Letöltendő börtönnel sújtották az aradi kisfiút szexuálisan megrontó két férfit és az áldozat anyját

Krónika 2019. február 11., 13:41 utolsó módosítás: 2019. február 11., 13:52

Első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt az aradi bíróság két férfit, akik szexuálisan megrontottak egy jelenleg tizenkét éves kiskorút. Ugyancsak szabadságvesztéssel sújtották a gyermek anyját is, aki a vád szerint anyagi juttatás ellenében hozzájárult a bűncselekmény sorozatos elkövetéséhez.

Fotó: Pixabay.com

A bíróság hétfőn kihirdetett ítélete értelmében az áldozatnak 150 ezer euró erkölcsi kártérítést is kötelesek fizetni az elítéltek.

Az aradi bíróság alapfokú verdiktje alapján az egyik, 44 éves agresszor 11, a másik, 22 éves elkövető 9 és fél év börtönbüntetést kapott.

Az Agerpres hírügynökség emlékeztet, hogy a két tettest egy évvel ezelőtt vették őrizetbe, miután Zádorlak több lakója arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy az áldozat 50 éves anyja pénz ellenében hozzájárult, hogy a két férfi ismételten szexuális kapcsolatot létesítsen az akkor 11 éves gyermekével. Az anyának az elsőfokú bírói ítélet értelmében 8 és fél évet kell börtönben letöltenie.

Az igazságszolgáltató testület 150 ezer eurós erkölcsi kártérítést is megítélt az áldozat javára, ezt a három elítéltnek kell kifizetnie. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

A nyomozó hatóságok egy évvel ezelőtt, a tettesek őrizetbe vételekor azt nyilatkozták, hogy a jelek szerint a gyermeket két éven át kényszerítették nemi közösülésre, és a tettesek közül az egyik zádorlaki, a másik fönlaki illetőségű. A jelenleg 12 éves áldozatnak azóta az aradi gyermekvédelmi igazgatóság nyújt védelmet és pszichológiai terápiát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat