Május végéig visszafizeti az adóhatóság a környezetvédelmi illetéket az autótulajdonosoknak

Krónika 2019. május 05., 22:34 utolsó módosítás: 2019. május 05., 22:36

Május végéig visszakapják a járművek forgalomba helyezésekor befizetett környezetvédelmi illetékeket a gépkocsitulajdonosok, és az Országos Adóhatóságnak (ANAF) addig ki kell állítania ehhez az összes szükséges adóhatósági határozatot – jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter vasárnap a Hunyad megyei Lupényben.

Eugen Teodorovici

A tárcavezető közölte, hétfőn ellenőrzést tart az adóhatóságnál, május folyamán ugyanis vissza kell fizetnie a román államnak a környzetvédelmi illetéket. „A pénzek ki vannak utalva, nem lesznek gondok” – idézte az Agerpres hírügynökség Teodorovici-ot.

A sajtó azon kérdésére, hogy az adóhatóságnak van-e pénze az illetékek visszafizetésére, Teodorovici azt válaszolta, hogy az összegeket a pénzügyminisztérium biztosítja.

„Az ANAF alkalmazottai végezzék a dolgukat. Nekünk, a minisztériumnak pedig az a dolgunk, hogy az alapokat kiutaljuk mind a Környezetvédelmi Alapnak, mind az ANAF-nak, mert tudják, kétfajta megközelítés volt; nekik azonban ki kell állítaniuk minden, még hátralévő adóhatósági határozatot. A pénzügyi részt a pénzügyminisztérium biztosítja, az ANAF pedig hajtsa végre a kifizetéseket május végéig” – szögezte le a pénzügyi tárca vezetője.

Eugen Teodorovici miniszter vasárnap a Zsil-völgyében tett látogatást Viorica Dăncilă kormányfővel közösen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat