A közlekedési miniszter érti az üzenetet – szerinte nem kellett volna „ekkora felhajtás” az autópályákért

Hírösszefoglaló 2019. március 16., 08:48 utolsó módosítás: 2019. március 16., 08:59

Értettem az üzenetet, talán nem lett volna szükség ekkora felhajtásra – nyilatkozta péntek este a Digi 24 televízió műsorában az autópályák hiányával kapcsolatos tüntetések kapcsán Răzvan Cuc.

Fotó: Tamás Attila

„Világosan megértettem az üzenetet, és éppen ezért próbálom mind jobban felpörgetni a folyamatban lévő munkálatokat és közbeszerzéseket, de

a vállalkozóknak és CNADNR-nek is meg kell érteniük, hogy az embereknek elfogyott a türelmük. A magunk részéről értettük az üzenetet, talán nem lett volna szükség ekkora felhajtásra.

Magam is közlekedem, én is autópályákat akarok. (...) Az első mandátumban arra koncentráltam, hogy minél több projektet kidolgozzunk, most ezeket fogjuk megvalósítani, itt leszek folyamatosan az építőtelepen” – nyilatkozta Cuc.

Pénteken országszerte ezrek csatlakoztak a „Románia autópályákat akar #énis” (România vrea autostrăzi #şîeu) néven ismertté vált tiltakozáshoz.

A mozgalmat egy suceavai üzletember, Ştefan Mandachi indította el, aki 17 személy mozgósításával egy nap alatt épített egy méternyi autópályát. Ezt követően Mandachi közzétette, hogy a tulajdonában lévő étteremlánc minden vendéglőjében március 15-én 15 órakor 15 percre felfüggesztik a munkát, tiltakozásul az autópályák hiánya miatt. A vállalkozó arra kérte a lakosságot, hogy csatlakozzon a tiltakozáshoz.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke szerint az a suceavai üzletember „csak cirkuszt csinált”. „Egyes nagymenők azt visítják, hogy nem épülnek autópályák és csinálnak egy méter sztrádát. 12 óra 30 perckor elkezdődött a valódi autópálya első kilométereinek megépítése Moldvában.

Ők cirkuszt csinálnak. Mi autópályákat építünk, ők csak visítanak, mi fejlesztjük Romániát.

(...) Az az üzletember (Ştefan Mandachi - szerk. megj.), aki, ha jól értettem, 100 000 eurót költött erre a cirkuszra, inkább adományozta volna azt a pénzt egy árvaháznak. Azt mondta magában: »megyek, megnézem, hogy elkezdődtek-e az autópálya-építési munkálatok Moldvában«. És elindult Bukarest irányába. Csakhogy a parlament által jóváhagyott törvény a Marosvásárhely–Iaşi-autópályára vonatkozik. Mit keresett ő Bukarest felé? Az egész egy cirkusz” – jelentette ki Dragnea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat