Susmusolt leleplezés, vágyvezérelt oknyomozás – Támadják a székelyföldi gazdaságfejlesztési programot

Szőke László 2019. június 24., 14:25 utolsó módosítás: 2019. június 24., 14:27

Az Átlátszó Erdély és a magyarországi Magyar Hang hetilap összehangoltan állítja, hogy „pult alatt megy a susmus” a magyar állam Székelyföldön meghirdetett gazdaságfejlesztési program során. Vérbő állításokban, vágyvezérelt következtetésekben bővelkedik a nagy „leleplezés”, és szemmel láthatóan érdektelen a szerzők számára, hogy milyen hatásai lehetnek a félrevezetésnek a gazdaságfejlesztési programban résztvevő székelyföldi gazdák számára. De vegyük sorra.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin
A regisztrációs lehetőség korábbi zárása

Kiíráskor a Pro Economica Alapítvány tényleg 2019. június 21-i határidővel hirdette meg a pályázatot és valóban korábban zárt a részvétel előfeltételét jelentő regisztráció határideje (2019. május 29.). Ez a vájtfülűek számára sem egyéb, minthogy a már regisztrált pályázók 21-ig nyújthatták be pályázatukat. Nincs mit kezdeni azzal a mindent bizonyító (?) feltételezéssel (Átlátszó), hogy „május 21–28. periódusban még valószínűleg kevesen töltöttek fel pályázatot”.

Ugyanis Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, hogy tíz nap alatt annyian regisztráltak (több mint tízezren), hogy már abból is csak minden negyedik nyerhet a pályázaton, tehát jelentős túljelentkezés volt.

Egyszerűen értelmetlen lett volna növelni azoknak a számát, akik a túljelentkezés miatt egyértelmű, hogy nem nyerhetnek - teszi hozzá az ügyvezető igazgató.

Nyilván, nem valami eldugott oknyomozó portálról szerzett tudomást a 10000 regisztrált székelyföldi pályázó, hiszen valahogyan e nélkül is eljutott hozzájuk a lehetőség híre. Amúgy hónapok óta járták Székelyföldet a programban résztvevő szervezetek munkatársai, és gazdatalálkozókon, falugyűléseken tájékoztatták az érdeklődőket, illetve csíkszeredai, székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi vállalkozói rendezvényeken, azaz közvetlenül. Például a május 23-án szervezett Csíkszeredai Üzleti Fórumon, melyen személyesen, fültanúként én is részt vettem. (Bizonyítékom is van róla!)

Bennfenteseknek kedvez a rendszer?

Hát persze, mert megjelentek a kóklerek, akik haszonszerzés céljából attól sem riadnak vissza, hogy átverjék a hiszékenyeket. Például egy magyarországi traktorforgalmazó, aki nagyban hirdeti magát (nyilván bennfenteseknek!), hogy tőlük vegyenek új traktort, csakhogy akkor minősül elszámolható tételnek a traktorvásárlás, ha az első üzembe helyező maga a pályázó. Ha olyan traktort vásárol valaki, amit már egyszer beírattak, akkor utólagosan azt a tételt vissza kell fizetni.

A kókler traktorforgalmazó ezzel nem foglalkozik, hiszen ő már túl van az üzleten, csak éppen a pályázó vissza kell fizesse a traktor árát.

De azok a cégek sem kerülnek be ebbe a listába, melyek a program indulásakor egyik napról a másikra megemelték az általuk forgalmazott traktorok árát. Mert csak. Nos ez indokolja azt, hogy ellenőrzött partnereket tartalmazó szállítói adatbázist használjanak a pályázók, mert így csökkenthető az átverések kockázata. Nyilván, ez nem zárja ki azt, hogy ne ebből az adatbázisból válasszon valaki beszállítót, saját szakállra.

Halkan súgom meg, hogy azért az sem lehet ördögtől való szempont, hogy lehetőleg olyan beszállítók is jussanak lehetőséghez, melyek a magyar(országi) gazdaságnak-kereskedelemnek hoznak hasznot. Tudjuk, szeretnék ezt hivatalos nyilatkozatban is viszontlátni egyesek, csakhogy valami istenverte okból ezt nem fogják látni. Ez körülbelül annyira nyilvános, mint a diplomáciai háttéregyeztetések tartalma, mely korábban, a székelyföldi gazdaságfejlesztési program elindítása előtt a két kormány között lezajlott.

Nagy susmust sugall az is, hogy Székelyföld Romániában található, így a román kormánynak van némi illetősége, s utóbbi éppen PSD-s. S lám, máris eljutottunk a „titkos” FIDESZ-PSD paktumig, amit az RMDSZ hozott össze. Ez lenne az a diplomáciai egyezség, amivel elfogadtatta a magyar kormány a románnal, hogy az ő területén támogasson román állampolgárokat egy “idegen” állam.

Titkos nyerteslisták?

Szintén a Magyar Hang hiányolja, hogy bár román politikus is van egy 2017-ben zárult, mezőségi mezőgazdasági pályázat nyertesei között, nem hozták nyilvánosságra a nyertes pályázók listáját. Nem is kell különben, mert az eredményhirdetés nem nyilvánosan böngészhető, neveket tartalmazó listát jelenti, a különböző szolgálatok nagy bánatára. Mellesleg, az APIA-támogatások listája sem böngészhető nyilvánosan, és nem is lesz, pedig ott is vannak nyertesek szép számmal.

Vasile Gliga támogatása

A Magyar Hang von le messzemenő következtetéseket abból, hogy a korábban Maros megye szociáldemokrata parlamenti képviselője részesült magyar támogatásban. Nahát. Írja ezt az a Magyar Hang, melynek szerzője jól tudja, hogy Székelyföld tele van olyan román titkosszolgákkal, akik magyar felmenőket „gyártottak” maguknak azért, hogy igényelhessék és megkaphassák a magyar állampolgárságot. Nos bármennyire is „szeretnénk”, nemzetiségi alapon nem lehet „diszkriminálni” a románokat Románia területén, még magyar állami pénzből sem.

Szóval, ha egy mezőségi román minden szempontból megfelel egy kiírás feltételeinek, akkor csak azért nem lehet kizárni, mert román.

Szűrni csak és kizárólag azzal lehet valamennyire, hogy magyarul kell benyújtani a pályázatot, ami román részről állandó kritika is. Azt az állítást pedig bizonyítani kellene, hogy a román politikus azért és kizárólag csak azért juthatott támogatáshoz, mert ő politikus és susmus van/volt.

Ezer lejért árult regisztráció

Igen, megtörtént. Programba regisztrált felhasználó árulta hozzáférését ezer lejért. A Royal Dru Kft. egyik eladási ügynöke, Incze Róbert elismerte, hogy ő próbálkozott felhasználói adatainak az eladásával (ezt dokumentálta az Átlátszó Erdély, a szándékot!). Ezt beismerte Incze Róbert, a Royal Dru Kft. pedig el is fogadta felmondását.

El- és beismerő vallomással, valamint felmondással zárult a csalási kísérlet Fotó: Pro Economica Alapítvány

Tehát mit is tudunk? Azt és annyit, hogy valaki, eddigi tudomásunk szerint az egyetlen, értékesíteni akarta a saját nevére és nevében bejegyzett felhasználói adatokat. Nem biztosan nyerő pályázati helyet és pályázatot árultak, és még csak nem is a gazdaságfejlesztési programot bonyolító (a Pro Economica) szervezet munkatársa tette ezt, hanem egy külső cég alkalmazottja.

És nem bizonyít a susmusról sokat az sem, hogy a Royal Dru-ban érdekelt Török família, vagy annak valamelyik tagja felbukkan egy mezőgazdasági rendezvényen Sáromberkén, annak VIP-rendezvényein, hiszen igen, mezőgazdasági tevékenységben érdekeltek, tehát feltehetően a szűkebb régióban (Maros megye) ismerik a szakmai köröket – így a Pro Economica mezőgazdasági rendezvényeinek szervezőit is. Ha nem vágyvezérelt oknyomozást folytatna az Átlátszó, akkor azt kellett volna bizonyítania, hogy a Pro Economica munkatársai vannak benne a Török família ügyleteiben. Utóbbira még csak kísérlet sem történik…

Az a fránya szakmai etika

Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély munkatársa – nagyon ügyesen – talált egy csalót. És beszállt személyesen a csalásba, azaz ő maga is részese annak. Esemény azért van, mert ő kért lehetőséget (inkognitóban) arra, hogy szabálytalanul, előzetes regisztráció nélkül (!) is pályázhasson. És láss csodát, talált lehetőséget a csalásra!

Pont úgy, ahogyan például egy haditudósító lemarad az évtized harci eseményéről, ezért lefizet egy katonát, hogy öljön meg már valakit a kamera kedvéért, így aztán a kegyetlen háború leghitelesebb képeivel villoghat. Képletesen fogalmazva: az „oknyomozó” talált egy lefizethető portást egy bankfiókban, akitől szerezni tudott pénzért egy kulcsot a bank bejárati ajtajához. Aztán ebből levonja azt a következtetést, hogy biztosan bankrablásra készül(t) a bankfiók összes tisztségviselője, sőt a banktulajdonos is, különben nem juthatott volna hozzá a bejárati ajtó kulcsához. Ennyit a vágyvezérelt oknyomozásról…

Kozma Mónika szerint felelőtlen provokáció

A Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója közölte: „A magunk részéről igyekszünk mindig körültekintően és mind a jogi előírásokat mind a transzparenciát betartani, ám sajnos nem tudjuk kontrollálni a tőlünk független, a szabad piaci verseny szabályai alatt dolgozó harmadik feleket. Az viszont egyértelműen látszik, hogy ez egy jól megtervezett provokáció volt és lejáratás, hiszen Sipos Zoltán maga levelezte le a fiatalemberrel, aki hibázott. Jómagam örülök, hogy erre fény derült és ilyen módon meg tudtuk akadályozni, hogy egy pályázat így bekerüljön a rendszerbe, tehát elvileg akár köszönettel is tartozom annak aki ezt kiderítette, de csak abban az esetben, ha nem rossz és hátsó szándékkal tette ezt, hanem csak a segítő szándék vezérelte.

A Pro Economica Alapítvány, ahogy azt állandóan mondjuk, egy egész Erdélyre kiterjedő programot szeretne életbe ültetni, amelynek a székelyföldi állomásánál a mezőgazdasági kiírások mellett eljutottunk a turizmusfejlesztéshez is. Most már szálláshelyfejlesztésre is megjelent kiírásunk, amellyel ismét azt a célt szeretnénk elérni, hogy az erdélyi családok és vállalkozások erősödjenek és ezáltal egy hosszútávú gazdasági fejlődést érjünk el. Ehhez a munkához szükségünk van partnerekre, szükségünk van a vállalkozók és az erdélyi emberek bizalmára.

Nagy kihívás egy ekkora hatású programot megtervezni és lebonyolítani, éppen ezért igyekszünk ezt felelősséggel és maximális bizalommal végezni. A bizalom az alapja a programunknak, hiszen emiatt kívánjuk továbbra is a lehető legegyszerűbb és legkönnyebben elérhetővé tenni a pályázati rendszerünket. Amennyiben ezzel visszaélnek, úgy a jövőben kénytelenek leszünk a feltételeken szigorítani. Az Alapítvány eddig is mindent megtett, és a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a gazdaságfejlesztési program minden résztvevője számára sikeres legyen.”
A cikk eredetileg a Székelyhon napilap havonta megjelenő oknyomozó, háttérinformációs kiadványában, a Kilátó legfrissebb számában látott napvilágot június 24-én.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport