A román polgármester tovább szövögeti a magyar álmokat a téli olimpia egykoron tervezett erdélyi helyszínén

Páva Adorján 2023. december 10., 18:15

Borsán nem szégyellik a magyar múltat, sőt nyolcvan év után tovább szövögetik a magyar álmokat. A színromán máramarosi kisváros polgármestere „feltámasztotta” a borsafüredi síközpontot, ahol a második bécsi döntés után „visszaköszönt” magyar világban téli olimpiát szerettek volna szervezni, és neki is láttak az építkezésnek. Építkezik a mai városvezetés is, amely az országban egyedi engedélyt szerzett a sípályának a nemzetközi szövetségtől, együttműködik magyarországi intézményekkel, és nem tett le az olimpiai tervekről sem.

A román polgármester tovább szövögeti a magyar álmokat a téli olimpia egykoron tervezett erdélyi helyszínén
galéria
Versenybe szállnak. Borsafüred rangos nemzetközi tornáknak adhat otthont Fotó: Facebook/Timiș Ion Sorin

Borsafüred sípályáján immár szuperóriás-műlesiklásban is rangos versenyeket rendezhetnek a nemzetközi szövetségnél (FIS) sikeresen véghez vitt engedélyeztetési folyamat eredményeként: a Máramaros megyei téli sportközpont az egyetlen romániai helyszínné vált, ahol Super G-ben is megméretkezhetnek az alpesisí-versenyzők.

A mostani elismerés előzménye, hogy tavaly októberben a FIS bejegyezte versenyhelyszínként a 2980 méter hosszú, olimpiainak nevezett sípályát, ahol onnantól fogva hivatalos versenyeket is lehet szervezni különböző korosztályok számára. A Nemzetközi Síszövetség által megadott engedély nyomán idén februárban Borsafüreden rendezték meg a román országos bajnokságot, amelyen kilenc ország versenyzői vettek részt. Ifj. Bíró Tibor, a Csíkszeredai ISK alpesisí-szakosztályának edzője – aki jelen volt a sporteseményen – a Székely Sportnak akkor úgy fogalmazott, az utóbbi évek, de talán évtizedek legerősebb romániai alpesi síversenye kezdődött el.

A megmérettetés azt jelentette, hogy szűk nyolcvan év elteltével rendeztek ismét rangos téli sporteseményt a máramarosi síközpontban, amely az 1940-es második bécsi döntést követően a visszatért „magyar világ” egyik legmerészebb sportálmának, az 1948-as téli olimpiának adhatott volna otthont.

Merthogy itt, a borsafüredi létesítményben képzelték el a már az 1910-es években felmerült, a trianoni döntés után szertefoszlott, majd bő nyolcvan éve ismét napirendre került magyar olimpiai rendezés téli helyszínét.

Borsafüreden óriásplakát hirdeti a negyvenes évek magyar terveit Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

Amint arról beszámoltunk, az akkori tervekről nemrég dokumentumfilm is készült, amelyet az októberben Kolozsváron megrendezett Filmtettfeszten is bemutattak. Szarka Nóra Olimpiai álom Erdélyben című alkotása a negyvenes évekbe repít vissza, a néző elé tárva, hogy Magyarország – bízva abban, hogy megrendezheti az 1948-as téli olimpiát – a világháború idején folyamatosan építette a Téli Olimpiai Síközpontot a máramarosi Borsafüreden. Ám a történelem, a második világháború végkimenetele „közbeszólt” (az 1948-as téli ötkarikás játékokat végül a svájci St. Moritzban szervezték meg).

A film egy szintén sporttörténeti értékkel bíró könyv, Killyéni András Olimpiai álom a Radnai-havasokban című kötetén alapszik. A kolozsvári sporttörténész 2012-ben kezdett foglalkozni a témával. Könyve 2015-ös kincses városi bemutatóján elhangzott, a magyar hatóságok hihetetlen áldozatvállalással, munkával, odaadással, lelkesedéssel kezdtek el olimpiai komplexumot építeni Borsafüreden. Elkészítették a síugró sáncot, az 1650 méter magasan fekvő Anikó menedékházat – a sokszoros magyar bajnok Iglóiné Eleőd Anikóról nevezték el –, amely a kor akkori műszaki fejlettségi szintjéhez képest párját ritkította. De felépítették a lesiklópályát és a szállodát is.

A kor viszonylatában, azt kell mondani, hogy a németalföldi Garmisch-Partenkirchen által 1936-ban szervezett téli olimpiánál jobb minőségű, magasabb színvonalú játékokat tudtak volna megrendezni

– magyarázta Mile Lajos, Magyarország akkori kolozsvári főkonzulja. Killyéni András ugyanakkor arról számolt be: könyvének elkészült egy rövidített román változata is, amelyet Borsafüreden a helyieknek is bemutattak.

Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a színromán Borsán (27 700 lakosából csupán 132-en vallották magukat magyarnak a legutóbbi népszámláláson, de régen is román többségű település volt) a jelenlegi városvezetés is rendkívül büszke a régi magyar tervekre, amelyek nyolcvan év elteltével is inspiráló erőként hatnak. A polgármester tisztséget 2014 óta ellátó Ion Sorin Timiș ugyanis a téli sportok kedvelőjének számít, és többek között neki köszönhető a síközpont „feltámasztása“.

Ion Sorin Timiș polgármester Fotó: Facebook/Timiș Ion Sorin

A Szociáldemokrata Párt (PSD) helyi születésű, közgazdász végzettségű politikusa – sok más román döntéshozóval ellentétben – nem próbálja leplezni, elhallgatni, feledtetni a magyar kötődésű múltat. A síközpontban óriásplakát hirdeti, hogy ott bizony téli olimpiát szerettek volna szervezni. Ugyanakkor Ion Sorin Timiș már tavaly ősszel találkozott a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Magyar Síszövetség képviselőivel.

Ebből az alkalomból felkértem az intézmények vezetőségét és tagjait, hogy jöjjenek el Borsafüredre, nézzék meg az itt meglévő sportbázist, a libegőt és az olimpiai sípályát, azzal a gondolattal, hogy a magyar alpesi sízők edzőtáborait, síversenyeit költöztessék át a nyugati országokból Borsafüredre, hiszen a Magyar Síszövetség történelmileg is kötődik a helyhez”

idézte a városvezetőt a Máramaros.ro portál. Az anyaországi sportszervezetek és a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus képviselői el is látogattak a központba. Nagyon elégedettek voltak a látottakkal, bevallásuk szerint a Borsafüred által kínált jelenlegi lehetőségek a legjobb kategóriát képviselik, és amit itt találtak, csak olyan nyugati országokban láthattak, mint Ausztria, Svájc vagy Olaszország – fogalmaztak a városháza képviselői.

Az együttműködés azóta is töretlen. Ion Sorin Timiș éppen a héten tett többnapos látogatást Budapesten, ahol a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) vendége is volt. „Öt évet dolgoztunk ezért a különleges pillanatért, de megérte valamennyi másodperc! Megnéztük együtt az Olimpiai álom Erdélyben című dokumentumfilmet. Killyéni András, az Olimpiai álom a Radnai-havasokban című könyv szerzőjének közreműködésével két magyarországi egyetemi hallgató ingyenesen edzőtáborozhat a borsafüredi olimpiai sípályán.

Arról is tárgyaltunk, hogy az alpesi sízők Magyar Kupáját Borsafüreden rendezzék, pontosan 80 évvel a nemzetközi síugróverseny után, amelyet 1944 februárjában ott szerveztek”

– írta szerdai Facebook-bejegyzésében a román polgármester.

A vizitről a TF is beszámolt. Az egyetem közlése szerint Timiș látogatásának előzménye, hogy 2022 őszén Borsára látogattak a TF Klebelsberg Kuno Szakkollégium tagjai. A polgármester akkor felajánlotta, hogy alapít egy ösztöndíjat, amelynek segítségével két TF-es hallgató egy hetet tölthet el a helységben, és térítésmentesen használhatja az ott található, nemzetközi minősítésű sípályát.

Csoportkép a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezett eseményről Fotó: Facebook/Timiș Ion Sorin

Az ösztöndíj-lehetőséget 2023 májusában vette át hivatalosan prof. dr. Sterbenz Tamás rektor, aki több kollégája társaságában ellátogatott Kolozsvárra, illetve Borsafüredre. Ion Sorin Timiș ezt a látogatást viszonozta most, és az Olimpiai álom Erdélyben című film, illetve saját előadása után szakkollégiumi teljesítményük elismeréseként átnyújtotta az ösztöndíjat két TF-es hallgatónak. Az ösztöndíjra minden évben két hallgató pályázhat a jövőben – közölte a magyarországi egyetem.

De az évről évre továbbfejlesztett borsafüredi sportlétesítménynek természetesen nemcsak Magyarországon örülnek. A legutóbbi, a szuperóriás-műlesiklásra vonatkozó FIS-engedély odaítélése után Puiu Gaspar, a romániai síszövetség főtitkára kiváló megvalósításnak nevezte az elismerést, amely hozzájárul az ország síterepeinek régóta várt fejlődéséhez. „A helyi hatóságok, élen Timiș polgármester úrral, az egyik legjobb romániai síterepet hozták létre, amely csakis örömmel tölthet el, hiszen így Máramarosban is fejlődésnek indulhatnak a téli sportokra szakosodott klubok.

A borsafüredi az egyik legkomplexebb sípálya mind a versenysport, mind pedig a turizmus szemszögéből nézve, ez pedig Borsa vidékének gazdasági és társadalmi fejlődéséhez is hozzájárul, befektetőket vonz a térségbe”

– nyilatkozta a sportági képviselő. Puiu Gaspar emlékeztetett, hogy a romániai sípályák rendelkeznek műlesiklásban és óriás-műlesiklásban kiírt versenyek engedélyével, de a borsafüredi jelenleg az egyetlen, ahol Super G versenyszámban is megméretkezhetnek a sportolók.

Fotó: Ifj. Bíró Tibor

Mindez persze még messze áll a nyolcvan évvel ezelőtti magyar álmoktól – viszont a román polgármester igenis tovább akarja szőni azokat. Idén januárban, a versenyek februári beindítása előtt ugyanis egyenesen azt nyilatkozta:

ez csak a kezdet, folytatjuk a jó úton, és valóra váltjuk a téli olimpiáról szóló álmokat is”.

Amelynek „felnőtt” kiadásáról manapság természetesen elképzelhetetlen, hogy egy kisváros adjon otthont neki, viszont korosztályos játékok, rangos nemzetközi tornák már könnyebben megszervezhetők lennének a térségben.

Egyébként a Radnai-havasok északi lejtőjén kiépített két (egy-egy vörös és kék besorolású, egyaránt három kilométer hosszú) sípálya, villanyvilágítás, hóágyúk és számos kiegészítő létesítmény, illetve a 2,6 kilométeres libegőrendszer (mely óránként 1800 személyt tud szállítani) létrehozása után további fejlesztések várhatók egy összesen 27 millió eurós költségvetésből elképzelt nagyberuházás révén. Amely keretében kilátó, csillagvizsgáló, menedékházak, vendéglők, parkoló, síiskola is létesülhet a magyar után a román „világban” is síparadicsom státusra pályázó Borsafüreden.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport