SMURD-helikopterrel mentették a medvetámadás áldozatát a Retyezát-hegységben

Hírösszefoglaló 2017. július 15., 13:05

Egy 17 éves juhászra támadt péntekről szombatra virradóan egy medve a Retyezát-hegységben, a Zlata (2.141 m) csúcs alatti esztenánál. A fiatalembert a marosvásárhelyi SMURD helikoptere szállította kórházba, a hegyimentők szerint állapota stabil.

Fotó: Barabás Ákos

„Stabil volt az áldozat állapota, orvosi ellátásban részesítettük és a SMURD egység kórházba szállította” - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Gabriel Micklos hegyimentő.

A Secări esztenánál dolgozó pásztorok szerint a fiatalember kiment az éjszaka közepén, hogy megnézze mit csinálnak a juhok. Amint az esztenánál ólálkodó medvére irányította elemlámpáját, az állat rátámadt és több sebet ejtett a férfi jobb lábán.

Egy bojtárról van szó, aki az esztenánál dolgozott. Valószínű, hogy amikor odaért a medve, kiment, hogy megnézze mi történik.

A juhászok szerint a fiatalember a medve szemébe irányította a fénycsóvát, ez pedig megijedt és reagált az erős fényre” - magyarázta Gabriel Micklos.

A hegyimentő-szolgálat képviselője szerint a mentés több órán át tarthatott volna, ha nem érkezik meg a helikopter. A medve a 17 éves férfi jobb lábszárán ejtett több sebet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat