Sok az autó, kevés a parkolóház – a kisebb erdélyi városokban nem tartják kifizetődőnek az emeletes létesítményeket

Sok az autó, kevés a parkolóház – a kisebb erdélyi városokban nem tartják kifizetődőnek az emeletes létesítményeket

Fotó: Radiocluj.ro

Miközben a nagyobb erdélyi és partiumi városokban egyre-másra épülnek parkolóházak, mélygarázsok, és továbbiak vannak tervben, a Székelyföldön – noha a növekvő gépkocsipark miatt igény lenne a létesítményekre – az önkormányzatok nem tudnak bevállalni egy ilyen kaliberű beruházást, inkább magáncégekre bíznák.

Krónika

2018. november 24., 14:082018. november 24., 14:08

A gépjárművek növekvő száma miatt krónikus parkolóhely hiánnyal, zavaró zsúfoltsággal küzdenek az erdélyi és partiumi városok, amelyeket nem ilyen méretű forgalomra terveztek. A belvárosi forgalom korlátozása, illetve minél több többszintes parkolóház, mélygarázs építése jelenthet csak megoldást a helyzetre, ám amíg a nagyobb városokban – mint Kolozsváron vagy Nagyváradon – már évek óta az autósok rendelkezésére állnak hasonló létesítmények, addig a Székelyföldön azt mondják, hogy a helyi önkormányzatoknak túl költségesek az ilyen beruházások.

Elvetették az ötletet Csíkszeredában

Még 2010-ben felmerült egy mélygarázs ötlete Csíkszeredában, ez abban az időszakban történt, amikor küszöbön állt a városközpont átalakítása. A Szabadság tér alá elképzelt létesítményről, amely másfél méterrel a talajszint fölé emelkedett volna, megvalósíthatósági tanulmány is készült, eszerint a 2,2 méteres belmagasságú, fizetésesnek elképzelt, akár teljesen automatizálható parkoló bejáratait sorompók zárták volna el, és 286 férőhelyet biztosíthatott volna.

A beruházás értékét akkor közel 16 millió lejre becsülték, amelyet a helyi önkormányzat biztosított volna, és 2031-ben térült volna meg a befektetés. Hosszas viták után ezt végül elvetették, úgy értékelve, túl nagy kiadás lett volna az akkori körülmények között.

Egy másik hasonló ötlet is felvetődött, amelynek alapján a zöldség- és gyümölcspiac területére készülhetett volna mélygarázs, de erről tanulmány sem készült. Ugyanígy járt a Kalász lakótelepre elképzelt parkolóház ötlete is, amelyről 2015-ben beszéltek először a tervezett felújítás kapcsán. Akkor úgy számoltak, ha van rá lakossági igény, akár 200 autó számára is tudnának ott helyet biztosítani, a költségszámítások és igények egyeztetésén túl azonban nem jutott a kezdeményezés.

Egy másik, aktuálisabb ötletet a Kossuth Lajos utca parkolóinak tervezett megszüntetésekor is hangoztattak a lakossági fórumon, ez pedig egy parkolóház építése a Temesvári sugárúti üres közterületen. Ráduly Róbert Kálmán polgármester erről úgy vélekedett, a parkolóház építése jelenleg nem üzlet, ha az lenne, valaki már megépítette volna. Szerinte a várható költségek túl magasak az önkormányzat számára, pályázati források esetén is biztosítani kell az ár felét. Csíkszeredában valójában lesz egyfajta parkolóház, amennyiben a félbemaradt Csíki Pláza helyére tervezett üzletközpontot elkészíti és megnyitja az ingatlanfejlesztő cég, a kétszintes parkoló ugyanis ott nagyrészt elkészült. Igaz, ez a város szélén van, és többnyire a majd odaérkező vásárlókat fogja kiszolgálni.

Magánberuházókra várnak

Parkolóház a Csíkszeredánál jóval nagyobb lélekszámú és gazdasági erejű Marosvásárhelyen sincs, igaz, ott nemrég az önkormányzati képviselők

egy háromhektáros terület beépítését fogadták el a Megyei Sürgősségi Kórház közelében, amely emeletes parkolóházat, kereskedelmi egységeket, éttermeket, egészségügyi kutatóközpontnak szánt irodaházat és szálláshelyeket foglalna magában.

Ez a döntés sem a várható költségeket, sem ezek forrását nem tartalmazza, de azt egyértelművé tették, hogy a helyi önkormányzat egymagában nem tudná biztosítani a finanszírozást. Ezért a multifunkcionális épületet várhatóan közösségi-privát partnerségben, egy vagy több magánbefektetővel közösen építenék fel, s ha erre nem lesz lehetőség, uniós támogatásért pályáznának, esetleg társulnának a megyei önkormányzattal. Ott a kórház környékének zsúfoltságán enyhíthetne ez a beruházás, amely 4–500 gépkocsit is befogadhat azok közül, amelyek sok esetben a mentőautók közlekedését is akadályozzák.

Székelyudvarhelyen is a magánbefektetőkre számítanak leginkább, a városnak ugyanis túl megterhelő lenne parkolóházakat építeni.

Területet viszont tudnak biztosítani ilyen célokra – tudtuk meg Jakab Attilától. A városmenedzser szerint több mint tíz olyan helyszín beazonosítása történt meg, amelyek alkalmasak lehetnek ilyen típusú építkezésekre. Ezek között vannak a városközpont peremövezetében levő, de a lakónegyedek közötti közterületek is. A beazonosított területek adatait eljuttatták a Budapesti Kereskedelmi Kamarához, vállalkozói egyesületekhez, hogy hátha vannak, akik hosszú távra bérbe vennék a területeket, és parkolóházat építenének. Ugyanakkor a város polgármestere különböző külföldi útjain is népszerűsíti a kezdeményezést. Érdeklődő azonban még nem volt – tudtuk meg.

Galéria

Fotó: Barabás Ákos

Gyergyószentmiklóson is szükség lenne parkolóházra – erősítette meg kérdésünkre Fórika Krisztina. A polgármesteri hivatal szóvivője szerint elvi szinten folyamatosan napirenden van a kérdés, ám egyelőre nem jutottak tovább a tervezgetés szintjénél, a várható költségekről, kiviteli tervekről még nem történt egyeztetés, az igény azonban fennáll.

Nem kifizetődő Szentgyörgyön sem

Sepsiszentgyörgy önkormányzata sem tudja bevállalni egy parkolóház megépítésének finanszírozását, mert számításaik szerint a befektetés több év alatt sem térül meg a parkolódíjakból – mutatott rá érdeklődésünkre Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Hozzátette, magánbefektetésként nem zárták ki ezt a lehetőséget, ám közpénzt nem fordítanak erre.

A számítások szerint a parkolóházban egy autónyi hely megépítése 10–15 ezer euróba kerül, ezért nagyon magas díjszabást kell szabni, hogy a befektetés több év alatt, de megtérüljön.

Ha pedig a magas parkolási díj miatt kihasználatlanul áll a létesítmény, annak nincs értelme.

Tóth-Birtan Csaba emlékeztetett egyúttal, hogy a város mobilitási tervében szerepelt egy „park&ride” (P+R) típusú parkolóház építése, vagyis hogy a város szélén megépített parkolóházból tömegközlekedéssel vagy alternatív közlekedési formákkal, például bérelt kerékpárral juthatnának be az emberek a központba, ám ezt egyelőre anyagiak híján nem valósítják meg.

Kolozsvár és Várad újabb terveket sző

A nagyobb városok eközben már rendelkeznek parkolóházakkal.

Kolozsváron például már 2007-ben felépült az első, helyi költségvetésből finanszírozott parkolóház, amely akkor 14,6 millió lejbe került, és 382 gépkocsi számára biztosított helyet.

Azóta ezt még több magán-, illetve önkormányzati pénzből készült hasonló beruházás követte. Oláh Emese alpolgármester a Krónika megkeresésére kiemelte, a kincses város önkormányzata a helyi tömegközlekedési vállalat járműkészletének fejlesztésével próbál tenni azért, hogy a városban élők, dolgozók, tanulók hagyják otthon személyautóikat. Emellett a megyei tanáccsal együttműködésben P+R parkolókat létesítenének. A megállapodásba foglaltak szerint a városi önkormányzat feladata a tömegközlekedés és a kerékpárkölcsönző állomások felállítása, illetve az autós-gyalogos hozzáférés megvalósítása a szükséges infrastruktúrával, míg a megyei önkormányzat vállalja, hogy létrehozza, működteti és karbantartja ezeket. A tervek szerint a kolozsvári repülőtér környékén épülne meg az első létesítmény.

Nagyváradon jelen pillanatban a belvárosban, az igazságügyi palota mögött található parkolóházat és a Rogériusz lakónegyedi piacnál található mélygarázst használhatják az autósok.

Szintén a belvárosban, a Körös-parton épül ugyanakkor egy mélygarázs, aminek az eredeti tervek szerint már 2016 augusztusára el kellett volna készülnie, tervezési gondok hátráltatták azonban a munkát, és most már az is borítékolható, hogy a harmadik kitűzött határidőre, 2018 decemberére sem fognak elkészülni. De a munka jelenleg is zajlik, a remények szerint jövőre végezhetnek. És további tervekből sincs hiány. Elsősorban az ingázók és a turisták igényeit kiszolgáló P+R (park and ride, azaz parkolj és utazz) mélygarázst akar építeni a helyi önkormányzat a város egyik forgalmas pontján, a vár előtt, az új ortodox székesegyház környékén. A létesítmény megépítését a városi mobilitás fejlesztését szolgáló európai uniós támogatásokból kívánják finanszírozni, a megvalósíthatósági tanulmányra pedig egy másik uniós pályázatból máris megvan a pénz.

A városvezetés mostanság az Ezredévi emléktér környékén épülő parkolóház ötletét is körvonalazta, mint ahogy a városháza mögé is hasonló létesítményt terveznek.

Korábban több ízben is szó esett a premontrei rendháztól államosított, korábban az Akarat sportpályáknak otthont adó területen megépítendő parkolóházról is, ám ezt több irányból is bírálták, mostanában pedig elég nagy a csend a témában.

A már létező létesítményeket a helyi önkormányzat működteti, és a továbbiakban is ez a céljuk. Mint Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó megkeresésünkre hangsúlyozta, stabil és nagy bevételi forrást jelentenek a városi költségvetés számára, így nem is célszerű azokat magáncégeknek kiadni.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. július 24., szerda

Csigaként a szeretkező vagy harcoló elefántok között: geopolitikai kérdésekről beszéltek Tusványoson magyar, román politikusok

Fajsúlyos témákat érintő előadásokkal indult a 33. Tusványos szerdai napja, Háború és béke címmel aktuális geopolitikai kérdésekről beszélgettek romániai és magyarországi politikusok a párbeszéd fontosságát hangsúlyozva.

Csigaként a szeretkező vagy harcoló elefántok között: geopolitikai kérdésekről beszéltek Tusványoson magyar, román politikusok
2024. július 24., szerda

Szinte az összes, nyolcadik osztályt végzett diák kilencedik osztályos helyhez jutott a számítógépes elosztás alapján

A képességfelmérő vizsgán részt vevő tanulók számítógépes elosztását követően a felvételire beiratkozott összesen 113 567 diák közül 111 960 (98,58 százalék) jutott kilencedik osztályos helyhez a megjelölt opciók alapján.

Szinte az összes, nyolcadik osztályt végzett diák kilencedik osztályos helyhez jutott a számítógépes elosztás alapján
2024. július 24., szerda

Kolozsvár 11 templomában csendül fel a Magyar Egyházzenei Biennálé muzsikája

Kolozsvár 11 templomában tartják a Magyar Egyházzenei Biennálét a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt, augusztus 16. és 21. között – közölték a szervezők.

Kolozsvár 11 templomában csendül fel a Magyar Egyházzenei Biennálé muzsikája
2024. július 24., szerda

A szárazság és a perzselő hőség miatt a kukoricatermés nyolcvan százaléka kárba vész Arad megyében

Nyolcvan százalékosra becsülik az aszálykárt a Nagylak környéki kukoricatermesztők, akik szerint jó, ha hektáronként 2,5 tonna termést tudnak majd betakarítani idén.

A szárazság és a perzselő hőség miatt a kukoricatermés nyolcvan százaléka kárba vész Arad megyében
2024. július 24., szerda

Vízbe fulladt egy férfi az egyik erdélyi településen

Egy 37 éves férfi belefulladt egy tóba a Maros megyei Hármasfalu határában.

Vízbe fulladt egy férfi az egyik erdélyi településen
2024. július 24., szerda

Az erőszak és az agresszivitás elleni fellépés fontosságának jegyében rajtolt el az idei Tusványos

Tiltakozni kell az erőszak és az agresszivitás eszkalációja ellen – mondta Németh Zsolt szerdán Tusnádfürdőn, a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján.

Az erőszak és az agresszivitás elleni fellépés fontosságának jegyében rajtolt el az idei Tusványos
2024. július 24., szerda

Székelyföldi autonómia: a román kormány nem tárgyal „arról, ami nincs” „azzal, aki nincs”

Érdekes levélváltást vont maga után az a petíció, amelyet a Székely Szabadság napjának résztvevői ez év március 10-én közfelkiáltással fogadtak el a székely vértanúk marosvásárhelyi emlékművénél.

Székelyföldi autonómia: a román kormány nem tárgyal „arról, ami nincs” „azzal, aki nincs”
2024. július 23., kedd

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – közismert nevén Tusványos – vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata az erdélyi Tusnádfürdőn.

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson
2024. július 23., kedd

Nagyboldogasszony ünnepén, a Kolozsvári Magyar Napok nyitányaként áldják meg az eredeti helyére visszaállított Mária-oszlopot

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én áldják meg az Egyetem utcában elhelyezett kolozsvári Mária-oszlopot – olvasható László Attila főesperesnek, a Szent Mihály Római Katolikus Plébánia plébánosának közleményében.

Nagyboldogasszony ünnepén, a Kolozsvári Magyar Napok nyitányaként áldják meg az eredeti helyére visszaállított Mária-oszlopot
2024. július 23., kedd

Súlyos baleset történt Maros megyében: két személy életét vesztette

Személygépkocsi ütközött teherautóval kedd délután Maros megyében a 15-ös országúton Gödemesterháza és Csobotány között, a balesetben két személy életét vesztette.

Súlyos baleset történt Maros megyében: két személy életét vesztette