Kitoloncolnak Dániából egy erőszakosan kolduló román nőt

MTI 2017. augusztus 01., 22:03

Egy dán bíróság kedden „erőszakos koldulás” miatt 20 napos börtönbüntetésre ítélt egy 63 éves román állampolgárságú nőt, akit az ítélet értelmében börtönbüntetésének letöltését követően kitoloncolnak Dániából – jelentette a Ritzau dán hírügynökség.

A koppenhágai községi bíróság ítéletét arra alapozta, hogy a 63 éves román nő korábban két alkalommal is felfüggesztett büntetést kapott, szintén „erőszakos kéregetés” vádja miatt.

A bírósági döntés értelmében az elítélt hat évig nem léphet be Dánia területére.

Lene Sejersen, a vádlott ügyvédje a Politiken című helyi napilapnak elmondta, hogy védence nem kíván fellebbezni.

Dániában most először toloncolnak ki „erőszakos kéregetőt” azóta, hogy a dán kormány júniusban szigorított a koldulás elleni intézkedéseken. A dán vezetés szerint ennek célja főleg a Kelet-Európából bevándorolt romák részéről tapasztalható „agresszív kéregetés” megfékezése.

Dániában régóta tiltott a koldulás, a mostani lépések célja éppen a tilalom megerősítése – közölte még júniusban az igazságügyi minisztérium szóvivője. Soren Pape Poulsen igazságügyi miniszter pedig azt mondta, hogy a kérdést más európai uniós tagországokkal közösen is fel kellene vetni, hiszen „számos uniós tagország küzd hasonló problémákkal”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat