Rostás Szabolcs

Rostás Szabolcs

Krónika, természetesen

2024. március 04., 12:122024. március 04., 12:36

2024. március 04., 12:122024. március 04., 12:36

Most, hogy feltartóztathatatlanul veszi át a tél helyét a tavasz, arra gondoltunk, a természethez hasonlóan kicsit megújulunk mi is.

Mától, március 4-étől felfrissült, felélénkült címoldal köszön vissza azok számára, akik rákattintanak a Krónikaonline.ro-ra. Arculattervező, programozó, rendszergazda kollégáinknak hála, szellősebb, átláthatóbb lett a honlapunk, megőrizve egyúttal markáns, krónikás arcélét.

Célunk az volt, hogy a világhálót elárasztó hírek, információk, különböző médiatartalmak tengerében – no és persze ezzel együtt a mindenféle zavaros, ellenőrizetlen szövegek, képek és hangok kavalkádjában – biztosítsunk a lehetőségekhez mérten továbbra is biztos igazodási pontot az olvasó számára. Mindezt úgy, hogy egyértelműbben tudjuk előtérbe hozni, megjeleníteni, „felkínálni” tartalmainkat, és cikkeink között mindenki könnyebben tudjon eligazodni. Megtalálni a maga számára fontos, érdekes, építő, szórakoztató olvasnivalót.

Az új arculat és dizájn mellett igyekszünk gazdagabb tartalomvilágot is nyújtani olvasóinknak. Ennek alapja mindenekelőtt az idén immár 25 esztendős, még kimondottan a nyomtatott napilapra épülő Krónika szakmai hagyománya. Ami ugyanakkor párosul egy egész lapcsoport, a Médiatér kiadványainak külön-külön egyedi kínálatával. A krónikás cikkek mellett ízelítőt adunk a Székelyhon, az Erdélyi Napló, a Főtér, a Székely Sport, a Liget, a Nőileg írásaiból, könnyebb átjárást biztosítva testvérlapjaink felületére, sőt még a Rádió GaGa hullámhossza is elérhető általunk.

Persze tisztában vagyunk vele, hogy a külcsín nagyon fontos ugyan, de nem fedi a lényeget, igazából a belbecs mond el mindent magunkról. Ebben a tekintetben a vezérelvünk közel két és fél évtizede változatlanul a szakmaiságot, hitelességet, kiegyensúlyozottságot tekinti mércének. Emellett pedig továbbra is a világnak kívánjuk bemutatni Erdélyt, a világot pedig elhozzuk ide, Erdélybe.

Kívánunk hasznos, építő, érdekfeszítő, szórakoztató olvasást az új Krónikával!

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezt olvasta?

Balogh Levente

Balogh Levente

Köszi, bihari magyar politikum, miattatok szégyellem, hogy váradi vagyok

A kérdés az, képesek-e a bihari magyar pártok, politikusok a polgárokkal közösen valamilyen érdemi együtt gondolkodásra egy közös, reális és hiteles magyar jövőkép kialakítása érdekében – írtam a Krónika vezércikkében négy éve.

Makkay József

Makkay József

A fogatlan emberek országa

Nem tudok olyan egészségügyi miniszterről Romániában, akit ne szidtak volna azért, hogy az állami ellátórendszernek nem jut elegendő forrás. Miközben a magánegészségügy számít sikertörténetnek. Ezzel viszont az a gond, hogy sokak számára megfizethetetlen.

Balogh Levente

Balogh Levente

Putyin marad

Ez is megvolt: Oroszország polgárai az összes rendelkezésre álló Vlagyimir Putyin közül megválasztották Vlagyimir Putyint.

Makkay József

Makkay József

Megtűrt vagy száműzött magyar nyelv Erdélyben

Sajtónk mostanság keveset foglalkozik a magyar nyelvhasználat kérdésével Erdélyben. Többéves fellángolás után – amikor politikusaink lobbizása mellett több civil szervezet is a magyar nyelvhasználatért kardoskodott –, mára a történet elcsendesedett.

Kiss Judit

Kiss Judit

Anyai pofonok és kényszermunka mínusz 30 fokban

Sokféleképpen címkézik a kort, amiben élünk. A 21. század első három évtizedét jellemzik az információrobbanás, az újmédia idejeként, a technológia fejlődésének soha nem látott iramú felgyorsulásaként.

Balogh Levente

Balogh Levente

Magyar–román együttműködés Iohannisért?

Vajon megtörténhet, hogy Klaus Iohannis a NATO főtitkára lesz, ráadásul magyar támogatással? Jelen állás szerint akár még ez is bekövetkezhet, bár a valószínűsége azért nem nevezhető egetverőnek.

Rostás Szabolcs

Rostás Szabolcs

Lecsillapított aranyláz, felfokozott diverziók

Csak áll, és bámul ki a fejéből a verespataki bányaterv több mint másfél évtizedes történetét végigkövető krónikás, mert a közelmúlt fejleményei alapján rá kell jönnie: naiv volt, amikor azt hitte, újat nemigen mutathatnak neki ebben a témában.