Repülnek a milliárdok a reptérfejlesztésekre, Erdélyben is nagy erőkkel bővítik a „gépmadárfészkeket”

Páva Adorján 2023. augusztus 22., 09:36

Jelentős beruházások zajlanak a romániai repterek túlnyomó többségében, hiszen a fejlődni kívánó nagyvárosok, térségek számára kulcsfontosságú a légi összeköttetés biztosítása a világ számos más pontjával, turisták, cégek, üzletemberek számára egyaránt – a mennyiség, azaz az utasszámbővülés mellett nagy erőket fordítva a minőség növelésére is. Kimutatások szerint 2022 és 2024 között összesen csaknem 5 milliárd lejt, azaz egymilliárd eurót fordítanak a romániai légikikötők és az úgynevezett kritikus légi infrastruktúra bővítésére. Mint összeállításunkból kiderül, a fejlesztések Erdély valamennyi civil „gépmadárfészkét” érintik.

Repülnek a milliárdok a reptérfejlesztésekre, Erdélyben is nagy erőkkel bővítik a „gépmadárfészkeket”
galéria
Látványos tervek. A nagyváradi repülőtéren jelenleg több mint 66 millió euró értékben zajlanak beruházások (látványterv) Fotó: Bihar Megyei Tanács

Amint arról beszámoltunk, több mint 11,3 millió utas fordult meg a romániai reptereken az idei év első felében, ami 26 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, illetve a pandémiát megelőző 2019-es év első felében mért adatokat is túlszárnyalja 5,4 százalékkal. A forgalom pedig várhatóan tovább nőtt-nő az év második felében. Nem véletlen, hogy az egyre növekvő számok cselekvésre késztetik a létesítmények működtetőit, illetve fordítva is igaz: a fejlesztések, korszerű reptérkörülmények biztosítása, az ennek köszönhetően is egyre bővülő célpontkínálat újabb és újabb utasokat vonz a légikikötőkbe.

Ezzel számolnak Erdélyben és a Partiumban is. A nagyváradi repülőtéren például jelenleg összesen több mint 328 millió lej (azaz több mint 66 millió euró) értékben zajlanak beruházások: a kifutópályát 420 méterrel meghosszabbítják, amely így 2520 méteres lesz; az utasterminál területe a jelenlegi négyszeresére nő; valamint úgynevezett intelligens kerítést építenek – tájékoztatott a Bihar Megyei Tanács.

A kifutó- és leszállópályát déli irányba, azaz Nagyürögd felé bővítik, amelynek köszönhetően növekedni fog a légikikötő működési kapacitása, nagyobb (C) kategóriájú repülőgépeket is fogadhatnak majd.

Jelenleg a kifutópályán ballasztot és kötőanyagot helyeznek el, megerősítik az alapot. Szintén e projekt keretében bővítik a repülőgépek parkolóövezetét is, hogy egyszerre több repülőgépet tudjon kiszolgálni. Ez esetben 32 ezer négyzetméteres területen végeztek földmunkákat. A beruházás munkálatai 19 százalékban készültek el – közölte a megyei önkormányzat.

Meghosszabbítják a váradi kifutópályát Fotó: Bihar Megyei Tanács

Eközben a nagyváradi repülőtér új utastermináljának bővítési munkálatai 2023 június utolsó hetében kezdődtek el. A beépített területet a jelenlegi 2925 négyzetméterről mintegy 12 500 négyzetméteresre bővítik, amely lehetővé teszi majd óránként 400 utas fogadásának a lebonyolítását, távozáskor vagy érkezéskor, a bel- és külföldi járatok esetében is.

A beruházásnak köszönhetően a nagyváradi repülőtér utasainak kiszolgálása egyetlen terminálon fog történni, megszűnnek a két terminál üzemeltetésével járó kellemetlenségek, ezáltal nő a működési hatékonyság.

Bővítik a parkolót is, amely 320 jármű befogadására lesz alkalmas. Ugyanakkor a repülőtéren egy termálvizes fűtési rendszert és egy napelemekből álló központot alakítanak ki, növelve az energiahatékonyságot.

A harmadik projekt a reptér biztonsági szintjét növeli: intelligens, térfigyelő-rendszerrel ellátott kerítést alakítanak ki a létesítmény köré, amelynek hossza 9,2 kilométer, magassága pedig 2,5 méter. Többek között egy új ellenőrzőpontot is létrehoznak az utasok, a járművek és a repülőtéri közlekedési eszközök átvizsgálására.

Terminálépítés Váradon Fotó: Bihar Megyei Tanács

Hasonló értékű-léptékű beruházások zajlanak Románia más nagyvárosaiban is – derül ki a nagyszabású építkezéseket figyelő, IBC Focus nevű társaság összeállításából, melyet az Economedia.ro portál is feldolgozott. Az eredetileg a Hotelinvest.ro portálon közölt összefoglalóban Nagyvárad mellett az északi „szomszéd”, Szatmárnémeti is szerepel, mégpedig összesen csaknem 312 millió lejes (63 millió eurós) beruházással.

Mindez Szatmár megye története egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztési szerződésének része, melyet tavaly ősszel írtak alá, és összesen 88 millió eurós reptérkorszerűsítést takar.

Pataki Csaba megyei tanácselnök az aláírást követően elmondta: a projekt által egy működőképesebb, nagyobb, és minden nemzetközi standardú biztonságtechnikai elvárásnak megfelelő reptere lesz Szatmár megyének. Új terminált építenek, felújítják a teljes kifutópályát és a jelenlegi terminálokat. Bár a munkálatokat 2023 végéig be kellene fejezni, a kezdeti késlekedések ezt minden bizonnyal ellehetetlenítik. Mindezt maga Pataki Csaba is elismerte a Partiumi Magyar Napok egyik múlt heti eseményén.

Szatmári látványterv Fotó: Szatmár Megyei Tanács

A „szomszédolást” folytatva, fejlesztések zajlanak a máramarosi nemzetközi repülőtéren is, ahol mintegy 135 millió lejes beruházás révén óránként 450 fősre növelnék az utasfogadásszámot egy új terminál megépítésével, a bővítés révén 12 209 négyzetméteres területet biztosítva e célra. Eredetileg Nagybányán is idén decemberig kellene befejezni a munkálatokat.

Haladni akarnak a korral Nagyszebenben is, ahol az idézett elemzés szerint az új terminál mintegy 50 százalékban elkészült – amikor teljesen kész lesz, duplájára, 22 500 négyzetméteresre nő az utasokat kiszolgáló tér. A 270 millió lejes beruházás során kiszélesítik a kifutópályát és újragondolják a létesítmény megközelíthetőségét, a parkolót is. A munkálatok a tervek szerint év végéig befejeződnek.

Terminálépítés Szebenben Fotó: Facebook/SIBIU International Airport

Bár a Hotelinvest.ro portálon közölt összefoglalóban nem térnek ki a kolozsvári beruházásokra, köztudott, hogy Erdély legnagyobb repterén is folyamatosan fejlesztenek. Amire nagy szükség van, hiszen az Avram Iancuról elkeresztelt nemzetközi repülőtér idei utasforgalma a napokban elérte a kétmilliót, fennállása óta ötödik alkalommal. Az egymilliomodik utas megünneplése után éppen két hónappal köszönthették a kétmilliomodikat, két hónappal korábban, mint tavaly.

A vezetőség meggyőződése, hogy 2023 végére a kolozsvári repülőtéren megforduló utasok száma eléri a rekordnak számító hárommilliót.

Jelenleg az induló járatok termináljának és a repülő parkolójának a kibővítésén dolgoznak – csak idén mintegy 80 millió eurót költenek –, amire a megnövekedett utasforgalom és a járatok számának várható növekedése miatt van szükség. A kolozsvári repülőtérről több mint 45, menetrend szerinti járat indul több mint 20 európai és közel-keleti országba, valamint több charterjárat a főbb turisztikai célpontok felé.

Amint arról korábban beszámoltunk, eközben Marosvásárhelyen is bővítik az utasterminált és a repülőgép-parkolót, építik a tűzoltóállomást a reptéren. Az első két munkálat összértéke több mint 25 millió euró, a kivitelezővel való egyeztetés nyomán a munkálatok nem akadályozzák a légikikötő működését.

És persze nem szabad megfeledkezni Brassóról sem, ahol idén vadonatúj repteret nyitottak mintegy 140 millió eurós beruházás révén. Mint ismeretes, a Dan Air után immár a WizzAir is „beköszönt” a vidombáki légikikötőbe, majd a román légitársaság – a rövid nyitvatartás miatt kialakult kezdeti konfliktusok után – nemrég bejelentette, ősztől újabb járatokkal bővíti a kínálatot. A működtetők bíznak benne, hogy a júniusi nyitástól év végéig legalább százezer utast fogadhatnak.

Eközben folyamatosan dolgoznak azon, hogy beinduljanak a rendszeres repülőjáratok Hargita megyéből.

Júliusban az első személyszállító gép landolásakor még „csak” a Gyergyóremete–Budapest napi légi összeköttetés tervéről beszéltek, de már újabb elképzelések is kezdenek körvonalazódni.

Szép kilátások Gyergyóremetén is Fotó: Szász Adorján

Az AeroExpress légitársaság az igények függvényében nyitott arra, hogy indulás után bővítse a regionális szolgáltatásait, és más célpontok felé is menetrendszerinti járatokon szállítsa az utasokat – tájékoztatta a Székelyhont nemrég Barti Tihamér, az RMDSZ Gyergyó területi szervezetének elnöke.

Az Európa kulturális fővárosa címet viselő Temesváron szintén fejlesztések közepette várják a bánsági városba látogató turistákat: folyamatban van többek között a reptér eddigi legnagyobb beruházása, a külföldre utazók számára létesítendő új terminál megépítése, melyet több mint 100 millió lejből valósítanak meg. Bár az első félévben az utasok száma elmaradt a várakozásoktól (a 620 ezer fő csaknem 100 ezerrel kevesebb 2019-hez képest), a működtetők remélik, hogy év végéig 1,4 millió vendéget fogadnak. Aradon szeptemberben fognak neki mintegy 30 millió lejt felemésztő korszerűsítési munkálatoknak, miután véget ér a charterjáratok szezonja, ott ugyanis a munkálatok zavarnák a forgalmat.

Tehát fejlesztések, bővítések zajlanak valamennyi erdélyi repülőtéren, de ugyanúgy Románia-szerte is. Amint a jogi tanácsadással foglalkozó ONV Law cég egyik korábbi jelentéséből kiderül,

az ország legfőbb repterein összesen mintegy 530 millió eurót felemésztő fejlesztések zajlanak. Ugyanakkor jelentős, több mint 400 millió eurós beruházásokat eszközölnek az úgynevezett kritikus légi infrastruktúra korszerűsítése érdekében is.

A kritikus infrastruktúra alkotói azon létesítmények, szolgáltatások és információs rendszerek, melyek olyan fontosak nemzetbiztonság szempontjából, hogy megzavarásuk vagy megsemmisítésük országos és/vagy nemzetközi jelentőségű káros hatással jár a biztonságra, a gazdaságra, a közegészségügyre és közrendre, valamint a közigazgatás minden szintjének hatékony és akadálymentes működésére, a társadalom egészére. Már a leírás alapján is sejthető, hogy a kritikus légi infrastruktúra fejlesztése a szomszédos Ukrajnában zajló háború, a NATO megerősített romániai jelenléte miatt vált fontossá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport