Mészöly Kálmán: ennyivel jobb a Fradi

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2016. március 16., 19:24

Még nyolc forduló hátravan a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, a Ferencváros azonban akár már most hétvégén bebiztosíthatja elsőségét.

Fotó: Faktor.hu

Az Üllői úti zöld-fehérek ugyanis – egy kivételes szezont tudva maguk mögött – 62 ponttal állnak az összetett élén. Mögöttük az eggyel kevesebb meccset játszott MTK, illetve az Újpest egyaránt 40 ponttal áll a második, illetve harmadik helyen. Ezért ha a Fradi szombaton nyerni tud a Vasas vendégeként, az MTK pedig másnap este megbotlik hazai pályán a mögötte egy pontnyi távolságban negyedik Debrecennel szemben, úgy a „Zöld Sasok\" előnye behozhatatlanná válik üldözői számára.

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán ezt nagyon nagy eredménynek tartja, hiszen nem volt még példa arra az NB 1-ben, hogy valamely együttes ennyire korán, ilyen nagy „sansszal\" uralja a mezőnyt. A Krónika érdeklődésére rámutatott, hogy bár nem „Ferencváros-érzelmű\", most mégis drukkol nekik, mert megérdemlik a sikert.

„Sajnos az NB 1-ben sok csapat problémákkal küszködik, de nem annyira gyenge a pontvadászat: ennyivel jobb most a Fradi\" – mutatott rá. Hozzátette, szerinte a budapesti zöld-fehérek akkor sem vesznek vissza az iramból, ha bebiztosítják a bajnoki győzelmet, a pontvadászatnak pedig nagyon fontos tétje marad az európai kupaszereplést érő helyek megszerzésre – ezekért pedig nagyon kiélezett és szoros még a harc.

„Annyira furcsa, amikor megkérdezik, hiszen miért is venne vissza. Amikor a Vasassal veretlenül nyertük meg a bajnokságot, a legutolsó meccsig maximálisan küzdöttünk\" – emlékezett vissza Mészöly. A szakember a Fradi nyári Bajnokok Ligája-selejtezős esélyeit még korainak tartja megbecsülni, de szerinte „ildomos\" lenne, ha a csapat visszatérne az európai elitbe.

A szerda este Debrecenben Magyar Kupa-elődöntőt játszó fővárosiaktól amúgy Böde Dániel, Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Nagy Ádám és Pintér Ádám kapott kedd délután meghívót a magyar válogatottba. Az Európa-bajnokságra készülő alakulat március 26-án ugyanis Horvátországgal játszik barátságos mérkőzést a Groupama Arénában, Bernd Storck szövetségi kapitány pedig erre „profi módon\" akar készülni.

A sportági szövetség hivatalos honlapja által idézett német szakember szerint nagyon jó egyensúly alakult ki az otthon és a külföldön szereplő labdarúgókat tekintve. „Ennek köszönhetően kifejezetten jó csapatunk van, meggyőződésem, hogy remek mérkőzést fogunk játszani a horvátokkal\" – állapította meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat