„A színész miért nem dolgozhat, ha az autógyártó igen?” – Partiumi színházak vezetői a teátrumok kilátástalan helyzetéről

Kiss Judit 2020. május 05., 19:17

Bár a járványhelyzet miatt egyelőre nem lehetnek derűlátóak a színháziak, tartják a kapcsolatot nézőikkel. Összeállításunkban Bessenyei Gedő István, a szatmárnémeti Harag György Társulat igazgatója, valamint Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház vezetője beszélt a kilátásokról. Mint mondták, azt remélik, a színház föl fog támadni egy idő után, jó előadások születnek majd. Ugyanakkor számukra felmerül a kérdés: ha az emberek eljárhatnak dolgozni egyes munkahelyekre, vajon a színész miért nem tehet így?

„A színész miért nem dolgozhat, ha az autógyártó igen?” – Partiumi színházak vezetői a teátrumok kilátástalan helyzetéről
galéria
Fotó: Harag György Társulat

Semmi nem ad okot derűlátásra, hiszen bizonytalan a járvány miatt a színházak helyzete anyagi szempontból, valamint azért is, mert nem tudni, mikor nyithatják meg kapuikat az intézmények. Erdélyi magyar színházak vezetőit kérdeztük, hogyan látják az általuk vezetett intézmények perspektíváit.

Összeállításunk első részében a kolozsvári magyar színház igazgatója, Tompa Gábor, valamint a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója, Bocsárdi László beszélt. Ezúttal partiumi intézményvezetőket kérdeztünk: Bessenyei Gedő István, a szatmárnémeti Harag György Társulat igazgatója, valamint Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház vezetője osztotta meg velünk gondolatait.

Múlt héten a kulturális minisztérium vezetője, Bogdan Gheorghiu azt nyilatkozta, a kulturális intézmények közül a színházak az utolsók között nyitják majd ki kapuikat, ha egyáltalán megnyitnak még idén. „Mi javaslatot teszünk majd a kormánynak, hogy első körben kíséreljük meg újranyitni a múzeumokat, a könyvesboltokat, a galériákat és a könyvtárakat” – nyilatkozta a tárcavezető.

Bessenyei Gedő István, a szatmárnémeti társulat igazgatója megkeresésünkre elmondta,

nem biztató a jelenlegi helyzet, a színháznak nincsenek bevételei, le is állt az intézmény, ami azt jelenti, hogy fizetett kényszerszabadságon vannak az alkalmazottak – így történik ez az önkormányzatok által fenntartott színházak esetében.

A szatmári színházat a helyi önkormányzat tartja fenn. „Nem örvendetes állapot a mostani senki számára, pláne azon kollégáink esetében, akik családosok, és mindkét fél a színházban dolgozik. Elméletileg 75 százalékát kapják meg a fizetésüknek az alkalmazottak, de gyakorlatban sok esetben kevesebbet. Vannak különböző pótlékok, a 16 százalékos, nehéz munkáért járó pótlék, 300 lejes étkezési támogatás – ezeket nem kapják meg. Tehát a veszteség összességében nem 25 százalékot jelent, hanem minimum negyvenet” – mondta a szatmári színház igazgatója.

Hozzátette, a legnehezebb, hogy nem látják, mikor lesz vége ennek a helyzetnek.

A legrosszabb, hogy a színházak azt sem tudhatják, egyáltalán mikor van remény az újranyitásra. A gazdaság élénkítése alapvető érdek, így enyhítések következnek, de hogy ezek mikor fognak a kulturális eseményekre vonatkozni, afelől nincsenek illúzióim”

– fogalmazott Bessenyei Gedő István.

Bessenyei Gedő István, a szatmári színház igazgatója Fotó: szinhaz.org

„Ennek az évadnak vége”

A szatmári színház igazgatója azt mondta, ettől az évadtól, úgy tűnik, elbúcsúzhat a közönség, hiszen ha meg is engedik, hogy az emberek bizonyos helyeken dolgozzanak, vagy a vállalkozások beinduljanak, valószínűleg sokkal később lesz, hogy az emberek beülhetnek egy színházterembe. „Ezt az évadot valószínűleg ősszel tudjuk majd pótolni. Fontos lenne, hogy engedjenek majd dolgozni bennünket akkor is, ha nem tarthatunk előadásokat közönség előtt. Az évadszerkezet várhatóan átalakul. Ahhoz, hogy majd játszhassunk közönség előtt, legalább két hónappal korábban fel kellene oldaniuk a munkatilalmat, hogy készíthessünk elő produkciókat, ne az történjen, hogy hirtelen kelljen készülni, hisz ennyi szünet alatt a már próbáltakat is elfelejtik a színészek” – mondta a színház igazgatója. Úgy fogalmazott, ami az új évadot illeti, még bonyolultabb kérdés, nem is vállalkozna arra, hogy erről most konkrétumokat mondjon.

Mégis sikerül tartani
a kapcsolatot a közönséggel
Jók a tapasztalataink a korábbi előadásaink online vetítését illetően, sokan kattintanak rá a közvetítésekre, olyan előadásunk is van, amit több ezren tekintettek meg. Sikernek örvendett a színház költészet napi műsora is, ami ötórás maraton volt. Folyamatosan próbálunk kitalálni olyasmiket, amikkel meg tudjuk szólítani a közönségünket”

– mondta Bessenyei.

Kiemelte Nézz vissza Haraggal fantázianévre hallgató visszapillantó sorozatukat, ami szintén sikernek örvend, valamint azt, hogy a helyi rádióval is van együttműködésük: mindennap más színész fogja elmondani a nap versét a rádióban, illetve esti mesét is. „A bérleteseinkkel is tartjuk a kapcsolatot, kapnak értesítést online közvetítéseinkről. Azt hiszem, egyre inkább ki vannak éhezve az emberek a kultúrára, a színházra” – fogalmazott Bessenyei Gedő István.

Magyarországi támogatás
Aradon

„Rengeteg előadásunk maradt el, és ez persze nem jött jól senkinek, ugyanakkor szerencsés helyzetben vagyunk, mert magyarországi támogatást kapunk már második éve, és ez enyhíti az anyagi helyzetünket. Ha ez a támogatás nem lenne, akkor már óriási gondok lennének” – mondta el a Krónikának Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház vezetője. Kifejtette,

a társulat a nagyszínházhoz van kapcsolva, azon keresztül kapják az önkormányzattól érkező pénzeket, és nem túl jó a viszonyuk a Ioan Slavici Klasszikus Színház vezetőjével.

„Nem zökkenőmentes az együttműködésünk, a kommunikáció és a megértés hiánya jellemzi a kapcsolatunkat. Kénytelenek vagyunk együtt dolgozni, mert ilyen a rendszer. Bognár Levente, Arad alpolgármestere sokat segít nekünk, hogy mégis működhessen a munka” – mondta a színház vezetője. Hozzátette, a jelenlegi helyzetben kevesen vannak, akik józanul végig tudják gondolni, hogy mit kellene csinálni.

„Nem féltem a színházat, mert föl fog támadni, élni fog egy idő után, jó előadások születnek majd. A kérdés az, hogy hány színháznál fog ez megtörténni. Az önkormányzati fenntartású intézmények nem szűnnek meg, de vannak félig független színházak, műhelyek, amelyekre a román állam soha nem gondolt” – mondta a színház vezetője. Kifejtette,

az államnak mindig is utolsó gondja volt a kultúra, akárcsak az oktatás, és most látszik, mekkora gondok vannak: megpróbálják az online oktatást bevezetni egy olyan országban, ahol a gyerekek nagy részének nincsen lehetősége erre.

„Nyilván vannak súlyosabb problémák, mint a színházé. Viszont egyénileg kellene kezelni ezeket a gondokat annak ellenére, hogy azt mondjuk: ez közösségi sors. Ahogy az egyént elzárták a többiektől, mindenki magának képzeli el a jövőt. A színházak morálisan azért fognak jól kijönni ebből, mert a szünet alatt végig lehet gondolni, hogy merrefelé kellene ezután egyáltalán irányulniuk” – fogalmazott Tapasztó.

 

Fotó: Facebook/Aradi Kamaraszínház

Az online színház önbecsapás

Arra is kitért, az aradi társulat jelenleg is dolgozik, készít pár meglepetést a közönségnek annak ellenére, hogy a kamaraszínház nem jelentkezett online a járvány ideje alatt.

A munka nálunk nem állt meg, dolgozunk, szövegeket dramatizálunk, három-négy produkciót készítünk elő. Én nem vagyok híve az online színháznak, nem hiszek abban, hogy a korábbi előadásainkat fel kellene tenni a világhálóra. De egy adott ponton meg fogjuk tenni, hiszen ezek közpénzből készültek, kérdés, hogy eddig miért nem voltak elérhetőek? Ha egyszer már nem játsszák, akkor közkincs kellene hogy legyen, nyilvánosaknak kellene lenniük”

– fogalmazott Tapasztó Ernő. Hozzátette, az első romániai magyar online színházi közvetítés az Aradi Kamaraszínház nevéhez fűződik: 2010-ben az interetnikai fesztivál záró előadását, a Rudolf Hess tízparancsolatát élőben nagyon jó minőségben sugározták. Akkor ez nagy újdonság volt, rengetegen látták az előadást, és a díjkiosztót is élőben közvetítették, és bár most a társulat nem közvetít felvételről régi produkciókat, azért igenis tudják, miről van szó.

Az naivitás, hogy a néző végignézi online az előadásokat, hiszen az internetező általában egy oldalon csak rövid ideig időzik. Ilyen szempontból az online színház kicsit önbecsapás is”

– mondta Tapasztó Ernő. Mint mondta, persze dokumentációs szempontból számára is érdekes, hogy vissza lehet nézni előadásokat, ilyen például többek közt a Bocsárdi László rendezte Rómeó és Júlia.

Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház vezetője Fotó: színház.hu Németh Mónika

„Én nem tudok
a színház nélkül élni”

Az Aradi Kamaraszínház a szórvány kulturális karavánt is működtette tavaly és az idén is, a kezdeményezést mintaprogramnak minősítették, annyira jól sikerült, és bekerült a Déryné-programba. Tapasztó Ernő azt mondta, ahogy majd lehet játszani, azonnal folytatják a projektet, amelynek keretében szórványvidékekre viszik el a színházat. Az idén már játszottak a Temes megyei Óteleken, mielőtt bekövetkezett a járványhelyzet.

Én nem tudok a színház nélkül élni, reggeltől estig a színházra gondolok. Titkos reményem, hogy a nyáron már játszhatunk szabad téren, mondjuk augusztusban. Ha egymástól kétméteres távolságban is, de miért ne nézhetnének az emberek színházat, ha mondjuk elutazhatnak majd valahova?”

– tette fel a kérdést a színházvezető.

Kifejtette, ha egyes vállalatok működhetnek, az emberek eljárhatnak dolgozni bizonyos munkahelyekre, vajon a színész miért nem tehet így? „Miért nem mehet be mondjuk egy színész és egy rendező a színházba, ahol húsz méterre egymástól próbálhatnának egy monodrámát? A színész miért nem dolgozhat, miközben az autógyártó igen? A színésznek is joga lenne ahhoz, hogy dolgozzon. Hogy majd jóval később mutathatná be a nézőnek, az másik kérdés. De arra senki nem gondol, hogy a szerencsétlen színész is szeretne dolgozni” – mondta Tapasztó Ernő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport