Eddig csak Budapestről emlegették a nagyváradi tram-train megépítését, most a helyi közlekedési vállalat felvállalta a projektet

Eddig csak Budapestről emlegették a nagyváradi tram-train megépítését, most a helyi közlekedési vállalat felvállalta a projektet

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Bár eddig csupán budapesti illetékesek beszéltek arról, hogy Nagyváradon is tram-train épülhet – a bihari megyeszékhely és Debrecen között –, most először a helyi illetékesek is vasútvillamos építését jelentették be.

Balogh Levente

2023. május 12., 21:482023. május 12., 21:48

Erről Adrian Revnic, a Nagyváradi Helyi Közlekedési Vállalat (NHKV) igazgatója beszélt a napokban egy konferencián. Mint kifejtette, miután az országban az elmúlt 30 évben egyedüliként Nagyváradon új villamosvonal épült, folytatják a vonalhálózat bővítését, új vonalak építését, ez azonban nem elég, ezért a nagyváradi hatóságok úgy döntöttek, hogy szintet lépnek.

„A környezetbarát közlekedés szükségessége és az egy utaskilométerre jutó költségek arra ösztönöztek bennünket, hogy tovább bővítsük a villamoshálózatot, akár egy villamosvasút kialakításával” – mondta Revnic.

Az új villamosvonalak Bors község irányába – itt ipari park működik, része Nagyvárad agglomerációs övezetének és erre húzódik a magyar-román államhatár is –, valamint a repülőtér irányába épülnek, ez utóbbi mellett is működik egy ipari park.

A terv pedig az, hogy az új villamospályákat a már meglévő közeli vasútvonalakkal is összekötik.

A környéken olyan vasútvonalak is vannak, amelyeket a Román Vasúttársaság (CFR) már nem használ, ezeket a jövőben bevonnák az elővárosivillamos-közlekedésbe. Nagyvárad a németországi Karlsruhe város modelljét vette át, ahol 1992-ben vezették be a regionális vasútvonalakat a városi villamoshálózattal összekötő rendszert.

Az alapelv a német városban az, hogy

az emberek a lakóhelyük közelében szállnak fel a vonatra, és közvetlenül a munkahelyük, a Mercedes-gyár kapujánál szállnak le.

A városi villamosvasút-szakaszok átlagsebessége nagyobb, mint a tipikus villamoshálózatoké, emellett a villamosvasút-járművek mérete hasonló a villamosokéhoz, de nagyobb maximális sebességet érnek el.

A villamosvasút legfőbb előnye a regionális és a városi tömegközlekedés közötti átszállás kiküszöbölése.

„Az emberek a lakóhelyükről közvetlenül a városközpontba szeretnének eljutni, ahol dolguk van, anélkül, hogy útközben átszállnának” – magyarázta Adrian Revnic.

A villamosvasúton a hagyományos vasúthoz képest rövidebb a megállók közötti távolság. Ugyanakkor, bár a tram-train elindításához viszonylag kevés infrastrukturális beruházásra van szükség, mivel a villamosvonatok a meglévő infrastruktúrát használják,

a járművek drágábbak, mint a hagyományos villamosok.

A váradi közlekedési vállalat már elvégezte a szükséges előkészületeket, így még idén ki is szeretné írni a pályázatot a villamosvasút megépítésére.

Az NHKV igazgatója elmondta, a használaton kívüli vasútvonalakat fel kell újítani és villamosítani kell. „Másrészt a gördülőállománynak kétáramnemű járművekből kell állnia, amelyek mind 25 a kV-os vasúti, mind a 600 V-os villamoshálózati fezsültséget képesek használni.

A megvalósíthatósági tanulmányokkal naprakészen állunk, és ősszel kiírjuk a pályázatot” – mondta Adrian Revnic.

Hozzátette, a nagyváradi villamosvasút-projekt értéke mintegy 150 millió euróra rúg.

A következő lépés az, hogy az NHKV megszerezze a vasútüzemeltetési engedélyt. Adrian Revnic arra számít, hogy nehezen találnak majd mozdonyvezetőket, akik számára az engedélyek megszerzése lesz könnyű, mivel a vonatkozó jogszabályok nagyon elavultak, még a 90-es évekből származnak.

Mint arról beszámoltunk, már korábban is fölmerült, hogy Nagyváradon is tram-train közlekedjen, de csak budapesti illetékesek beszéltek róla. Magyarországon Szeged és Hódmezővásárhely között épült vasútvillamos, a vonalon 2021-ben indult el a közlekedés.

Akkor Palkovics László akkori innovációs és technológiai miniszter arról beszélt:

a következő vasútvillamost két hasonló helyzetben lévő város, Debrecen és Nagyvárad között hoznák létre. A fejlesztésnek a közlekedési mellett nemzetpolitikai vetülete is van, hiszen a határ két oldalán élő magyarokat kötné össze

– hangsúlyozta a politikus.

Egy évvel korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy nagyváradi látogatás során beszélt a villamosvasút megépítéséről, amihez kormányzati forrásokat is ígért. A debreceni önkormányzat el is készítette a megvalósíthatósági tanulmányt – Florin Birta nagyváradi polgármester viszont azt mondta: a váradi önkormányzatot még nem keresték meg ebben az ügyben. Most viszont a jelek szerint a bihari megyeszékhelyen is aktuálissá vált a projekt – igaz, a közlekedési vállalat igazgatója a debreceni vonal újjáépítését nem említette.

Az viszont, hogy a villamosvasutat a határig tervezik megvalósítani, annak a jele lehet, hogy előbb-utóbb tényleg megvalósul a két szomszédos megye székhelyét összekötő vonal.

Összekapcsolt kötött pályás közlekedés
A villamos- és vasútüzemek összekapcsolása, vagy a 2000-es évek óta a magyar nyelvben is terjedő fogalommal tram-train az átszállásmentes összekapcsolást jelenti a városi villamosüzemek és a vasutak között. Célja a városok és elővárosaik közötti közlekedési kapcsolat javítása. A megoldás gyakran több üzemre alkalmas járművek használatát igényli, egyes esetekben viszont a két eltérő infrastruktúrát fonják úgy egybe, hogy a különböző járművek a saját igényeiknek megfelelő pályát használhassák ugyanazon a nyomvonalon.
A villamos- és vasútüzemek összekapcsolása már a 19. század vége óta létezik, ami a személyszállítás mellett a villamoshálózaton bonyolított teherforgalom számára is kedvező, hasznosítható megoldás. Ugyan már ekkor megjelentek városokban továbbhaladó vasútüzemek, kisvasúti vagy egyéb, a nagy országos hálózattól különálló szigetüzemek formájában, ezek azonban nem igényeltek különösebb technikai megoldásokat és eltérő rendszerek kombinálását. A nagy, országos vasúti hálózatot is használó, majd villamosként továbbközlekedő kombinált rendszer először 1992-ben indult el a karlsruhei villamoshálózat és a német szövetségi vasutak pályáinak összekapcsolásával.

A Karlsruhei modell

A Karlsruhei modell a Tram-train rendszerek azon típusa, amelyben a városi villamos a helyi közúti vasúti hálózatot elhagyva, kétáramnemű járművek alkalmazásával a regionális nagyvasúti hálózaton közlekedik tovább Ez a mód karlsruhei modell néven vált ismertté, az első ezt a módot alkalmazó német város, Karlsruhe után.
A rendszert a világon először 1992-ben Karlsruhéban valósították meg, amikor megindult a forgalom a Karlsruhe, Belváros – Bretten között, részben az Albtal Közlekedési Vállalat (AVG) közúti vasúti hálózatán 750 voltos egyenáramú, részben pedig a Német Államvasutak (DB) 15 000 voltos váltóárammal villamosított vasúti hálózatán kétáramnemű közúti vasúti járművekkel. Karlsruhe belvárosa messze található a vasútállomástól, az új rendszer bevezetésével viszont az elővárosokból az utasok átszállás nélkül egyenesen a sétálóutcába érkezhettek. Az utasok körében nagy sikert aratott, hiszen a bevezetés előtti 2000 fő/nap-ról 1993-ra 10 000 fő/napra majd 2005-re 16 000-re nőtt a Bretten és Karlsruhe között vasúton utazók száma. Kiemelendő eredmény, hogy az új utasok 40%-a korábban személygépkocsival közlekedett. A hálózat hossza azóta megtöbbszöröződött, s ma meghaladja a 400 kilométert.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. május 09., csütörtök

Kelemen Hunor: ha valaki békét akar, az nem jelenti, hogy oroszbarát vagy Putyin-párti

Az RMDSZ felelősséget vállal az erdélyi magyar közösségért, építeni akarja a szülőföldet, és hallatni az erdélyi magyarok hangját Brüsszelben – hangoztatta Kelemen Hunor csütörtökön Székelyudvarhelyen, a szövetség székelyföldi kampányrendezvényén.

Kelemen Hunor: ha valaki békét akar, az nem jelenti, hogy oroszbarát vagy Putyin-párti
2024. május 09., csütörtök

Sokan egy fizetésnyi összeget is megkeresnek a visszaváltható csomagolások összegyűjtésével

Akadnak, akik szépnek mondható összegeket keresnek azzal, hogy pillepalackokat, üvegeket és fémdobozokat gyűjtenek össze és adnak le a betétdíjas visszaváltási rendszer keretében.

Sokan egy fizetésnyi összeget is megkeresnek a visszaváltható csomagolások összegyűjtésével
2024. május 09., csütörtök

Hatszor tört be két fiatalember egy szűk hónap alatt külföldön tartózkodók otthonaiba

Őrizetbe vett a Bihar megyei rendőr-főkapitányság egy 18 és egy 16 éves fiatalembert, akik ellen többszörös lopás miatt nyomoznak – olvasható a rendőrség közleményében.

Hatszor tört be két fiatalember egy szűk hónap alatt külföldön tartózkodók otthonaiba
2024. május 09., csütörtök

Felettesei is fogják a fejüket a gázspray-jel a kollégáját is lefújó rendőrnő beavatkozása miatt

Belső vizsgálatot indított a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság annak megállapítására, szakszerűen járt-e el két munkatársuk egy garázda előállítása során.

Felettesei is fogják a fejüket a gázspray-jel a kollégáját is lefújó rendőrnő beavatkozása miatt
2024. május 09., csütörtök

Az életüket kockáztatják: újra nőni kezdett az illegálisan Romániába érkező ukrán állampolgárok száma

Mintegy 11 ezerre tehető azoknak az ukrán állampolgároknak a száma, akik az országukban dúló háború miatt illegálisan lépték át Románia északi határát – vont mérleget csütörtökön Florin Coman, a máramarosszigeti területi határrendészet vezetője.

Az életüket kockáztatják: újra nőni kezdett az illegálisan Romániába érkező ukrán állampolgárok száma
2024. május 09., csütörtök

Árvízkészültséget rendeltek el több erdélyi, partiumi és bánsági folyóra

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 12 folyó vízgyűjtő medencéjére.

Árvízkészültséget rendeltek el több erdélyi, partiumi és bánsági folyóra
2024. május 09., csütörtök

Záporokra, zivatarokra figyelmeztetnek a meteorológusok, a hőmérsékleti értékek elmaradnak az ilyenkor megszokottól

Heves esőzések és a légköri instabilitás miatt több erdélyi megyére is sárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Arról is tájékoztattak egyúttal, hogy folytatódik az időjárás lehűlése.

Záporokra, zivatarokra figyelmeztetnek a meteorológusok, a hőmérsékleti értékek elmaradnak az ilyenkor megszokottól
2024. május 09., csütörtök

Virágba borult a magashegyi nárciszmező a magyarul már nem tudó magyarok kicsiny faluja fölött (képriport)

Immár aszfaltos úton kvadozó gyerekek motorbőgetése próbálja néha „túlkiabálni” a Reményik Sándor által bő egy évszázaddal ezelőtt versbe öntött vadvizek zúgását a ma is festői szépségű Radnaborbereken.

Virágba borult a magashegyi nárciszmező a magyarul már nem tudó magyarok kicsiny faluja fölött (képriport)
2024. május 08., szerda

Romániai egyetemi rangsor: 1. a BBTE, 27. a Sapientia

Közzétette szerdán a bukaresti oktatási minisztérium a romániai felsőoktatási intézmények metarangsorát, amelyet a Nemzetközi Rangsorolási Szakértői Csoport (IREG) által globálisan elismert egyetemi rangsorok alapján állítottak össze.

Romániai egyetemi rangsor: 1. a BBTE, 27. a Sapientia
2024. május 08., szerda

Az összefogás sikerében bízik az MPE és az RMDSZ Kolozs megyében

Ahol a magyarok számaránya megkívánta, a Magyar Polgári Erő mindenhol összefogott az RMDSZ-szel – jelentette ki a Krónikának Kulcsár-Terza József. Az MPE vezetője Csoma Botonddal, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnökével tartott sajtótájékoztatót.

Az összefogás sikerében bízik az MPE és az RMDSZ Kolozs megyében