avatar
Rostás Szabolcs

2023. november 27., 20:45

Inkompetencia, korrupció, Cherecheș

Bár politikai karrierjének, szánalmas közéleti megnyilvánulásainak egyszer s mindenkorra vége, a nagybányaiak – hozzájuk hasonlóan pedig más települések polgárai – számára örök tanulságként kellene szolgálnia, hogy soha többé ne szavazzanak bizalmat a levitézlett polgármesterükhöz hasonló politikai brigantinak.

Nagybánya polgármesterének szökése alaposan rávilágít a Románia haladását évtizedek óta visszahúzó rendszerszintű problémákra, amúgy pedig a Cherecheș-jelenség mélyebb társadalmi válságra is ráirányítja a figyelmet. A rengeteg kérdőjel közül az első mindenképpen az elöljáró büntetőpere kapcsán tehető fel. Jó, tudjuk, hogy Justitia malmai lassan őrölnek Romániában, Cătălin Cherecheș pedig mindent elkövetett, hogy kibújjon a felelősségre vonása alól, minden lehetséges jogi eszköz bevetésével, időhúzással. Arra azonban még így sincs magyarázat, miért kellett eltelnie a vádemelés, valamint a jogerős bírósági ítélet között több mint hét évnek. Holott az elhúzódó perek felgyorsítására már korábban felszólította a bukaresti hatóságokat az Emberi Jogok Európai Bírósága.

Persze a legtöbb kérdőjel a polgármesteri széket több mint 12 éven át elfoglaló, politikai pályafutása során jóformán minden román pártban megforduló politikus szökésével kapcsolatban meredezik. Miért nem tartotta megfigyelés alatt a rendőrség, a titkosszolgálatok a már alapfokon letöltendő szabadságvesztésre ítélt, éppen ezért hatósági felügyelet alá vont polgármestert a jogerős verdikt kihirdetésének közeledtével, amikor fokozottan fennállt a menekülés veszélye? Külföldre szökött egykori miniszterek, parlamenti képviselők, tanácselnökök, polgármesterek megannyi példája a megmondhatója, hogy senki, még a „fénykorában” önmagát törvénytisztelő polgárnak mondó, az igazságszolgáltatás „mindenekfelettiségéről” papoló közméltóság esetében sem szabad kizárni azt, hogy ha érdekei úgy kívánják, azonnal hajlandó faképnél hagyni tisztséget, pártot, országot.

Több mint gyanús, hogy az illetékes hatóságok vezetőinek fejében nem gyulladt ki a piros lámpa, különös tekintettel a polgármester anyósáék által mindössze pár héttel ezelőtt végrehajtott megvesztegetési botrányra, amelyet minden bizonnyal Cherecheș rendezett meg a színfalak mögött. Végül, de nem utolsósorban ki hiszi el a rokona személyi okmányát felmutató polgármestert a petei átkelőn átengedő román határőrnek, hogy nem ismert rá az országos hírnévre szert tett, az országból taxival (!) menekülő politikusra, akinek korrupciós ügyéről és egyéb botrányairól voltak tele a híradások az elmúlt hetekben? Ráadásul egy olyan személyről van szó, aki az ellene foganatosított kényszerintézkedés miatt csak különleges jóváhagyással hagyhatta volna el az országot.

A súlyos mulasztás nyomán több vidéki főrendőrrel, vezető beosztású belügyi titkosszolgával együtt menesztették ugyan a határrendészet országos parancsnokát, az intézményük megítélésén ejtett szégyenfoltot azonban jó ideig nem lesznek képesek lemosni a rendvédelmi szervek. Különösen érvényes ez a határőrségre, amelynek a Cherecheș-ügyben tanúsított súlyos inkompetenciája (miközben nem zárható ki a korrupció sem) hatalmas pofont jelent a schengeni övezetbe igyekvő Románia számára, amely az osztrák vétót cáfolandó hosszú ideje bizonygatja, mennyire képes ellátni a szigorú határőrizet biztosításával járó feladatokat.

Az egészben ugyanakkor az állampolgárok szemszögéből az az igazán riasztó, hogy a román hatóságok sok esetben nem képesek rács mögé juttatni a bűnösöket, és nem tudják megvédeni az ártatlanokat. Eklatáns példa erre a november elején Nagyszebenben a saját otthonában rablógyilkosság áldozatává vált üzletemberrel szembeni bűncselelekmény feltárása. A nyomozó hatóságoknak csupán két hét elteltével sikerült azonosítaniuk a három elkövetőt, akik közül kettő addig Nagy-Britanniába szökött, ott fogták el, egy harmadik tettesnek bottal ütik a nyomát. De ez még nem minden: a nyomozás közben egy ártatlan Dolj megyei kőművest összetévesztették az egyik rablógyilkossal, civil rendőrök rárontottak, amikor a szerencsétlen hazatért a műszakból, majd szó nélkül ütni-verni kezdték. Elszállították Szebenbe, és csak maratoni kihallgatást követően, másnap jöttek rá, nem a megfelelő embert fogták el, semmi köze az ügyhöz, így egy fél szájjal eleresztett elnézéskérés közepette hazaengedték. Az ártatlanul bántalmazott, meghurcolt, rendőrségre citált, vallatott férfi most joggal indít pert a rendőrség ellen, hiszen ilyen tévedést, túlkapást büntetlenül nem lehet megúszni jogállamban.

A lassan ugyan, de valahogy mégis csak működő román igazságszolgáltatásnak köszönhetően ugyanez elmondható Cătălin Cherecheșről is, aki előbb-utóbb elnyerte méltó büntetését. Most még röhög hazája intézményeinek, köztisztviselőinek inkompetenciáján, a sajátjához hasonló korruptságán, aztán a bukaresti hatóságok kezdeményezése nyomán az olaszok remélhetőleg hamarosan kiadják Romániának, hogy itthon tölthesse le büntetését. Bár politikai karrierjének, szánalmas közéleti megnyilvánulásainak egyszer s mindenkorra vége, a nagybányaiak – hozzájuk hasonlóan pedig más települések polgárai – számára örök tanulságként kellene szolgálnia, hogy soha többé ne szavazzanak bizalmat a levitézlett polgármesterükhöz hasonló politikai brigantinak.

Ha eddig nem tették meg, ezúttal remélhetőleg belátják: ország-világ előtt röhögtették magukat azzal, hogy még akkor is Cătălin Cherecheșre szavaztak, amikor előzetes letartóztatásban volt. (El ne feledjük: Cherecheș elődjét, Cristian Anghel egykori polgármestert szintén korrupció miatt ítélték letöltendő börtönre). A velejéig korrupt, a városfejlesztést egyéni érdekeinek, gyarapodásának alárendelő, saját hozzá nem értését gyakran a magyarokkal szembeni kirohanásaival leplezni próbáló politikus napja leáldozott ugyan, de még sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a máramarosi megyeszékhely megszabaduljon az általa meghonosított káros, mérgező hatásoktól is.

A jövő évi helyhatósági választás jó alkalom lesz a nagybányaiak számára, hogy lezárják a több mint egy évtizedes sötét korszakot, és új fejezetet nyissanak a jobb sorsra érdemes város történetében. Tulajdonképpen önmagukról állítanak majd ki bizonyítványt, elvégre, mint tudjuk, minden nemzetnek/népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel, egy település lakossága olyan, mint a polgármestere.

Nagybánya is sokkal jobbat érdemel egy Cherecheșnél.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Elzálogosított jövő
Rostás Szabolcs 2023. november 22., szerda

Elzálogosított jövő

„Nagy tételben lehetne fogadni, hogy a választási évet követően, 2025-ben jön majd a nyugdíjemelés böjtje, amikor elő kell teremteni valahonnan az ehhez szükséges pénzt, ami csakis adóemelések formájában folyhat be, vagy esetleg hitelfelvétel útján”.

Amikor a gyűlölet valóban nem pálya
Rostás Szabolcs 2023. november 07., kedd

Amikor a gyűlölet valóban nem pálya

Magyar futballisták állnak sorfalat, megtapsolják román ellenfelüket, román szurkolók pedig éltetik Magyarország válogatottját? Ilyesmi eddig teljesen szürreálisnak tűnt, sci-fibe illő jelenetnek számított, erre tessék, mégis megtörténik.

Megálljt parancsolni a fekete öves provokátoroknak
Rostás Szabolcs 2023. július 10., hétfő

Megálljt parancsolni a fekete öves provokátoroknak

Mihai Tîrnoveanu és magyargyűlölő bandája számára semmi sem drága, ezt számtalanszor bebizonyították a nacionalista szeánszok kísérte úzvölgyi temetődúlás, a magyar államfő nagykárolyi látogatása során tanúsított megnyilvánulásaik alkalmával.

A „Kasszás Erzsik” munkája és a virtuális géprombolás
Balogh Levente 2023. március 10., péntek

A „Kasszás Erzsik” munkája és a virtuális géprombolás

Ukrajnai háború ide, infláció és gazdasági problémák oda, a romániai nyilvánosság és a politikum ismét csak talált egy olyan témát, amelyet a jelek szerint sokkal, de sokkal fontosabbnak tekint ezeknél.

„Becsatornázott” diplomáciai fiaskó
Balogh Levente 2023. március 03., péntek

„Becsatornázott” diplomáciai fiaskó

Rövid időn belül két vaskos sallerbe is sikerült belefutnia a korábban legendásan hatékonynak tartott román diplomáciának.

A háború velünk marad
Balogh Levente 2023. február 24., péntek

A háború velünk marad

Így, az Ukrajna ellen Oroszország által indított agresszió első évfordulóján a világ történéseire a legnagyobb befolyással bíró vezetők által tett nyilatkozatok alapján egy dolog jelenthető ki biztosan: a háború még jó ideig velünk marad.

Kinél van az úzvölgyi katonatemető kulcsa?
Makkay József 2023. február 19., vasárnap

Kinél van az úzvölgyi katonatemető kulcsa?

Első látásra úgy tűnik, messze van az úzvölgyi katonatemető nyugalmához szükséges rendezés. A Csíkszentmárton község gondozásában lévő temetőben le kell bontani és eltakarítani az illegálisan felállított betonkereszteket. Akkor valójában mi a gond?

Nagyhatalmak aknamunkái
Balogh Levente 2023. február 17., péntek

Nagyhatalmak aknamunkái

Azon valószínűleg kevesen lepődnek meg, hogy Moszkva szemét nagyon szúrja, hogy Moldovának Nyugat-barát, EU-csatlakozást célul kitűző kormánya van.

Kiss Judit 2023. február 11., szombat

Áldilemmáink egy katasztrófa villanófényében

Elszörnyedve, részvéttel, szánakozással, a gyász érzésével követik az emberek szerte a világon a Törökországot és Szíriát sújtó pusztító erejű földrengés következményeit.

A halott a hibás
Makkay József 2023. január 29., vasárnap

A halott a hibás

A kutyatámadásos halálesetet követő ,,mosakodás”, egymásra mutogatás, a felelősség elhárítása elképesztő szindrómává terebélyesedett a bukaresti polgármesteri hivatalban és az önkormányzatnak alárendelt hivataloknál.

Vélemény
avatar
Balogh Levente: Iohannis és a román megfelelési kényszer

Miközben megfelelési kényszertől hajtva buzgón visszhangozza az Európai Unió konszenzusos döntéshozatali ...

avatar
Ábrám Zoltán: Köszönjük, Novák Katalin!

Bár felmérés nincs róla, az eddigi hozzáállások alapján bizonyára nem tévedek, ...

avatar
Balogh Levente: Egy lemondás anatómiája

Több mint bűn: hiba – hangzik az Antoine de Boulay grófnak, Meurthe megye küldöttének tulajdonított, a napóleoni ...

Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport