Elárasztják a látogatók a nagyváradi akvaparkot, mi is kipróbáltuk

Pap Melinda 2020. január 16., 18:09

Hároméves fennállása óta csúcsra hág a népszerűsége a nagyváradi akvaparknak: a téli ünnepek ideje alatt több mint 17 ezer személy látogatott el az élményfürdőbe. Máramarostól Temesvárig, Kolozsvártól Sinaiáig az ország minden zugából érkeznek ide fürdőzők – mi is kipróbáltuk.

Elárasztják a látogatók a nagyváradi akvaparkot, mi is kipróbáltuk
galéria
A Nymphaea akvaparkban télen is van lehetőség a fürdőzésre Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

„Úgy tolonganak, mintha ingyenes lenne a belépés” – mondja nagyváradi barátunk, miközben a Nymphaea akvapark bejáratánál a lökdösődés közepette próbáljuk tartani a sort. Bár a létesítmény 10 órakor nyit, fél 10-kor rajtunk kívül még több tucat ember áll sorban január 5-én, a karácsonyi szünidő utolsó szabadnapján, legtöbben kisgyerekkel.

„Több száz kilométert utaztunk, nem tudom elhinni, hogy nem biztos, hogy bejutunk” – panaszolja egy középkorú férfi, aki feleségével és két gyerekével Sinaiáról érkezett.

Nem ők az egyedüliek, akik az ország másik végéből keltek útra az élményfürdőzés kedvéért. A több száz férőhelyes parkolót megtöltő gépkocsik rendszámtábláit végigpásztázva kiderül: a létesítménynek az ország minden sarkában vannak rajongói. Máramaros, Szilágy, Beszterce-Naszód, Maros, Temes, Szeben megyei autót egyaránt látni, és egy-egy olténiai jármű is feltűnik. A prímet kétségtelenül a Kolozs megyeiek viszik, ők vannak a legtöbben – Kolozsváron mai napig nincs hasonló létesítmény.

Mindenkire és mindenre gondolnak

Nagyváradi barátaimmal meg sem szólalunk: ha nem jutunk be, irány Félixfürdő, ahol százméterenként kerül egy-egy termálvizes fürdőzési lehetőség. Hiába helyiek, ők sem voltak még a váradi akvaparkban, egyrészt a zsúfoltság miatt, másrészt mert a nagy érdeklődés ellenére nem kevés pénzbe kerül.

Az egész napra szóló 60 lejes alapjegy csak az akvapark területére jogosít fel, a szaunák használatához 12 lejes felárat kell fizetni, és aki a törökfürdőt is igénybe venné, annak újabb 25 lejt kell lepengetnie – egy százas elmegy.

Félixfürdő legkedveltebb strandjára, az Apollóba ennek feléért beengednek.

Temesvártól Máramarosig egész Erdélyből érkeznek látogatók Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

Mégis örülünk, hogy bejutunk, a 950 férőhelyes beltéri részre nyitás előtt már csak 91 szabad jegy van, a többség online vásárolt belépőt. Nekünk ez nem sikerült, így előtte egy nappal a helyszínen szerettük volna megvenni, de nem lehetett.

„Mi mindenkinek meg akarjuk adni a lehetőséget a bejutásra, bárhonnan is érkezzen” – hangsúlyozza az önkormányzati tulajdonban lévő létesítmény alkalmazottja.

Jöjjünk reggel, legalább félórával nyitás előtt, ha el akarjuk kapni a maradék pár tucat jegy valamelyikét, tanácsolja. És igaza lesz, negyedórával nyitás után kiteszik a megtelt táblát.

Termálvíz – csak felárért

A kiszolgálásra nem lehet panasz, az alkalmazottak udvariasan irányítják a bejutás miatt aggódókat: tiszta és civilizált körülmények fogadnak, még bankautomata is van, ha netalán nem lenne készpénze a vendégnek.

A benti részleg főleg a gyerekeknek nyújt számtalan szórakozási lehetőséget Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

A belépő gyanánt kapott karórát a boltban is fel lehet tölteni, ha többet szeretnénk költeni a tervezettnél; itt az otthon felejtett papucs is pótolható, sőt fürdőruhát is lehet venni, ha valakinek a városban sétálva támadt volna kedve a lubickoláshoz.

És ha elunta az élményparkrészleget, utólag is befizethet egy kis szaunázásra, termálvizes fürdőzésre.

A közhiedelemmel ellentétben ugyanis az akvapark legtöbb medencéjében nem termálvíz, hanem melegített, klórozott víz van – hőmérséklete medencénként változik, 28 Celsius-fokostól 34 fokosig. Valószínűleg tisztítási okokból dönthettek az építtetők a melegített víz mellett, a városi strandon ugyanis, melynek helyére az akvapark épült anno, termálvízzel töltötték fel a medencéket – igaz, szűkebb volt a befogadóképessége.

A Nymphaea akvapark télen 950, nyáron – amikor a kültéri medencék, csúszdák is üzemelnek – 2200 látogatót képes fogadni.

Középpontban a legkisebbek

A nem kevés látogató ellenére a létesítmény nem tűnik zsúfoltnak, a hatalmas üvegkupola növeli a teret, a berendezés is viszonylag szellős, az alsó szinten napozóágyak helyett székek várják a vendégeket. Melyek zöme kisgyerekkel, családdal érkező baráti társaság – nem csoda, a kicsik számára nyújthatja a legnagyobb élményt a négyfajta benti medence. Ha megunták a vízben üldögélést, jakuzzira válthatnak – ebből is kettő van –, vagy a négy csúszda valamelyikét próbálhatják ki, a legkisebbek pedig a kalózhajó víz­ágyúival lövöldözhetnek, vagy a központi sziklasziget alagútjaiban kergetőzhetnek.

Mivel a csúszdák, hullám- és habfürdők felváltva üzemelnek, mindig akad érdekesség, de aki unja a bent tartózkodást, meleg vízben üldögélve tekinthet körbe a téli Nagyváradon: az egyik medence „kommunikál” a külvilággal, külső része télen is nyitva van.

Nem kis élmény a gőzölgő forró vízből nézegetni a hófödte tájat, miközben a szomszédos Sebes-Körös felett sirályok visonganak.

A belépő 12 órás tartózkodásra jogosít fel, reggel 10-től este 10 óráig lehet maradni, és nincs ok a korai távozásra, hiszen a létesítménynek kávézója és étterme is van. Elfogadható, szinte napi menü áron lehet itt ebédelni, az általunk választott ebéd – csorba, rántott sajt, tarhonya és víz – 34 lej. Nemcsak finom, jól is lakunk vele.

Többfajta csúszda biztosítja a gondtalan szórakozást kicsiknek és nagyoknak Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

Fürdőkultúra gyerekcipőben

A látogatók zöme többnyire a magyarországi fürdőhelyeket – Hajdúszoboszlót, Gyulát stb. – váltotta le a váradi akvaparkra, de úgy tűnik, nem sok fürdőkultúra ragadt rájuk anyaországi vendéglátóiktól. Az étteremben egyesek törülköző nélkül, vizes fürdőruhában csapják le magukat az épp felszabadult székre, fittyet hányva arra, hogy utánuk még másnak is le kellene ülni.

De a szaunába is sokan törülköző, lepel nélkül érkeznek, hiába van kikészítve számukra a frissen mosott lepedő a bejárati pultra. Hangoskodók is akadnak,

a sókamrába utánunk érkező olténiai társaság, úgy tűnik, nem tudja, hogy nem ez a megfelelőbb helyszín arra, hogy megbeszéljék a legújabb iPhone előnyeit-hátrányait, hiszen mások relaxálni, kikapcsolódni jönnek ide.

Többfajta szauna közül lehet választani Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

Még szerencse, hogy szaunából több is akad, a szárazabb finn és párásabb orosz izzasztókamra egyaránt 60-90 Celsius-fokos, előbbi jóval melegebbnek tűnik, nem is bírjuk sokáig. A jóval enyhébb aromaterápiás szauna már kellemesebb, a lehűlni vágyókat a hideg vizes medence mellett jégkamra is várja. Igaz, az alacsony hőmérsékletet nem jéggel, hanem légkondicionáló berendezéssel biztosítják, mesélik egymásnak nevetve fürdőzésben jártas, akcentusuk alapján magyarországi szomszédaink. Az előtérben ivókutak, zuhanyzók is vannak, de nyugágyakon is lehet hűsölni.

Törökfürdő – a nyugalom oázisa

Bár a nagyváradiak nem szívesen emlékeznek vissza a török hódoltság idejére, a Nymphaea akvapark legkellemesebb, legnyugisabb része kétségtelenül a törökfürdő – valószínűleg épp a 25 lejes felárnak köszönhetően.

A szaunákhoz hasonlóan külön beléptetőrendszerrel felszerelt termálvizes részlegen hangulatvilágítás, relaxációs zene fogad, az öt, különböző hőmérsékletű termálvízzel töltött medencében alig féltucat vendég – a kinti gyerekzsivajhoz képest a nyugalom oázisaként hat. 28 fokostól 40 fokos vízig terjed a kínálat, a termálvíz lágy érintése valóságos felüdülés a bőrnek a kinti vegyszeres víz után.

A törökfürdőben a 25 lejes felár miatt alig van vendég Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

Gőzkamra, relaxációs szoba is van, ahol ki lehet nyúlni egy rövidebb sziesztára, de masszázsra is van lehetőség. Nem is nagyon akaródzik innen elmenni.

Örülünk, hogy egyre több vendég jön hozzánk kikapcsolódni, mindent megteszünk, hogy megfeleljünk az elvárásaiknak, és máskor is visszatérjenek”

– nyilatkozta a napokban Liviu Andrica, a váradi önkormányzat közterület-fenntartó vállalatának igazgatója. Az akvaparkot üzemeltető vállalat vezetője szerint

a téli ünnepek alatt, 2019. december 25. és 2020. január 5. között több mint 17 ezer vendég fordult meg az élményfürdőben, a jegyek zöme elővételben elkelt, alig kellett megnyitni a kasszákat.

A nagy kereslet miatt ilyenkor csak egész napos jegyet árulnak, kisebb érdeklődés esetén 30 lejért 3 órára is adott a fürdőzési lehetőség, míg 35 lejért 17 órától 22 óráig lubickolhatnak a vendégek. Az élményfürdő ugyanis nemcsak a hivatalos szabadnapok alatt népszerű, hét közben is látogatják.

Télen átlagban 600, nyáron 1500 vendég szokott itt megfordulni naponta, zömében romániaiak, a külföldi látogatók csupán a vendégek 2-3 százalékát teszik ki.

Az aranytojást tojó tyúk

A 2016-ban 20 millió eurós beruházással megnyitott Nymphaea akvapark kétségtelenül az Ilie Bolojan polgármester vezette önkormányzat legjövedelmezőbb üzlete, egyben a legnagyobb ilyen jellegű beruházás a régióban.

A vendégek jó része fiatal Fotó: Facebook/Aquapark Nymphaea Oradea

Miközben az összeg felét az Európai Unió biztosította, már első évben 14 millió lejes (3,2 millió euró) bevételt és 4,8 millió lejes (1,04 millió euró) profitot termelt. Ezt 2018-ban szinte sikerült megduplázni, 90 százalékos volt a gazdasági növekedés, és a létesítmény napról napra népszerűbb.

Bár évente mintegy százezer eurót fektet a fejlesztésébe, korszerű gépekkel való ellátásába, reklámozásra, valóságos aranytojást tojó tyúk az önkormányzat számára.

„Fejleszteni szeretnénk a vendégek szórakozási lehetőségeit, főleg gyerekeknek és fiataloknak szerveznénk itt rendezvényeket, előadásokat, koncerteket” – nyilatkozta a sajtónak a további tervekről Liviu Andrica igazgató, aki szerint erre tavaly 100 ezer eurót különítettek el a városkasszából. Ez az összeg még az átlagos havi bevétel felét sem teszi ki. „Még télen is profitot termelünk, az átlagbevétel 250 ezer euró havonta” – mondta az igazgató.

Így nem csoda, hogy a nagyváradi önkormányzat újabb hasonló beruházást tervez: az Őssi strandot is akvaparkká alakítaná.

Az új létesítmény tervét 2018-ban jelentette be Ilie Bolojan polgármester, aki szerint a meglévő termálvizes strandot a szomszédban található 2,5 hektáros területtel bővítenék ki. A létesítmény két részből állna: strandból, illetve egy wellness- és sparészlegből. A projektre megpróbálnak uniós forrásokat lehívni, ha pedig nem sikerül, saját forrásokból valósítanák meg.

A Nymphaea akvapark ugyanis beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mondják az illetékesek: turistákat vonz a Körös-parti városba, akik előszeretettel látogatnak meg más idegenforgalmi létesítményeket, vendéglátóipari egységeket is.

Nyáron 2200 személyt képesek befogadni Fotó: Aquapark Nymphaea

Ilie Bolojan az akvaparkkal mintegy konkurenciát teremt a közeli Félixfürdőnek, így kárpótolva magát a két sikertelen egyesítési népszavazásért. Hogy elegendő támogatás hiányában nem sikerült a megyeszékhelyhez csatolni a Félixfürdőt és Püspökfürdőt magában foglaló szomszédos községet, Váradszentmártont. Bár tervéről mai napig nem mondott le, megvalósításáig Váradon teremt „fürdőparadicsomot”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport