Bezár a 12 éves iWiW közösségi oldal

Hírösszefoglaló 2014. május 15., 15:24

Bezár június 30-án a magyar közösségi oldal, az iWiW - közölte az oldalt üzemeltető Origo Zrt. az MTI-vel csütörtökön. A közlemény szerint a 12 éve alapított portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, a Facebook előretörésének áldozata.

A két site látogatottsági görbéje 2010 végén ért össze. Az iWiW-et jegyző Origo Zrt. még négy évig kitartott terméke mellett, ám az oldal fenntartásának már nem látja további értelmét – áll a közleményben.

A világon az elsők között, 2002-ben létrehozott közösségi honlapként az iWiW segített kapcsolatot felvenni és tartani a barátokkal, rokonokkal, eseményeket szervezni, közösséget építeni.

2005-2010 között volt Magyarország leglátogatottabb portálja, a csúcsidőszakban naponta 1,5 millióan keresték fel, a bő egy évtized alatt 4,7 millió felhasználója volt – olvasható a közleményben.

A közlemény szerint a felhasználók 2014. június 30-ig egy kattintással, egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket. A bezárást követően automatikusan törlődik minden adat, ha a felhasználók erről másképp nem rendelkeznek.

„Az iWiW hangsúlyos szerepet játszott a magyar internetezés elterjedésében és az online tartalomfogyasztásban\" – idézi a közlemény Vaszily Miklóst, az Origo Zrt. vezérigazgatóját, aki hozzátette: „az emberek többségének azonban bőven elegendő egy közösségi oldalt kezelni\".

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat