„Szárnyra kelt” a Double Rise himnusza – Zene, színház és irodalom is lesz az idei torockói fesztiválon

Krónika 2018. május 06., 14:33

A magyar könnyűzenei élet legnevesebb képviselőivel, népzenével és néptánccal, színházi előadásokkal, közéleti beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és életmódudvarral is várják a magyar közönséget a Double Rise Fesztiválon Torockón, június 27. és 30. között.

Archív Fotó: Tamás Attila

Az erdélyi fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő fesztivál tavaly már csaknem 25 000 látogatót vonzott, ezért idén a nagyobb érdeklődésre számottartó programokat a Torockó közvetlen szomszédságában található, külön erre a célra kialakított területen rendezik meg.

A szervezők tájékoztatása szerint a nagyszínpadon 17 magyar zenekar lép fel, többek közt a Quimby, a Tankcsapda, Lovasi András, az Irie Maffia, a Carbonfools, a Mary Popkids vagy a fesztivál idei himnuszát is jegyző Hiperkarma.

A himnusz a Napsütötte rész címet kapta. A dal jól illik a fesztivál szellemiségéhez, de ez a szám egyben az idén ősszel megjelenő 5. Hiperkarma-album címadó dala is.

Az MTI beszámolója szerint a nagyszínpados fellépők mellett mintegy 50 népzenei és néptánccsoport, 40 DJ, három színházi társulat, hat komolyzenei koncert és slam poetry bajnokság várja a közönséget.

A szervezők célja, hogy az eddigi törzsközönség mellett idén a teljes Kárpát-medencei magyarságot megszólítsák és bevezessék Erdély mondáinak, hagyományainak és természeti kincseinek világába.

Ezért, az infrastrukturális fejlesztéseken túl, a környéket bemutató szervezett túrákkal, néptáncos és népzenei foglalkozásokkal, könyvbemutatókkal és művészeti kiállításokkal egészítik ki a programot. A fesztivál kezdetéig folyamatosan jegyakciók és játékok várják az érdeklődőket a Double Rise honlapján és közösségi média felületein.

Az összművészeti fesztivált első alkalommal 2016-ban rendezték meg a Kolozsvártól mintegy hatvan kilométerre fekvő, Europa Nostra díjas Torockón. A Double Rise, azaz a dupla felkelés egy különleges természeti jelenségre utal: az év egy bizonyos időszakában a hajnali napfelkelte során előbb eltűnik, majd a Székelykő hasadékában újra felbukkan a nap.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat