„Az igazi munka Florea legyőzése után kezdődik” – Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt a kritikákról, a közös ügyről

Szucher Ervin 2019. szeptember 27., 09:38 utolsó módosítás: 2019. szeptember 27., 10:28

Soós Zoltán, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje a Krónikának adott interjúban elárulta: az elmúlt több mint három évben végig tudatosan készült egy újabb megmérettetésre. A Maros Megyei Múzeum igazgatója – aki 2016-ban 1700 szavazattal maradt alul Dorin Floreával szemben – leszögezte: a húsz éve regnáló polgármester leváltása a legfontosabb. Az utóbbi években a politika „kirakatától” magát távol tartó Soós a múlt heti jelölési procedúrát megkérdőjelezőknek is üzent: szerinte az RMDSZ-es tagság csaknem 99 százaléka is a jelenlegi polgármester „hazaküldését” helyezi előtérbe. A jelölt kész tárgyalni az ellenzéki magyar pártokkal, és kétnyelvű kampánnyal készül.

Soós Zoltán: kétnyelvű, fiatalos és jövőtervező kampánnyal készülünk Fotó: Haáz Vince

– Mikor és minek a hatására döntötte el, hogy ismét belevág, és megmérkőzik Dorin Floreával, esetleg az általa kijelölt utóddal?

– Sosem tettem le róla, hogy harcoljak ezzel a kártékony társasággal, amely Marosvásárhely élén regnál.

Ugyanakkor annak is köszönhetően, hogy – az emberek elvárását teljesítve – 2016-ban függetlenként indultam, a tanácsoslistán sem lehettem rajta, így olyan politikai vagy választott tisztséget nem viseltem az elmúlt ciklusban, amely feljogosított volna arra, hogy kellő gyakorisággal szólaljak meg. De az elmúlt több mint három esztendőben végig tudatosan készültem arra, hogy amennyiben a helyzet megkívánja, újra az élére álljak annak a munkának, amely a polgármester és korrupt bandájának elzavarását és a város helyreállítását célozza meg.

– A múlt heti, meglepetésszerű jelöltállító gyűlés után, de főleg az azt követő „kritikai hullám” láttán nincs olyan érzése, hogy egyből lépéshátrányba került?

– Képmutatás volna azt állítani, hogy hidegen hagy az Ön által említett „kritikai hullám”. Még akkor is, ha tudom, hogy azok esetében, akik hangot adtak rosszallásuknak, a politikai szempontok, egyéni ambíciók markánsabb motivációs tényezők voltak, mint a közösségi gondolat. Az RMDSZ folyamatosan készít felméréseket a marosvásárhelyi helyzetről. Az idén tavasszal készült közvélemény-kutatás eredményeit én is részletekbe menően ismerem.

Ezek az adatok megkérdőjelezhetetlenül azt mutatták, hogy Bölöni Lászlót követően én vagyok az egyedüli személy, aki le tudja váltani Floreát.

Román–magyar lakossági mintán, mondhatni minden marosvásárhelyi közéleti szereplőre rákérdezve készült közvélemény-kutatásról beszélek. Ezek az eredmények a legkisebb kételyt is eloszlatták bennem, mi több, megerősítettek küldetéstudatomban is.

– A közvélemény-kutatás, amelyre hivatkozik, mit mutat: a 2016-os álláshoz képest népszerűségét tekintve távolodott Floreától vagy közeledett hozzá?

– Az ő mutatói egyértelműen romlottak, az enyémek pedig némileg javultak. Ilyen értelemben egyértelműen közelebb kerültünk egymáshoz. De csak ilyen értelemben.

– Négy évvel ezelőtt, a választásokat megelőzően egy olyan „előfutamból” került ki győztesen, amely legitimitást adott, és ezzel együtt széles körű elfogadottságot eredményezett. Nem lett volna szerencsésebb ezúttal is megszervezni egy hasonló „szűrővizsgát”, legalább a látszat kedvéért?

– Engedje meg, hogy azt mondjam: az idő megszépíti az emlékeket. Én másként emlékszem. Négy évvel ezelőtt, amint lejártak az előválasztások, meglehetősen sokan megpróbálták kétségbe vonni a megméretés legitimitását, reprezentativitását. Igazán örülök, ha négy esztendő távlatából ez már nem így látszik. Ami az előválasztások megszervezését illeti, alapvetően nem az én tisztem erre válaszolni. Az akkori előválasztást szinte egy éven keresztül készítették elő a pártok akkori képviselői. Ha ezúttal is így szerettünk volna jelöltet állítani, akkor azt kora tavasszal már meg kellett volna hirdetni.

Amennyire én tudom, ezzel sem az akkor még erejük teljében lévő Vass Leventéék (a marosvásárhelyi RMDSZ volt elnöke – szerk. megj.), sem a kisebb magyar pártok helyi vezetői nem hozakodtak elő.

Fotó: Haáz Vince

– Mivel fogja meggyőzni a játékból szándékosan „kifelejtett” Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt képviselőit, hogy feltételek nélkül sorakozzanak fel az RMDSZ mögé?

– Nem hiszem, hogy az említett alakulatoknak vannak elvárásaik velem szemben. Úgy gondolom, vitáik sem velem vannak. Ha kérdéseik vannak, állok rendelkezésükre; ha az a kérésük, hogy választási programjukból, politikai célkitűzéseikből vállaljak fel néhányat, akkor amennyiben azok nem ütköznek a személyes értékrendemmel, elveimmel, örömmel teszek ennek eleget.

Azt hiszem, ez kellően nyílt és őszinte ajánlat olyan politikai alakulatok irányába, amelyek az önkormányzati testületben nem tudják másként megjeleníteni a célkitűzéseiket.

– Miként állítja maga mögé az RMDSZ helyi szervezetét, azokat a vezetőket, körzeti elnököket, akiket a megyei szervezet „parkolópályára” helyezett?

– Kérem, ne tekintse a megjegyzésemet könnyelmű kijelentésnek, de el kell mondanom: amit Ön felvet, az hangzatos, ám a valóságban a dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja. Mondhatni a két kezemen meg tudnám számolni azokat a személyeket, akikre illik az ön leírása. Hozzátéve természetesen azt is, hogy parkolópályára senkit nem helyezett a megyei szervezet, hiszen a munka lehetősége mindenki számára fel van kínálva. Kivétel nélkül.

Bizonyosan lesznek olyanok, akik távol maradnak a munkától, egy vagy két olyan személy is, aki esetleg farhámba ül, de a helyi szervezet elsöprő többsége, a tagság 99 százaléka azt szeretné, hogy Floreát váltsuk le. Sok mindent el lehet mondani erről a szervezetről, sok mindent fel lehet róni neki, de meggyőződésem, hogy mindannyian az ügyet tartják fontosnak.

Aki pedig az Egri csillagok Hegedűsének szerepét tölti be, az sokáig úgysem tud megmaradni a Bornemissza Gergelyek között.

– Körzeti elnökként ön is tagja volt a vásárhelyi szervezet vezetőségének, amellyel sok mindenben nem értett egyet, ezért a nyár elején lemondott. Gondolja, hogy Vass Levente csapata mindezt képes lesz az asztal alá söpörni?

– A körzeti elnöki tisztség nem vezetői pozíció. Értem és megértem, hogy annak akarják láttatni, de a valóság teljesen más. Pontosan azért próbálják vezetői tisztségnek láttatni, hogy ezzel kikezdjék a szervezeten belüli elfogadottságomat.

Én szeretném azt hinni, hogy Vass Levente és csapata számára Marosvásárhely és annak jövője, a városvezetés leváltása a fontos.

Ha a körülmények azt mutatják, hogy ezt például független jelöltként tudom elérni, úgy ennek tükrében nem lényeges, hogy Vass Leventéék mit söpörnek az asztal, vagy rosszabb esetben a szőnyeg alá.

Fotó: Haáz Vince

– Jelen állás szerint sokan úgy látják, hogy Önt kimondottan az RMDSZ balliberális szárnya támogatja. Nem tart attól, hogyha ezzel megbélyegzik, hátránya származhat a túlnyomórészt más értékeket valló társadalomban?

– Keresztény hitét megélő, a közösségét előtérbe helyező, hatgyermekes családapa vagyok. Kellően idős is már ahhoz, hogy ilyesmivel megbélyegezzenek.

Amennyiben az RMDSZ balliberális szárnya – ha egyáltalán létezik ilyen – magamfajta embereket támogatna, akkor nem félek az Ön által feltételezett veszélyektől.

– Ha házon belül, illetve az ellenzéki magyar pártok sorában, netán mindenkit sikerülne meggyőznie arról, hogy Ön, az RMDSZ jelöltjeként az egyetlen esélyes magyar jelölt, mihez kezd a függetlenként bejelentkezett Hermann Mark Christiannal?

– Arról, hogy az egyetlen esélyes vagyok, nem nekem kell meggyőznöm a csapattársaimat. Kellően széles körben ismerik a már említett közvélemény-kutatás eredményeit. Tizedesvesszőnyi pontossággal ismerik azok a személyek is, akik most hangosan és látványosan ülnek farhámban.

Ennek tudatában a rend kedvéért én is kérdezem: mi a céljuk? A legesélyesebb jelölt esélyeinek tudatos csökkentése?

– Még mindig nem teljesen világos számomra, miként győzi meg Hermannt, hogy az ügy mellé álljon.

– Kérdéséből azt szűröm le, hogy az Ön véleménye szerint Hermann Mark Christian most nem az ügy mellett áll. Pedig nincs két külön ügy. Egyetlen ügy, egyetlen cél van: leváltani Floreát! Ez az első lépés ahhoz, hogy megállítsuk a város hanyatlását. Ezt Hermann ugyanolyan jól tudja, mint mindannyian. Tisztelem a harciasságát, az energikusságát, a kitartását. Szükség van erre. Csapatmunkában. Az esélyesebb jelölt mellett.

Az, hogy ilyenformán álljon az ügy mellé, csak rajta múlik, senki máson.

Fotó: Haáz Vince

– Számol-e azzal, hogyha valamiféle csoda folytán Bölöni László igent mond a felkérésre, Önt akár az utolsó percekben is a „cserepadra” hívhatják?

– Azzal, hogy cserepadra hívnak, nem kalkulálok.

Azzal, hogy teret engedek minden idők legeredményesebb marosvásárhelyi futballistájának és edzőjének, azzal viszont számolok.

Számomra is az ügy a fontos. Floreát le kell váltani, a város lecsúszását meg kell állítani.

– Az elmúlt három évben az RMDSZ oldaláról Ön volt Dorin Florea legelszántabb kritikusa. Gondolja, hogy a románok szavazatának megszerzéséhez elég lesz bírálni a jelenlegi polgármestert?

– Az elmúlt négy évben is számottevően növekedett azoknak a marosvásárhelyi román embereknek a száma, akik látják, hogy baj van. Ugyanakkor nem gondolom azt, hogy számukra elég, ha szidjuk a jelenlegi városvezetőt.

Kétnyelvű, fiatalos és jövőtervező kampánnyal készülünk. Olyannal, amely képes eloszlatni a magyarveszély képzetét ezekben az emberekben.

– Ha elnyerné a polgármesteri tisztséget, melyek lennének az első intézkedései?

– Az összes politikai szereplővel leülnék tárgyalni arról, hogy miben, milyen célok mentén tudunk a város érdekében szövetkezni. Szakmai, csúnya szóval élve akár technokrata szempontok szerint. Le kellene szögezni, mit tudunk felszámolni, mit tudunk feljavítani, mit tudunk felépíteni. Legyen egy közmegegyezés: ez és ez jó a városnak, ettől és ettől meg kell szabadulni ahhoz, hogy fejlődjünk. Nemcsak a választási győzelemhez kell csapat, hanem az utána következő időszakhoz is. Az igazi munka ugyanis akkor fog elkezdődni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.