A Pussy Riot orosz feminista punk-rock banda az Awake fesztiválon

Bede Laura 2019. február 26., 13:27

Négynaposra bővül a gernyeszegi Teleki-birtokon szervezett Awake Fesztivál. A harmadik alkalommal, augusztus 15–18. között rendezett butikfesztivál szervezői tegnap bejelentették az első fellepőket.

A Pussy Riot polgárpukkasztó fellépéseivel hívja fel a fi gyelmet társadalmi-politikai problémákra Fotó: Facebook/Pussy Riot

A Maros megyei zenei rendezvényre érkezik továbbá a liquid drum&bass zenéiről ismert Netsky, aki a leghíresebb lemezlovasok közé tartozik. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint David Guetta, Emeli Sande és Lost Frequencies.

Idén a soul JP Cooper személyében lesz jelen a fesztiválon.

Cooper milliók szívét hódította meg, Perfect Stranger című dala a UK Single Chart zenei lista második helyén szerepelt, She’s on my mind című szerzeménye is nagy sikernek örvendett. A De Staat kirobbanó előadással jelentkezik az Awake színpadán. Az alternatív rockot és elektronikus zenét keverő banda olyan fesztiválokon lépett már fel, mint a Glastonbury, Sziget és Lowlands. A rockvonalat követi a Triggerfinger együttes is, akiket a Queens of the Stone Age és a Led Zeppelinnel együtt emlegetnek. Az I Follow Rivers akusztikus feldolgozásuk nemzetközi sikereket ért el. AJ Tracey első alkalommal lép fel Romániában. A The Guradian brit lap szerint az ígéretes feltörekvő előadók közé tartozik.

Az oroszországi Pussy Riot nemcsak az Awake Fesztivál főszínpadán szerepel, hanem jelen lesz a Feed Your Mind platformon is.

A feminista punk-rock együttes polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet.

Szokatlan helyszíneken (a moszkvai metróban, a Vörös téren, a Megváltó Krisztus-székesegyházban) rendezett villámcsődületeikkel közvetítik üzeneteiket. Tavaly márciusban neurotikus klippel reagáltak Vlagyimir Putyin újraválasztására.

Az Elections című dal fő üzenete, hogy a Putyin ellen lázadók a következő öt évben nem engedelmeskednek a putyini rendszernek, nem hagyják, hogy a korrupció tovább eméssze az országot, hanem harcolnak. A dalszövegben kitérnek arra is, hogy a Pussy Riot szerint Putyint nem törvényesen választották újra. Egyébként

a banda néhány tagja 15 napos börtönbüntetést kapott, és tavaly júliustól számítva három évre minden orosz sportrendezvényről kizárják őket, amiért megzavarták a labdarúgó-világbajnokság döntőjét.

Az akcióval arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat.

Az Awake szervezői hamarosan újabb fellépőket jelentenek be. A fesztiválra jegyeket, bérleteket az Awakefestival.ro, Iabilet.ro és Eventim.ro oldalakon lehet vásárolni 139 lejért vagy 169 lejért táborhellyel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat