A „székelyföldi románok védelmében” nyit irodát Szentgyörgyön egy PSD-s EP-képviselő

MTI 2018. július 06., 16:19

Cătălin Ivan román szociáldemokrata európai parlamenti képviselő Sepsiszentgyörgyön fog képviselői irodát nyitni, hogy feltérképezze a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetési eseteket.

Fotó: Facebook/Catalin Ivan

Ezt az EP-képviselő jelentette be pénteken Marosvásárhelyen egy sajtótájékoztatón, és közölte: Dan Tanasă bloggerrel kötött partnerséget. Mint ismeretes, Tanasă egy hírhedt magyarellenes újságíró, aki évek óta folyamatosan jelentgeti fel a bíróságokon a romániai magyar önkormányzati vezetőket, politikusokat és hivatalnokokat a magyar nyelv és a székely zászló használata miatt.

Ivan elmondta, információkat akar gyűjteni a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetési esetekről azért, hogy az Európai Parlamentben lebontsa az RMDSZ „hazug propagandáját”.

Elmondta: ő lesz az egyedüli EP-képviselője a székelyföldi románoknak, mert az RMDSZ képviselői Ivan szerint Budapesten tartják a pártgyűléseket, Bukarestbe esetleg csak látogatóba mennek, az RMDSZ EP-képviselői valamennyien „nyíltan vállalják, hogy Magyarország oldalán állnak”.

Cătălin Ivan az elmúlt időszakban többször bírálta a Liviu Dragnea vezette fő román kormánypárt akcióit, így például a szociáldemokraták által rendezett nagyszabású bukaresti tüntetést, de a parlament asztalán levő közigazgatási törvénytervezetet is, amelyről pénteken kijelentette, hogy szerinte kizárja majd Székelyföldön a helyi közigazgatásból az utolsó román nemzetiségű hivatalnokokat is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat