Temetőben fogták el a kárpátaljai magyar cigarettacsempészt Szatmár megyében

Krónika 2017. augusztus 02., 19:18 utolsó módosítás: 2017. augusztus 02., 19:27

Több mint hétezer csomag, vámmentes boltokból származó cigarettát találtak a román határrendészek egy húszéves, magyar-ukrán kettős állampolgárságú fiatalember autójában a Szatmár megyei Halmiban.

Fotó: Romániai határrendészet

A határrendészet szerdai közleménye szerint a Volkswagen Passat típusú személygépkocsit előző éjjel akarták megállítani az ukrán–román–magyar hármashatár közelében található településen, ám a húsz éves sofőr továbbhajtott.

A hatóságok rövid üldözés után megtalálták az autót, s megállapították, hogy annak minden zugába csempészárut gyömöszöltek, a pótkeréktől a lökhárítóig, az üzemanyagtartálytól a kiszerelt légzsákok helyéig. A lefoglalt dohányáru értékét 84 ezer lejre becsülték.

Nem sokkal később a gyalog menekülő E. Szabolcsot is megtalálták a halmi temetőben.

„A fiatalember ellen csempészés gyanújával indítottak eljárást, és folytatják a nyomozást azoknak a bűncselekményeknek a részletes feltárása érdekében, amelyekben részt vett” – idézte  a határrendészet közleményét az MTI.

A román hatóságok szerdán további csaknem 14 ezer doboz cigarettát találtak két Szatmár megyei rejtekhelyen, az ukrán határ közelében, a szerdai „fogásuk" összértéke így negyedmillió lejre tehető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat