Nem lesz sztrájk, nem bojkottálják a tanárok az érettségit

Hírösszefoglaló 2017. június 12., 11:11 utolsó módosítás: 2017. június 12., 11:19

Nem lépnek sztrájkba a pedagógusok hétfőn, ellenben továbbra is elégedetlenek a bértörvénnyel. Jövő tanév elején újabb tiltakozásokra kell számítani.

Nem teljesülnek egy általános sztrájk kirobbantásának törvényes feltételei, de ez nem azt jelenti, hogy a tanügyi alkalmazottak elégedettek lennének az egységes bértörvénnyel - írja a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott hétfői közleményében.

A közlemény emlékeztet, hogy a szakszervezeti szövetség vezetősége június 6-9. között szavazást tartott a tagok körében annak eldöntésére, hogy általános sztrájkba kezdjenek-e a tanárok június 12-én, hétfőn.

A szavazatok összesítése alapján a szakszervezeti szövetség tagjainak 45,67%-a szavazott az általános sztrájk kirobbantása mellett. Ugyanakkor a szövetséget alkotó szakszervezetek közül 27 esetében a tagok 50% - 86%-a a sztrájk elkezdésére voksolt.

Ilyen körülmények között nem teljesülnek a törvényes feltételei annak, hogy a FSLI összes tagszervezete szintjén általános sztrájkot hirdessünk meg”

- olvasható a föderáció közleményében. Ennek írói hangsúlyozzák: ez nem azt jelenti, hogy a tanügyi alkalmazottak elégedettek a bértörvénnyel. „Mélységesen elégedetlenek vagyunk! Ismét beigazolódik, hogy a tanárok, megaláztatásuk dacára, a diákok érdekeit helyezik előtérbe” - írja az idézett dokumentum.

Eszerint a 2017 - 2018-as tanév elején a tanárok tiltakozó megmozdulásaira kerülhet sor, amelyekhez reményeik szerint a diákok és szüleik is csatlakoznak majd.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat