Frans Timmermans az aggályos kérdések mielőbbi megoldására szólította fel Viorica Dăncilă kormányfőt

MTI 2019. március 06., 21:30 utolsó módosítás: 2019. március 07., 08:38

Az aggályos kérdések mielőbbi megoldására szólította fel Viorica Dăncilă kormányfőt Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben.

Viorica Dăncilă kormányfő és Frans Timmermans Brüsszelben Fotó: Gov.ro

Timmermans a találkozó után kijelentette, hogy egyre növekvő aggodalommal figyelik a romániai fejleményeket, különösen az igazságszolgáltatás területén. Hozzátette, sürgős előrelépésre van szükség a következő hetekben a kifogásolt ügyek mindegyikében.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője arról számolt be, hogy Timmermans egy hónapon belül már másodjára tárgyalt Dăncilával, és a mostani találkozón is nyílt, őszinte párbeszédet folytattak.

A tájékoztatás szerint a felek megállapodtak, szakértőik a jövő héten összeülnek, hogy megoldást keressenek a problémákra.

Románia és Bulgária a 2007-es uniós csatlakozásukkor vállalta meglévő hiányosságaik felszámolását az igazságszolgáltatásban, a reformfolyamatot pedig az Európai Bizottság egy értékelési mechanizmus keretében figyelemmel követi. Ennek lezárása azért is fontos, mivel több uniós tagállam is ettől tette függővé Románia és Bulgária felvételét a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat