Adóhatóság: több mint 100 millió lejes kárt okozott egy 25 vállalkozásból álló hálózat

Hírösszefoglaló 2017. december 20., 11:28

Huszonöt vállalkozásból álló adócsaló hálózatot azonosítottak az Országos Adóhatóság (ANAF) felügyelői. A hálózat több mint 101 millió lejes kárt okozott az államkasszának azáltal, hogy nem fizettek profitadót és áfát az állami kórházaknak biztosított különböző javak és szolgáltatások után – derült ki az ANAF által szerdán közzétett közleményből.

Fotó: Pixabay.com

Az ANAF közleménye szerint – amelyet az Agerpres idézett – az ellenőrzések során kiderült, hogy a hálózaton belüli vállalkozások olyan tranzakciókat és műveleteket hajtottak végre, amelyek a szokásos gazdasági gyakorlatoknak megfelelően nem jöhettek volna létre, ugyanis

a javak és szolgáltatások közvetítésébe több román és külföldi vállalkozást is bevontak, amelyeknek furcsa adóügyi viselkedésük volt, és mindegyiknek jól meghatározott szerepe volt a rendszerben.

A hatóság szerint fennállt a gyanúja, hogy egyes műveletek fiktívek voltak és mesterségesen növelték a költségeket, törvénytelenül csökkentették az adóalapot, valamint elkerülték az adóbefizetést. A felügyelők értesítették a bűnügyi szerveket, hogy eljárás induljon az adócsalók ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat