Kampánylufi a kormány gazdaságélénkítési terve: százmilliárd eurót fordítana stratégiai fejlesztésekre Bukarest

Krónika 2020. július 01., 19:00 utolsó módosítás: 2020. július 01., 19:27

Marketingfogásnak, a választások előtti üres ígérgetésnek tartja a bukaresti kormány befektetési és gazdaságfellendítési tervét a Krónikának nyilatkozó szakember, aki szerint ugyan jól hangzik, hogy a lakossági fogyasztás helyett a befektetésekre alapoznák a gazdasági fellendítést, ám az nem derül ki, hogy honnan teremtik elő a szükséges forrásokat.

Kampánylufi a kormány gazdaságélénkítési terve: százmilliárd eurót fordítana stratégiai fejlesztésekre Bukarest
galéria
Koprodukció. A gazdaságélénkítő program kidolgozásában a kormány tagjain kívül Klaus Iohannis államfő is kivette a részét Fotó: Presidency.ro

Újjáépítjük Romániát – ez a címe a bukaresti kormány által kidolgozott országos befektetési és gazdaságfellendítési tervnek, amelyet szerdán mutatott be hivatalosan Klaus Iohannis államfő, Ludovic Orban miniszterelnök és a kabinet tagjai. A kormány már a délelőtti órákban nyilvánosságra hozta a dokumentumot, amelynek indoklása szerint

a Covid–19 világjárvány felszínre hozta Románia sebezhető pontjait, amelyeket Orbanék szerint az előző kormányok hibás fejlesztési modellje eredményezett.

„Ez a modell kizárólag a lakossági fogyasztásra alapozott, ezért változtatásra van szükség. Az új gazdaságfejlesztési modell a helyi tőke fejlesztésén, a román vállalatok versenyképességének növelésén, az infrastruktúra fejlesztésén, a gazdaság és közigazgatás digitális átalakításán alapul, valamint azon, hogy a gazdaságot felkészítsék az új technológiai forradalomra” – idézte az Agerpres hírügynökség a kormány tervét.

Eszerint a kormány által támogatott új gazdasági fejlesztési modell célja az európai gazdaságokkal való konvergencia elérése oly módon, hogy az egy főre jutó hazai össztermék (GDP) a szokásos vásárlási paritás mellett 2025-re elérje az EU–27 átlagának 87 százalékát.

A csomag horribilisnak tűnő összeget, több mint százmilliárd eurót szán az előirányzott projektek megvalósítására.

A program céljai között szerepel a vállalkozások újraindításához, versenyképességének növeléséhez szükséges támogatások biztosítása, új beruházások és a vállalatok Romániába való költöztetésének bátorítása, a gazdasági tevékenységek folytatásához szükséges eszközök megtalálása. A program ezenkívül szociális intézkedéseket is tartalmaz. A tervezet kitér a közlekedésügyi, energetikai, egészségügyi, oktatásügyi infrastruktúra fejlesztésére, a helyi fejlesztésekre, a mezőgazdaság fejlesztésére, valamint környezetvédelmi és sportberuházásokra is.

Ludovic Orban: ambiciózus terv

Ludovic Orban miniszterelnök a tegnapi kormányülés elején ambiciózusnak nevezte a tervet, az ugyanis szerinte

meg fogja változtatni Románia fejlesztési stratégiáját, az ország fejlesztésére és korszerűsítésére vonatkozó elképzeléseket oly módon, hogy növekedjen az ország nemzetközi versenyképessége”.

A kormányfő felkérte egyúttal a kabinet tagjait, hogy a hétvégéig dolgozzanak ki jogszabálytervezeteket, amelyek keretet biztosítanak a programban szereplő célkitűzések megvalósításához, hogy legkésőbb egy hónapon belül minden szükséges eszköz biztosított legyen a program gyakorlatba ültetéséhez.

Segítség cégeknek

A dokumentumban a koronavírus-válsággal kapcsolatos rövid távú intézkedések között a kkv-k újraindítását támogató programokra, beruházásokra és forgótőkére, a versenyképesség növelésére, digitalizálásra és innovációra fordítható segélyek szerepelnek mintegy 2,5 milliárd euró értékben.

A kormány amúgy a gazdaságfellendítési program részeként említi azokat a munkahelymegőrző intézkedéseket – a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságra küldött alkalmazottak visszafogadásának, illetve az ötven év feletti vagy fiatal munkanélküliek alkalmazásának ösztönzését szolgáló bértámogatást – amelyeket már június elején bevezetett.

Nagyobb sebességbe kapcsolnának. A bukaresti kormány a gazdaságélénkítő terv szerint 3000 kilométernyi vasútvonalat tervez korszerűsíteni 2027-ig Fotó: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

Vállalásokból nincs hiány

Az országos befektetési és gazdaságfellendítési terv eközben merész ígéreteket tesz például az infrastruktúra-fejlesztésről szóló fejezetben, ami több ezer kilométernyi gyorsforgalmi út, tucatnyi korszerű regionális és megyei kórház, több száz óvoda, iskola és egyetemi kollégium megépítését helyezi kilátásba.

Mint a dokumentumból megtudhatjuk,

a román kormány egyebek mellett 53,3 milliárd eurót fordítana a következő tíz évben arra, hogy 3400 kilométernyi autópályát építsen, és 3000 kilométernyi vasútvonalat korszerűsítsen, amely a páneurópai közlekedési folyosókhoz csatlakoztatná az országot.

További 7,2 milliárd eurót szánnak a tengeri és folyami kikötők, illetve a repülőterek fejlesztésére, 12,48 milliárdot a földgáz- és villamosenergia-hálózat bővítésére, 5 milliárd eurót mezőgazdasági beruházásokra, elsősorban öntözőrendszerek kiépítésére.

Ami a közúti közlekedést illeti, a kormány célul tűzte ki, hogy a 2020–2030-as időszakban végre összeköti sztrádákkal és gyorsforgalmi utakkal Románia történelmi régióit. A dokumentum által említett tervek között szerepel többek között az észak-erdélyi autópálya Magyarnádas és Berettyószéplak közötti szakasza, a Marosvásárhely–Jászvásár–Ungheni-sztráda vagy a Gyalu–Kolozsvár–Apahida metropoliszövezeti körgyűrű is.

A vasúti fejlesztések között találjuk eközben az országhatár–Kürtös–Piski-szakasz korszerűsítését, hogy majd a vonatok sebessége elérhesse a 160 kilométer/órát,

mint ahogy egy helyi érdekű vasúti járat elindítását is a Magyarnádas–Kisbács–Kolozsvár–Apahida–Nemeszsuk–Bonchida-vonalon. Szó esik a kolozsvári metró megvalósításáról is a Gyalu–Szászfenes–Kolozsvár útvonalon.

A beruházások finanszírozása érdekében az Orban-kabinet 300 millió euró induló tőkével létrehozza a Román Beruházási Alapot (FRI), és megalapítja a Nemzeti Fejlesztési Bankot (BND). A külföldi befektetők romániai megtelepedésére, a zöldmezős, illetve regionális fejlesztést eredményező beruházások támogatására 1,47 milliárd eurót irányoztak elő.

Pénzek egészségügyre,
oktatásra, szociális programokra

A fejlesztési terv az egészségügyi beruházások terén ugyanakkor azzal számol, hogy 2021 és 2027 között megépül az első három regionális kórház Kolozsváron, Jászvásáron és Craiován. Az említett időszakban helyi befektetéseket is terveznek az egészségügyben: 17,5 milliárd lejt fordítanának 1450 vidéki egészségügyi központ létrehozására, illetve 25 megyei és 110 városi kórház megépítésére.

Az oktatási infrastruktúra terén 2027-ig 2488 iskola felújítását tervezik, megújulhat ezalatt 375 oktatási intézmény illemhelye is.

A Korai Nevelés Reformja program keretében 180, napközi rendszerű vagy egész hetes programú óvodát terveznek építeni. Továbbá iskolai és egyetemi kollégiumok építése is szerepel a tervek között. A kormány ugyanakkor tanszerek, ruhák és cipők vásárlására használható utalványokat tervez adni 400 ezer, szerény jövedelmű családból származó iskolásnak. Élelmiszerekből, higiéniai termékekből álló csomagokat kaphatnak majd a szegénység kockázatának kitett családok. A garantált minimális jövedelemnél kevesebb pénzből élő, 75 éven felüli személyek meleg ételre fordítható utalványokban részesülnének.

„Gyorshajtás”. Bár az elmúlt harminc évben mindössze 800 km autópálya épült, a kormány 3400 kilométernyi sztrádát ígér a következő tíz évre Fotó: Pro Infrastruktúra Egyesület

Erdei: papíron maradnak az ígéretek

Alig tette közzé a kormány a befektetési és gazdaságfellendítési tervét, a Szociáldemokrata Párt (PSD) rögtön plágiummal vádolta meg Orbanékat, mondván, hogy gazdaságfellendítési tervének nagy részét a PSD 2016-os választási programjából másolta.

„Ennek a tervnek a jelentős része papíron marad” – kommentálta eközben a projektet a Krónikának Erdei Dolóczki István, a parlament költségvetési, pénz- és bankügyi bizottságának tagja.

Az RMDSZ politikusa az idén esedékes helyhatósági és törvényhozási választások közeledésével magyarázta a grandiózus ígéreteket, amelynek azonban szerinte a felét sem tudják megvalósítani.

„Az a liberális kormány tervez tíz évre előre, amelynek mindössze húszszázalékos támogatottsága van a parlamentben. Tehát előbb meg kellene nyerni a választásokat. A tervben szereplő százmilliárd eurós sarokszámról megjegyezném, hogy ennyit a következő húsz évben nem termel Románia” – állapította meg a honatya. Közölte ugyanakkor: jó dolog számítani az európai uniós forrásokra, felhasználni ezeket, figyelembe kell azonban venni azt is, hogy a mostani költségvetési ciklus a következő hét évre szól, és nem tudni, mi lesz utána a brüsszeli hozzáállás a tagországok támogatása tekintetében.

A liberálisok ezzel a tervvel vágnak neki a választásoknak, de összességében hiteltelen, komolytalan az Orban-kormány gazdaságfejlesztési csomagja”

– húzta alá a Szatmár megyei politikus.

Édler: kampányhúzás a terv

Marketingfogásnak, a választások előtti üres ígérgetésnek tartja a kormány  befektetési és gazdaságfellendítési tervét Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is. Mint megkeresésünkre kifejtette: jól hangzik ugyan, hogy a lakossági fogyasztás helyett a befektetésekre alapoznák a gazdasági fellendítést,

csak az nem derül ki, hogy honnan teremtik elő a szükséges forrásokat.

Hangsúlyozta: minden egészséges gazdaságot a beruházásra és nem a lakossági fogyasztásra kell alapozni, ám a célkitűzések megvalósításához elő kell teremteni a tervben szereplő összegeket. „Azt látjuk a dokumentumban, hogy a következő tíz évben 3400 kilométer autópálya építését tervezik. Rögtön felmerül a kérdés, hogy miként fog ez megvalósulni, amikor az elmúlt harminc évben mintegy 800 kilométert sikerült megépíteni. Ilyen megközelítésben a program egy vicc, hangzatos ugyan, de a kivitelezés rengeteg kérdőjelet vet fel” – fogalmazott a gazdasági szakértő,  párhuzamot vonva Iohannis államfő Képzett Románia programjával, amely szintén hatalmas előrelépéseket ígért az oktatás terén, ám nem valósult meg belőle semmi kézzelfogható.

Meglátása szerint

a járványhelyzetben tanúsított hozzáállásával a kormány a hozzá nem értésről tett tanúbizonyságot, semmibe vette a bajba jutott vállalkozói szféra érdekeit, és nem nyújtott reális támogatást.

„A kapkodás, az utolsó pillanatokban meghozott döntések jellemezték az elmúlt időszakot. Ennek a kormánynak én már egy szavát sem hiszem” – szögezte le a kamara elnöke, aki szerint az Orban-kabinet a kis léptékű, de a gazdaság újraindításához feltétlenül szükséges programokat sem volt képes sikeresen véghez vinni, ráadásul „a gazdaság rovására erőlteti a veszélyhelyzet fenntartását”.

„A kormánynak a jelenlegi helyzetet kellene hatékonyan menedzselnie, a hangzatos, hosszú távú tervekkel a választások után megalakuló új kabinetnek kell előrukkolnia, mert addig mindez csak üres kampányígérgetésnek minősül” – összegzett Édler András.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport