Egyelőre kérdéses a magyar nyelvű önkitöltés a jövő évi népszámláláson, a tesztelés csak románul zajlik

Pap Melinda 2021. március 05., 07:59 utolsó módosítás: 2021. március 06., 21:30

Úgy tűnik, nem alkalmaznak magyar nyelvű kérdőívet a 2022-es népszámlálás jövő héten kezdődő tesztelésén, és egyelőre még az is kérdéses, hogy a hivatalos cenzuson lesz-e lehetőség a magyar nyelvű önkitöltésre. Horváth István szociológus szerint csupán a kérdezőbiztosoknak szánt kétnyelvű kisegítő eszközt garantálja törvény, más magyar munkaeszköz, interface a további egyeztetéseken múlik. Barna Gergő társadalomkutató úgy véli, hogy a magyar nyelvű változatokat sem ártana letesztelni.

Egyelőre kérdéses a magyar nyelvű önkitöltés a jövő évi népszámláláson, a tesztelés csak románul zajlik
galéria
Jövő márciusban kezdődne a hivatalos összeírás Fotó: Jakab Mónika

Kérdéses, hogy használhatják-e a kétnyelvű kisegítőeszközt a kérdezőbiztosok a 2022-es népszámlálás jövő héten kezdődő tesztidőszakában, ezt ugyanis egyelőre még jóvá sem hagyta a Központi Népszámlálási Bizottság – mondta el a Krónikának Horváth István. A szociológus – aki a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet vezetőjeként vesz részt a cenzust előkészítő egyik albizottságban – elmondta:

a napokban utazik Bukarestbe azzal a céllal, hogy elfogadtassák a döntéshozó testülettel a magyarlakta területeken dolgozó kérdezőbiztosoknak szánt kétnyelvű kisegítő eszközt, a mintakérdőívet (chestionar martor).

Ennek alapján ezek a kérdezőbiztosok a románul nem értők, magyarul válaszolni akarók számára magyarul is fel tudják tenni kérdéseiket, magyar nyelvű kérdőív ugyanis nem lesz a jövőre először nagyrészt digitálisan zajló összeíráson.

„Kérdéses, el tudjuk-e érni, hogy a digitális verzióba bevigyék a magyar nyelvet, vagy ezt csak a konkrét lekérdezésnél fogják használni” – mondta lapunknak Horváth István, aki szerint egyedül a kétnyelvű kisegítő eszközt garantálja a törvény.

Kifejtette, a kérdőív magyar verziója nem önmagában élő kérdőív, csak kisegítő eszközként használják a kérdezőbiztosok,

hogy legyen a román nyelvű kérdéseknek hivatalos fordítása. De a válaszokat román kérdőívbe írják majd be román nyelven, ahogy 2011-ben is.

Nem premier

Hasonló kezdeményezés a 2011-es népszámláláskor is volt, akkor épp a kolozsvári Kisebbségkutató Intézet juttatta el a magyarlakta régiókba a kétnyelvű segédeszközt, azt azonban már nem tudták nyomon követni, hogy hol és mennyit használták.

„Nem premier, de most az lenne a cél, hogy mindenhova eljusson. Hogy lesz-e online verzió is, a következő hetekben dől el, ahhoz kell a végleges kérdőív is”

– mondta Horváth István. A szociológus szerint a napokban szeretnék tisztázni, hogy az online verzióba be lehet-e vinni a magyar változatot, ugyanis ez volna a fontosabb.
Ugyanis megoldható lenne a magyar interface – véli a szociológus –, aki szerint a románon kívül még angol nyelven zajlik a cenzus, utóbbit a Romániában élő külföldiek esetében alkalmazzák.

Horváth István szociológus, egyetemi tanár Fotó: Biró István

Horváth István rámutatott: a magyar nyelvű online változat nem kellene fenn­akadást okozzon az adatok összeírásában, ugyanis a kérdések zöménél csak meg kell jelölni a helyes választ.

„Egy digitális felületen ez kellene működjön. Nem nehezítené meg az adatösszesítést, ugyanis a válaszok többsége csak beikszelendő. Tehát megoldható, hogy amit magyarul ír be, az az adatbázisban románul jelenjen meg”

– magyarázta. A társadalomkutató szerint ebbe döntéshozó testületként a Központi Népszámlálási Bizottságnak is bele kell egyeznie, miután megvan a végső kérdőív. A kétnyelvű munkaeszközt egyébként az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI) terjeszti fel a bizottsághoz, melyet az RMDSZ-es Laczikó Enikő államtitkár irányít.

Magyar lesz a székely

Hogy a kétnyelvű segédeszközt a március 10-én kezdődő próbanépszámláláson is használhatják-e majd a kérdezőbiztosok, még kérdéses, Horváth István szerint épp ezért lenne fontos a mielőbbi elfogadtatása. Elmondta,

a járvány és a kormányalakítás miatt nagyon elhúzódott a cenzus előkészítése, a bizottság gyakorlatilag az összeírás 2022-re történő halasztása óta nem is ülésezett.

Ráadásul a próbanépszámlálás után – az itt szerzett tapasztalatok függvényében – még változhat a kérdőív, és csak a végleges verzió alapján készül majd a magyar fordítás.
Horváth István egyébként azon albizottság tagja, ahol a kisebbségi kategóriák meghatározása, a nyelvi és etnikai kategóriatáblázat összeállítása zajlik. Elmondta: ebben minden kisebbséget felsorolnak, és

a székely nem lesz külön kategória a magyarhoz viszonyítva – mint 2011-ben –, hanem alkategóriaként jelenik meg.

„A részletes kimutatásban feltüntethetik, hogy hányan vallották magukat székelynek, de a nagy kimutatásban a székely a magyar kategória részeként fog megjelenni, és nem külön” – magyarázta lapunknak a társadalomkutató. Hasonló módon a magukat svábnak és szásznak valló személyek is a német egy alkategóriájaként jelennek meg.

Startol a próbafolyamat

Az Országos Statisztikai Hivatal (INS) bejelentése szerint a jövő héten kezdődő próbanépszámlálás 50 ezer lakos bevonásával zajlik a jövő évi hivatalos cenzus előkészítéseként. Az INS által kiválasztott háztartások lakóinak – függetlenül attól, hogy román állampolgárok-e, vagy sem –

március 10–16. között lesz lehetőségük arra, hogy adataikat önállóan töltsék ki az internetes kérdőíven. Az önkitöltés módszerét első alkalommal alkalmazzák a romániai népszámlálások történetében.

Az INS szerint a – számítógépen, okostelefonon vagy táblagépen is használható – módszer előnyei közé tartozik, hogy csökkenti a fertőzésveszélyt a koronavírus-járvány közepette, mindenki maga gondoskodhat az összeírt adatok hitelességéről, az adatrögzítésre pedig mindenki a számára alkalmas időpontban szakíthat időt. Azokat, akik az önkitöltést nem tudják elvégezni, március 22–31. között személyesen is felkeresik a kérdezőbiztosok, de előtte a helyi szinten felállított összeírópontokon is jelentkezhetnek, ahol segítenek nekik az online kitöltésben.

Az RMDSZ javaslatai alapján a tavaly ősszel véglegesített népszámlálási törvénybe bekerült, hogy az útmutatókat és kérdőíveket a kisebbségek nyelvén is elérhetővé teszik. A szövetség politikusait ebben a folyamatban segítő Barna Gergő szociológus a Krónikának elmondta: a március 10-én rajtoló próbanépszámláláson

az 50 ezer háztartás véletlenül lesz kiválasztva, a próbanépszámlálási pontok pedig minden egyes megyében a megyeközpontban, illetve egy közeli faluban lesznek.

Kolozs megyéből például mintegy 1200 háztartás kerül be a mintába, melyhez az ország valamennyi megyéjéből kiválasztanak válaszadókat.

Mit kell tudni?

Mint a szociológus elmagyarázta, a próbanépszámlálás első lépése, hogy a kiválasztott háztartások kapnak egy szórólapot, felhívást, hogy vegyenek részt a tesztelésben. Ezen rajta lesz a honlapcím, amelyen az önkitöltés történik majd, ehhez előzetes regisztráció szükséges. Néhány alapadat kitöltése után a válaszadó e-mail-címére elküldik a belépési kódot, amivel majd ki lehet tölteni az online kérdőíveket.

Az önkitöltés március 10–16. között zajlik, majd 17–22. között ellenőrzik le az illetékesek, hogy kit kell majd hagyományos módon felkeresnie a kérdezőbiztosnak.

Akik bármilyen oknál fogva nem küldték el online a válaszaikat, azokat személyes lekérdezi. Annyi a változás, hogy az előző cenzusoktól eltérően a kérdőív nem papír alapú lesz, hanem táblagéppel történik, fejtette ki lapunknak Barna Gergő.

Barna Gergő szociológus Fotó: Székelyhon Tv

„A próbanépszámlálásnak az a célja, hogy kipróbálja, azaz tesztelje az eszközöket, alapvetően a kérdőíveket, de azt is fogják követni, hogy mekkora arányban töltik ki ezeket online az emberek, és ki az, akit személyesen kell megkeresni. Az is fontos, hogy maga az adatbázis jól működik-e, de a fő szempont, hogy a kérdőívek mennyi idő alatt, hogyan tölthetők ki, nincs-e bennük hiba” – tette hozzá. A szociológus szerint emiatt lenne fontos a magyar nyelvű változat kipróbálása is.

„A magyar kérdőívet is le kellene tesztelni. Ahhoz, hogy a technikai részleteit ellenőrizzék, elegendő a román is, de a fordítás, a magyar megfogalmazás letesztelésére nem alkalmas”

– mutatott rá a társadalomkutató, azon reményének adva hangot, hogy a magyar változatnak is lesz majd egyfajta próbája. Erre bőven lenne még idő, hiszen a hivatalos népszámlás várhatóan egy év múlva, 2022 márciusában kezdődik.

Milyen kérdésekre számítsunk?

„Ennek a népszámlálásnak elég nagy a tétje” – mutatott rá Barna Gergő, hiszen országos felmérés és kötelező a válaszadás, mindenkit meg fognak keresni. A kérdőívnek három része lesz, egyik a lakásra, másik a háztartásra vonatkozik, utóbbin belül személyi kérdőívek is lesznek. Előbbi kettőből egyet-egyet kell kitölteni, utóbbiból annyit, ahányan az illető háztartásban élnek.

„Első ránézésre bonyolultnak tűnik, de könnyen kezelhető. Nagyon jónak tartom a platformot, amin megvalósítják, ez a Világbanknak online kérdezési platformja, technikailag jó kivitelezésű”

– értékelt Barna Gergő. Ezért arra biztatja azokat, akik bekerülnek a próbanépszámlás mintájába, hogy próbálják meg online kitölteni a kérdőíveket. Ez egy személy esetében tíz percet vesz igénybe, egy négytagú családnál 40–50 percet, annak függvényében, hogy milyen digitális készségekkel rendelkezik a válaszadó. Alapvető, a háztartás összetételére, az elsődleges rokonsági viszonyokra, születési évre, állandó lakhelyre, tartózkodási lakhelyre vonatkozó információkat kérnek.

„Nagyon fontos, hogy azon a lakhelyen kell kitölteni, ahol életvitelszerűen él valaki, nem pedig a hivatalos lakcímen.

Iskolázottságra, foglalkozásra vonatkozó kérdések is lesznek, és ott lesznek az etnokulturális, azaz az etnikumra, anyanyelvre és vallásra vonatkozó kérdések is. Az összeírás a rezidens lakosságra vonatkozik, azokra, akik az előző 12 hónapban Romániában éltek, függetlenül az állampolgárságuktól” – mondta Barna Gergő, hozzátéve, az életvitelszerűen külföldön élőket így nem érinti a cenzus.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport