Az RMDSZ elítéli a katalán népszavazáson tapasztalt erőszakot

Krónika 2017. október 02., 19:18

Az RMDSZ elítéli a katalán függetlenségi népszavazás napján tapasztalt erőszakot, úgy véli: az aránytalan rendőri túlkapás – ahogyan soha semmilyen erőszakos cselekedet – nem vezet előre, nem vezethet semmi jóra.

Fotó: MTI/EPA/Alberto Estevez

„Egy ország állampolgárainak, de közösségeinek is joga van a szabad véleménynyilvánításhoz − amennyiben ez az igény több millió állampolgár részéről fogalmazódik meg, annak semmiképpen sem szabad elkerülnie az ország vezetőinek figyelmét – áll a szövetség közleményében. –

Tapasztalatból tudjuk: a többség erejének sosem szabad a kisebbségek elnyomására irányulnia egy demokráciában, a többségnek minden körülmény között felelősnek kell lennie az ország területén élő kisebbségekért.”

Az RMDSZ közleményében hangsúlyozta: a kialakult erőszakhullámmal és a politikai instabilitással nem értenek egyet. „Határozott meggyőződésünk, hogy a Katalóniában kialakult állapot kezelésére először is higgadtságra van szükség – a vasárnapi referendumot követően sem áll le az élet, minden állampolgár közös érdeke a politikai vezetők és hatóságok bölcs fellépése. A feszültséget csakis párbeszéddel lehet rendezni, további zavargásoknak nincs helyük Katalóniában!” – közölte a szövetség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat