Újabb fizető utas „ül fel” a jó ideje csak papíron veszteglő kolozsvári HÉV-re

Újabb fizető utas „ül fel” a jó ideje csak papíron veszteglő kolozsvári HÉV-re

Várhatjuk. Bár nem túl bonyolult projekt, évek óta nincs valós előrelépés a kolozsvári helyiérdekű vasút ügyében

Fotó: Haáz Vince

A megyei tanács is beszáll a Kolozsvár polgármestere által jó ideje ígérgetett helyiérdekű vasút projektjébe, egyelőre tízmillió euróval. Bár a HÉV-ötlet viszonylag egyszerűen, már meglévő sínpárokon kivitelezhető lenne, a metróálom megvalósítása háttérbe szorította a nagyvárosi agglomeráció hét községét is érintő, „felhizlalt” kiadásokat feltételező beruházását.

Páva Adorján

2024. április 27., 09:432024. április 27., 09:43

A Kolozs Megyei Tanács közleménye szerint az önkormányzat társul a megyeszékhellyel, illetve hét szomszédos községgel a HÉV megvalósítása érdekében, amelyet első nekifutásra csaknem 10 millió euróval támogat saját költségvetéséből. Az Alin Tișe tanácselnök által kezdeményezett határozattervezet szerint a megye Kolozsvár mellett Szászfenes, Gyalu, Apahida, Kisbács, Zsuk, Bonchida és Magyargorbó községgel szövetkezik, hogy létrejöjjön a helyiérdekű vasút, mely a projekt elnevezése szerint Gyalu–Fenes–Kolozsvár–Kisbács–Apahida–Zsuk–Bonchida-útvonalat sugall. A tervezetet a megyei tanács hétfői ülésén bocsátják szavazásra.

„Stratégiai fontosságú projektről van szó nemcsak Kolozsvár agglomerációja, hanem az egész megye számára, elsőbbséget élvező beruházás, amelyet teljes meggyőződéssel támogatunk. Már jövő évtől mintegy 10 millió euróval járulunk hozzá a beruházás megvalósításához, amelynek célja a gépkocsiforgalom tehermentesítése, a mobilitás növelése azok körében, akik Kolozsvár és a környező települések között ingáznak, illetve a közlekedési idő csökkentése” – nyilatkozta a közgyűlés elnöke. Aki szerint

a megyei tanács támogatása az állomások közelében tervezett Park&Ride típusú parkolók megépítését szolgálhatja, amely eddig pénzügyileg nem volt „lefedve”.

A tervek szerint Bonchidán, Válaszúton, Zsukon, Telekfarkán, Apahidán, Dezméren, Kisbácsban, Szucságon, Andrásházán, Mérán, Magyarnádason és Magyargorbón épülnek P+R parkolók.

A Park and Ride (jelentése parkolj és utazz, rövidítése P+R) típusú parkoló lényege, hogy közvetlen kapcsolatot biztosítanak a parkoló és a tömegközlekedés között. Az integrált közlekedés egyik elemeként világszerte alkalmazott módszer célja egyrészt a városi forgalom csökkentése, másrészt a szabálytalan parkolások visszaszorítása. Ugyanakkor fontos környezetvédelmi célokat is szolgál a személygépkocsik buszra-trolira-villamosra vagy kerékpárra váltása.

A kezdeményezés természetesen a városlakó vagy az agglomerációban élő munkavállaló számára is előnyös, hiszen segítségével elkerülhető a forgalmi dugókkal, kilátástalan parkolóhely-vadászattal járó stressz, illetve a drága parkolási díjak kifizetése. Merthogy egy Park and Ride rendeltetésének fontos eleme, hogy a parkolás ingyenes, jelképes árú, a városban alkalmazott díjszabásoknál olcsóbb legyen, vagy összekapcsolható egy-egy tömegközlekedési eszközre szóló jeggyel, bérlettel.

korábban írtuk

Parkolj és utazz erdélyi módra, bukaresti és budapesti „útmutatással”
Parkolj és utazz erdélyi módra, bukaresti és budapesti „útmutatással”

Év végéig megépül Kolozsvár első, úgynevezett P+R parkolója. A több szempontból is városlakóbarát kezdeményezés kedvezményes parkolási díjjal kecsegtet – az ingyenesség nem mindenhol vált be.

A megyei tanács közleményében kiemelik: a beruházást évenként kiutalt saját forrásokból támogatják, de európai uniós alapokat is lehívnak. A kilenc érintett önkormányzat kezdeményezésére létrejött társulástól azt remélik, ennek köszönhetően „a lehető legrövidebb időn belül” nekifognak a különböző méréseknek, kutatásoknak, előtanulmányoknak, és megszülethet a megvalósíthatósági tanulmány is. Hogy a projekt „beférjen” az EU 2021-2027 közötti szállításügyi finanszírozási programjába, mely prioritásként kezeli a városi mobilitás fenntartható növelését helyiérdekű vasutak révén.

Amely Kolozsvár és környéke esetében a már meglévő sínpárokat fogja használni a Bonchida–Kolozsvár–Gorbó-vonalon, 48,8 kilométeren keresztül.

Az eddigi elképzelések szerint a szerelvényflotta 9 elektromos hajtású vasúti járműből áll majd, melyek egyenként 420 férőhelyesek; legtöbb 150 km/h-s sebességet érhetnek majd el; körülbelül fél óránként közlekednének. Becslések szerint 2030-ban 7600, 2050-ben pedig 9500-an használhatnák naponta a kolozsvári HÉV-et.

Galéria

Naponta több ezer ingázót szállíthatna HÉV Kolozsvár agglomerációjában

Fotó: Jakab Mónika

Nehezen ragad magával a HÉV

Amelyet természetesen ugyanúgy régóta ígérgetnek, minden minden más infrastrukturális nagyberuházást, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy Erdély fővárosa valamelyest felszusszanjon az óriási forgalom nyomása alatt. Konkrétnak tűnő lépés először 2020-ban történt, amikor Emil Boc polgármester – a helyhatósági választások előtt – aláírta a szerződést a metró és a HÉV közös megvalósíthatósági tanulmányára kiírt versenytárgyalás győztesével. A helyi tanács az év októberében el is fogadott egy előtanulmányt, amely akkor még csupán 14,4 kilométeres HÉV-vel számolt, melyet összekötnek a tervezett metróvonallal.

A Ziardecluj.ro portál beszámolója szerint 2021-ben Boc azt nyilatkozta, 2023-ban elkezdődhet a munka, mely 2026-ra e is készülhet. Csakhogy közben hamar háttérbe szorult a helyiérdekű vasút terve, ugyanis felülkerekedett a metróálom, amely pénzt kapott az uniós finanszírozású, szigorú határidőkhöz kötött országos helyreállítási alapból (PNRR), miközben a HÉV-ötlet innen nem remélhetett támogatást. Ennek szellemében 2022-ben már 2030-as megvalósításról beszélt Boc.

A városvezetéssel szemben kritikus helyi portál szerint miközben a HÉV-projektet 50-60 millió euróból meg lehetne valósítani – hiszen csak új szerelvényeket kell vásárolni, melyek meglévő vasútvonalakon közlekedhetnek – a városi tanács az eredeti 75 millió euróról 200-280 millióra duzzasztotta a várható költségeket, hogy ilyen nagy összegekkel magyarázza a megvalósítás nehézségét, miközben a metróprojektre összpontosítanak. Más vélemények szerint a Kolozs Megyei Tanács mostani „beugrása”, a téma „átpasszolása” azt a célt szolgálja, hogy Boc párttársának, a szintén liberális Alin Tișe megyei tanácselnöknek is „legyen mivel kampányolnia” az idei választások előtt.

Galéria

Nincs csatlakozás. Felduzzasztották a HÉV-projekt költségeit

Fotó: Haáz Vince

Elsőbbséget élvez a metró

Amint arról beszámoltunk, a fél román kormány Kolozsvárra repült május 25-én, hogy asszisztáljon a hosszú évek óta emlegetett metróterv megvalósításának egyik legfontosabb momentumához, a kivitelezési szerződés megkötéséhez. Az Emil Boc liberális polgármester által Kolozsvár története legnagyobb, 2,2 milliárd eurós összköltségvetésű infrastrukturális beruházásának nevezett metróterv 19 állomást ölel fel nyugat-kelet irányban, és 21 kilométeren keresztül kígyózik majd Szászfenestől a kincses városon át a Szopori negyedig és a Munka sugárútig.

Idén elkezdődhet az építkezés, az országos helyreállítási és rezilienciaterv (PNRR) előírásai szerint 2026. július 31-éig el kell készülnie az első kilenc megállónak, és az ezeket összekötő földalatti alagútnak, 300 millió euróból. Ami viszont nem jelenti, hogy a metró már közlekedni is fog, ez csak 2031-ben fog megtörténni, amikor mind a 19 megálló elkészül. A projekt 2031-ig folytatódik, amikorra meg kell épülnie mind a 19 megállónak és műkőképesnek is kell lennie.

korábban írtuk

Állítják, nem sci-fi: aláírták a kolozsvári metrószerződést, indulhat a kivitelezés
Állítják, nem sci-fi: aláírták a kolozsvári metrószerződést, indulhat a kivitelezés

Tanártüntetés közepette írták alá csütörtökön Kolozsváron a kincses város történetének legnagyobb, Románia egyik legjelentősebb infrastrukturális beruházásának számító metrószerződést. 2026 augusztusáig el kell készülnie kilenc megállónak a 19-ből.

Körgyűrű is lesz

Kolozsvár harmadik nagy infrastrukturális projektje – a metró és a HÉV mellett – a körgyűrűépítés.

Nemrég sürgős döntéshozatalra szólította fel a helyi hatóságokat a Pro Infrastruktúra Egyesület, amely érthetetlennek tartja, miért kell hónapokat várni a körgyűrű második szakasza ügyében kiírt versenytárgyalás eredményére, hiszen csupán egyetlen jelentkező volt a kivitelezésre. Az önkormányzat közben tovább „hizlalta” a tervezett összköltségvetést. Az első szakaszon májusban rajtolhat a munka.

A munkálatok „bonyolultsága”, vagy inkább az óriási költségek miatt a beruházást két munkafázisra osztották. Az elsőben két szakaszt valósítanak meg: az első alig több, mint két kilométeres, viszont az ország legforgalmasabb útszakaszának hatsávossá bővítését jelenti Kolozsvár és Szászfenes, a leendő regionális sürgősségi kórház között. Itt hamarosan nekifoghatnak a munkálatoknak.

A második szakasz – mely ügyében a Pro Infrastruktúra is felszólalt – több rész összevonásával alakult ki. A főút több mint 20 kilométeres, illetve csaknem ugyanennyi hosszúságú bekötőút megépítését is feltételezi a Kolozsvár nyugati és keleti határát déli irányban összekötő új terelőút. Ez ez első munkafázis összesen 6 milliárd 135 millió lejbe (több mint 1,2 milliárd euróba) kerül – a nemrég eszközölt kiigazítás szerint 442 millió lejjel (89 millió euróval) többe, mint a korábbi becslések alapján.

korábban írtuk

Egyetlen jelentkező „közül” is nehéz kiválasztani a győztest az egyre csak dráguló kolozsvári körgyűrűn
Egyetlen jelentkező „közül” is nehéz kiválasztani a győztest az egyre csak dráguló kolozsvári körgyűrűn

Sürgős döntéshozatalra szólította fel a kolozsvári hatóságokat a Pro Infrastruktúra Egyesület, amely érthetetlennek tartja, miért kell immár négy és fél hónapja várni a körgyűrű második szakasza ügyében kiírt versenytárgyalás eredményére.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. május 28., kedd

Az egyházaknak szánt támogatás negyedét kapják a magyar felekezetek Kolozsváron, magyar iskolát újítanak fel

Több mint 4 millió lejes támogatást szavazott meg az egyházak számára keddi ülésén Kolozsvár képviselő-testülete; a kiutalt összegből felújítják többek között az egyik központi magyar iskolát. 14 millió lejes támogatást kapnak a kolozsvári kórházak.

Az egyházaknak szánt támogatás negyedét kapják a magyar felekezetek Kolozsváron, magyar iskolát újítanak fel
2024. május 28., kedd

Ittas állapotban kezeli pácienseit az egyik erdélyi kórház sebésze kollégái szerint

Belső vizsgálat indult a nagyszebeni megyei kórházban, miután az intézmény több orvosa azzal vádolta meg Iulian Făgeţan osztályvezető sebészt, hogy „ittasan érkezik munkába, és ittasan kezeli a pácienseket” – számolt be a kórház orvosigazgatója.

Ittas állapotban kezeli pácienseit az egyik erdélyi kórház sebésze kollégái szerint
2024. május 28., kedd

Fellépést sürget a klánok ellen: Szomszédjukat terrorizáló romákról készült videót tett közzé Temesvár polgármestere

Szomszédjukat terrorizáló roma család tagjairól készül videót tett közzé kedden Dominic Fritz, Temesvár polgármestere, ezzel szólítva a város lakóit arra, hogy fogjanak össze az erőszak ellen.

Fellépést sürget a klánok ellen: Szomszédjukat terrorizáló romákról készült videót tett közzé Temesvár polgármestere
2024. május 28., kedd

Nem tanácsos otthon hagyni az esernyőket Erdély keleti megyéiben

Kiadós esőkre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat 17 megyére.

Nem tanácsos otthon hagyni az esernyőket Erdély keleti megyéiben
2024. május 28., kedd

Újabb Bihar megyei település körgyűrűjét nyitották meg a forgalom előtt

Kedd reggel 7 órakor megnyitották a forgalom előtt a Nagyváraddal szinte összenőtt Váradszentmárton körgyűrűjét, amely a községközpont mellett kikerüli a termálvizéről híres, népszerű turisztikai célpontnak számító Püspökfürdőt és Félixfürdőt is.

Újabb Bihar megyei település körgyűrűjét nyitották meg a forgalom előtt
2024. május 28., kedd

A szenvedélybetegek több mint fele kigyógyul a magyarózdi terápiás központ hosszú távú kezelésén

A Bonus Pastor Alapítvány szenvedélybetegeket kezelő magyarózdi terápiás központját 2005-ben adták át. Az ország egyetlen magyar nyelvű, hosszú terápiás központjának igazgatójával, Adorjáni Éva szociális munkással beszélgettünk.

A szenvedélybetegek több mint fele kigyógyul a magyarózdi terápiás központ hosszú távú kezelésén
2024. május 28., kedd

Négy személy vesztette életét egy közúti balesetben Bihar megyében

Négy személy életét vesztette kedd reggel egy Bihar megyei közúti balesetben: személygépkocsi és kamion ütközött össze az 1-es jelzésű főúton, Pusztaújlak településen.

Négy személy vesztette életét egy közúti balesetben Bihar megyében
2024. május 27., hétfő

Szijjártó Marosvásárhelyen: szorosabbá fűzzük a magyar kormány és az RMDSZ közötti együttműködést

A június 9-ei európai parlamenti és helyhatósági választás Magyarországon és Romániában is rendkívüli fontosságú, és minél több képviselője lesz a Fidesznek és az RMDSZ-nek, annál erőteljesebb lesz a béke hangja Brüsszelben – Szijjártó Péter szerint.

Szijjártó Marosvásárhelyen: szorosabbá fűzzük a magyar kormány és az RMDSZ közötti együttműködést
2024. május 27., hétfő

Erdélyi megyékben végeztek házkutatásokat, többeket csempészettel gyanúsítanak

Összesen 91 házkutatás végeztek, több tucat személyt hallgattak ki és 25 gyanúsítottat állítottak elő hétfőn a nyomozó hatóságok adócsalással, csempészettel, csalással és környezeti bűnözéssel kapcsolatos ügyekben.

Erdélyi megyékben végeztek házkutatásokat, többeket csempészettel gyanúsítanak
2024. május 27., hétfő

Idén már több mint száz alkalommal láttak medvét Hargita megyei települések környékén a Ro-Alert adatbázisa alapján

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) idén eddig 210-szer figyelmeztette Ro-Alert üzenetben a lakosságot medvék jelenlétére lakott területek közelében.

Idén már több mint száz alkalommal láttak medvét Hargita megyei települések környékén a Ro-Alert adatbázisa alapján