Nagyon zavar a piros-fehér-zöld: az ukrán külügyminisztérium szeparatizmussal vádolta meg a KMKSZ-t

MTI 2019. július 18., 13:46 utolsó módosítás: 2019. július 18., 13:51

Az ukrán külügyminisztérium a főügyészséghez és az Ukrán Biztonsági Szolgálathoz (SZBU) fordult azzal a kéréssel, hogy indítson eljárást a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) által kiadott, Kárpátalja című hetilap legfrissebb számában megjelent térkép miatt, amelyen Kárpátalja megye egy részét „úgy ábrázolják, mintha Magyarországhoz tartozna” – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál Jevhen Bozsok külügyminiszter-helyettesnek a Twitteren csütörtökön közzétett bejegyzésére hivatkozva.

Fotó: Kárpátaljalap.net

„A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Kárpátalja című lapjának első oldalán »Talpra, magyar!« szlogen alatt Ukrajna egyes területeinek Magyarországhoz tartozását illusztrálják.

Ez szeparatizmus! Az ukrán főügyészségnek és az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak eljárást kell indítania ellene.

Az erre vonatkozó leveleket megírtam” – írta Bozsok a Twitteren.

A hetilap a kárpátaljai magyarságot a vasárnap sorra kerülő előre hozott parlamenti választásokon való részvételre buzdító címlappal jelent meg csütörtökön, egy Kárpátalja megyét ábrázoló térképpel, amelyen három választási kerületet, amelyekben magyar jelöltek indulnak, pirosra, fehérre és zöldre színeztek. A térképen a következő felirat olvasható: „Talpra, magyar! Július 21-én menjünk el szavazni!”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat