Megfizettetné Románia a schengeni kimaradás és az ukrán kamionok okozta útkopás árát Brüsszellel

Megfizettetné Románia a schengeni kimaradás és az ukrán kamionok okozta útkopás árát Brüsszellel

Tetemes veszteséget könyvelnek el a romániai fuvarozók a schengeni övezet keleti határának számító magyar–román átkelőkön való hosszas veszteglés miatt

Fotó: Román határőrség

Románia kártérítést igényel az Európai Bizottságtól a fuvarozó cégek által elszenvedett veszteségek miatt, melyeket a schengeni övezetbe való felvétel elutasítása okozott, ugyanakkor a bukaresti kormány azért is ellentételezést vár, hogy a háború kirobbanása óta az országban áthaladó több ezer ukrán kamion miatt felújításra szorul az úthálózat. Sorin Grindeanu közlekedési miniszter becslése szerint a csatlakozás elmaradása a román össztermék 2 százalékával egyenértékű pénzkiesést eredményezett, az infrastruktúra felújítására pedig legalább 2 milliárd eurót igényelnének Brüsszeltől. A kárigény kimenetele Adina Vălean közlekedési biztos visszafogott nyilatkozata ismeretében is bizonytalan, akárcsak az EU-t a román Schengen-csatlakozás elmaradása miatt az uniós bíróságon beperelő ellenzéki eurohonatya akciójáé.

Rostás Szabolcs

2023. szeptember 13., 18:402023. szeptember 13., 18:40

2023. szeptember 13., 18:542023. szeptember 13., 18:54

Románia kártérítésért készül fordulni az Európai Bizottsághoz amiatt, hogy folyamatosan elutasítják a schengeni csatlakozását, ugyanakkor mert a háború óta rengeteg ukrán teherautó halad át az ország területén, ami jelentős ráfordítást igényel az útfelújítás terén. Mindezt Sorin Grindeanu közlekedési miniszter jelentette be, aki szerint az ország számára hatalmas pénzkiesést jelent, hogy Ausztria megvétózta a határellenőrzés nélküli övezethez történő integrációját, az ukrán kamionok miatt megnövekedett forgalom pedig tetemes többletkiadást feltételez.

A Marcel Ciolacu vezette balliberális kormány szállításügyi minisztere egy tévéműsorban elmondta, már egyeztetett a témában Adina Vălean közlekedésért felelős uniós biztossal.

Akinek felhívta a figyelmét, hogy az ukrajnai háború kirobbanása óta a romániai országutakat „elözönlő” ukrán kamionok miatt jelentősen megromlott az úthálózat minősége. „Már elküldtük a kárigényt, ami a vasúti hálózat és a hajóutak használatát is beleszámítva 2 milliárd euróra rúg” – jegyezte meg Sorin Grindeanu. Ismertetése szerint a bukaresti hatóságok ezen felül igényelnének kártérítést Brüsszeltől a romániai fuvarozók által a schengeni csatlakozás meghiúsulása nyomán elszenvedett veszteségek kompenzálásaként.

A szociáldemokrata tárcavezető szerint a pontos költségtételeket még csak ezután fogják kiszámolni, ám becslései szerint a román össztermék (GDP) mintegy 2 százalékát kitevő összeget veszít az ország amiatt, hogy a schengeni térségen kívül rekedt. (Románia GDP-je 286,4 milliárd euróra rúgott 2022-ben). Hozzátette, a veszteségek közé be kell számítani többek között, hogy a román fuvarozó cégek milyen többletilletékeket fizetnek, illetve járműveik mennyi ideig kénytelenek vesztegelni a határátkelőhelyeken.

Frissítés

Némileg lehűti a bukaresti kedélyeket a román uniós biztos
Adina Vălean uniós közlekedési biztos nem tud az ukrán teherautók által használt romániai utakon végzett karbantartási munkálatokról, de elismerte, hogy a romániai közúti infrastruktúrát „erősen megterheli az ilyen típusú szállításra nem feltétlenül alkalmas utakon zajló nagy forgalom”. Az Európai Bizottság tagja az Európai Parlament strasbourgi székhelyén beszélt erről szerdán román újságíróknak, akik Bukarest kártérítési igényéről is faggatták. Vălean elmondta, hogy a moldovai és a lengyelországi közutakat is megterheli az ukrán tranzitforgalom. A román liberális politikus hozzátette, az Európai Bizottság kész támogatni az érintett tagállamok infrastruktúrájának javítását, de szerinte megoldás lenne, ha a forgalom nagy részét vasútra terelnék. „Ha a Galac és Konstanca közötti vasútvonalat pontra tesszük, akkor már nem lesznek kamionsorok a konstancai kikötő előtt. Több módon is beruházhatnánk a vasútba, hogy tehermentesítsük a közúti infrastruktúrát is” – idézte az uniós biztost az Agerpres hírügynökség. Adina Vălean hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság rugalmas ugyan, de „nem fizet ki számlákat”, csak részletes technikai leírású projektekre adhat pénzt. „Ilyen jellegű romániai projektekről nincs tudomásom” – jelentette ki a közlekedési biztos. Hozzátette, tagállamként Románia jogosult arra, hogy az EU kompenzálja az infrastruktúrájának ukrán használatát.

A román kormány illetékesei jó ideje felemlegetik, hogy az ország rengeteget veszít a schengeni csatlakozás folyamatos akadályozása miatt.

Szerintük a határellenőrzés eltörlése (a román–bolgár és a román–magyar szakaszon) mellett a schengeni csatlakozás jelentős gazdasági haszonnal járna Románia számára, mindenekelőtt az export volumenének, az exportőrök versenyképességének növekedése révén. Bukarest már korábban úgy kalkulált, hogy az integráció 0,5 százalékkal dobná meg az ország GDP-bővülését. A román fuvarozók ugyanakkor arra panaszkodnak, hogy a határátkelőknél való várakozás 800 és 1 000 de euró közötti veszteséget okoz számukra kamiononként naponta. Mivel eddig Hollandia és Ausztria „feküdt keresztbe” a schengeni bővítésnek, Romániában adott pillanatban a holland és osztrák cégek és termékeik bojkottjára szólítottak, ám az akció szalmaláng volt csupán.

Galéria

Fotó: Rostás Szabolcs

Marcel Ciolacu kormányfő egyébként nemrég tett brüsszeli látogatása során azért lobbizott az Európai Bizottság vezetőinél, hogy járuljanak hozzá az idei évre megszabott 4,4 százalékos államháztartási hiánycél megemeléséhez. A szociáldemokrata (PSD) miniszterelnök arra hivatkozott, hogy Románia a szomszédságában zajló háború kockázatai, az Ukrajnának és Moldovának nyújtott segítség közepette nem tudja tartani a vállalt deficitplafont. Ciolacu ugyanakkor arra is felhívta Ursula Von der Leyen EB-elnök figyelmét, hogy

Románia schengeni csatlakozásának elutasítása is hozzájárult a költségvetési hiány növekedéséhez: emiatt az állam bevételei közel 2 százalékkal csökkentek.

Egyébként Eugen Tomac európai parlamenti képviselő idén februárban pert indított az Európai Unió Bíróságán az Európai Unió Tanácsa ellen amiatt, hogy tavaly decemberben – az osztrák vétó nyomán – elutasította Romániának (és Bulgáriának) a schengeni övezethez történő csatlakozását. Az ellenzéki Népi Mozgalom Pártja (PMP) vezetője arra kéri a román cégeket, csatlakozzanak peres félként a keresethez, és követeljenek kártérítést, amennyiben Ausztria „hatalommal való visszaélése” miatt veszteséget szenvedtek annak nyomán, hogy korlátozták az európai egységes piachoz való szabad hozzáférésüket.

Ezzel egy időben Vlad Gheorghe, a szintén ellenzéki Mentsétek meg Romániát (USR) eurohonatyája a napokban 11 milliárd euróról állított ki jelképes számlát Ausztriának, szerinte ugyanis a bécsi kormány ennyivel „tartozik” Romániának amiatt, hogy ellenszavazata nyomán az országot továbbra is a schengeni térségen kívül tartják. A román politikus Bécsben személyesen adta át a német nyelven, a Románia schengeni integrációját ellenző Karl Nehammer vezette kormány nevére kiállított „számlát” az osztrák parlament illetékeseinek.

korábban írtuk

Megvan az újabb ludas: Ciolacu szerint Románia schengeni elutasítása növelte a költségvetési hiányt
Megvan az újabb ludas: Ciolacu szerint Románia schengeni elutasítása növelte a költségvetési hiányt

Marcel Ciolacu szombaton kijelentette, hogy Románia schengeni csatlakozásának elutasítása hozzájárult a költségvetési hiány növekedéséhez.

korábban írtuk

Ausztria hajthatatlan, nem támogatja Románia schengeni csatlakozását
Ausztria hajthatatlan, nem támogatja Románia schengeni csatlakozását

A schengeni rendszer egészében nem működik, ezért jelenleg nem időszerű a bővítése – szögezte le szerdán Gerhard Karner osztrák belügyminiszter, miután Bécsben román kollégájával, Cătălin Predoiuval tárgyalt.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. június 20., csütörtök

Él és virul, rekord profitot termel a romániai bankszektor

A romániai bankszektor a tavalyi évben 13,5 milliárd lej (2,7 milliárd euró) nyereséget ért el, 34,3 százalékkal többet, mint 2022-ben – derül ki a Román Nemzeti Bank (BNR) csütörtökön közzétett éves jelentéséből.

Él és virul, rekord profitot termel a romániai bankszektor
2024. június 19., szerda

Román kézbe kerül egy osztrák holding hazai bankja

Román tulajdonba került a Porsche Bank Románia – adta hírül szerdán az Economedia.ro gazdasági hírportál.

Román kézbe kerül egy osztrák holding hazai bankja
2024. június 19., szerda

Brüsszeli ejnye-bejnye: Bukarest nem hozott hatékony hiánycsökkentő intézkedéseket az elmúlt négy évben

Románia az elmúlt évek egyensúlyhiányai után is túlzott mértékű makrogazdasági egyensúlyhiánnyal küzd a folyó fizetési mérleggel kapcsolatos sebezhetősége és főként a magas és növekvő költségvetési deficit miatt – állapította meg az Európai Bizottság.

Brüsszeli ejnye-bejnye: Bukarest nem hozott hatékony hiánycsökkentő intézkedéseket az elmúlt négy évben
2024. június 18., kedd

Csapnivaló az adóbeszedés mértéke Romániában, az ország az uniós rangsor végén kullog

Nagyon nem működik az adók behajtása Romániában: az ország a GDP-arányos adóbeszedés tekintetében az utolsó előtti helyen áll az EU-ban.

Csapnivaló az adóbeszedés mértéke Romániában, az ország az uniós rangsor végén kullog
2024. június 18., kedd

Csepp a vízerőműben: elkezdettnek nyilvánították a tarnicai óriásberuházás megvalósítását

Két ajánlat érkezett a tarnicai-lapistyai szivattyús-tározós vízerőmű új megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére, ezzel a román hatóságok elkezdettnek nyilvánították az energetikai óriásberuházás megvalósítási folyamatát.

Csepp a vízerőműben: elkezdettnek nyilvánították a tarnicai óriásberuházás megvalósítását
2024. június 18., kedd

A romániaiak többsége az összes betétdíjas italcsomagolást visszaváltja, de sokan elégedetlenek a rendszer működésével

A Reveal Marketing Research felmérésének kedden közzétett adatai szerint a romániaiak 70 százaléka valamennyi SGR-jelzéssel ellátott italcsomagolást visszavált, 19 százalékuk pedig csak egy részét.

A romániaiak többsége az összes betétdíjas italcsomagolást visszaváltja, de sokan elégedetlenek a rendszer működésével
2024. június 18., kedd

A sodródó tengeri aknákra hivatkozva hátráltatná a gázkitermelés elindítását a Neptun Deep lelőhelyen a Greenpeace

Öngyilkosságnak tartja a Greenpeace Románia a fekete-tengeri Neptun Deep gázmező kitermelésének beindítását egy háborús övezet közelében a sodródó tengeri aknákkal kapcsolatos kockázatelemzés és a kockázatcsökkentő intézkedések előkészítése nélkül.

A sodródó tengeri aknákra hivatkozva hátráltatná a gázkitermelés elindítását a Neptun Deep lelőhelyen a Greenpeace
2024. június 17., hétfő

A villanyórák leolvasására kiírt licitek esetleges manipulálása miatt vizsgálódik a Versenytanács

A Versenytanács vizsgálatot indított a romániai villamos fogyasztásmérők leolvasására kiírt közbeszerzési eljárások esetleges manipulálása miatt.

A villanyórák leolvasására kiírt licitek esetleges manipulálása miatt vizsgálódik a Versenytanács
2024. június 14., péntek

Bőséges a paradicsomtermés, így sok tonna hazai zöldség kerül a szemétbe, annyira alacsony a felvásárlási áruk

Több ezer kilogrammnyi paradicsom kerül a szemétbe Dél-Romániában: a gazdák arra panaszkodnak, hogy a minisztériumi Tomata-program sokakat ösztönzött a paradicsomtermesztésre, most pedig nincsen hasznuk munkájukból.

Bőséges a paradicsomtermés, így sok tonna hazai zöldség kerül a szemétbe, annyira alacsony a felvásárlási áruk
2024. június 14., péntek

Közel 15 százalékkal nőtt tavaly óta az átlagbér, sok a fiatal munkanélküli

Idén áprilisban márciushoz képest 32 lejjel (0,6 százalékkal) 5217 lejre nőtt a nettó átlagbér Romániában – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Közel 15 százalékkal nőtt tavaly óta az átlagbér, sok a fiatal munkanélküli