019. november 07., 10:45

Részben a Donald Trump amerikai elnök által meglebegtetett büntetővámnak „köszönhetően” bővülhet a Natuzzi csoport nagybányai Italsofa üzemének tevékenysége – a legnagyobb olasz bútorgyártó úgy döntött ugyanis, hogy Vietnámba és Romániába költözteti át a jelenleg Kínában zajló tevékenységet.

Fotó: Facebook/Italsofa Romania

Ezzel párhuzamosan – a Profit.ro gazdasági portál értesülései szerint – a Natuzzi elkezdte Nagybányára költöztetni olaszországi tevékenységének egy részét is. Igaz, közben a máramarosi termelés egy részét Fehéroroszországba helyezik át, mivel a bányai gyár máris maximális kapacitáson dolgozik, ráadásul az exszovjet államban alacsonyabbak a bérek, mint Romániában.

Pasquale Natuzzi, a csoport vezérigazgatója rámutatott, a kínai termelés egy részének átköltöztetéséhez bővítésre van szükség a nagybányai üzemben.

93 000 négyzetméteres gyár, de tele van, maximális kapacitáson dolgozik”

– mondta Natuzzi. Elismerte egyúttal, hogy az Amerikai Egyesület Államoknak szánt bútorok gyártásának Kínából Nagybányára történő költöztetése extraköltségeket generál a gyárnak, így minden valószínűség szerint csak ideiglenes megoldásként alkalmazzák addig, ameddig megnyitják mexikói üzemüket. Mint fogalmazott, Mexikó lesz a megoldás az amerikai piac számára, ahogy a romániai az európai piacnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat