Bővítette gyártókapacitását a romániai infrastruktúrára panaszkodó német Daimler járműgyártó Szászsebesen

MTI 2019. február 08., 13:22

Bővítette romániai gyártókapacitását a német Daimler járműgyártó, amely kettős tengelykapcsolós, nyolc fokozatú automata sebességváltókat kezdett gyártani a Fehér megyei szászsebesi üzemében – adta hírül pénteken a Ziarul Financiar című román gazdasági napilap.

Fotó: Facebook/Star Transmission - Oficial

Az újságnak Frank Deiss, a Powertrain Mercedes-Benz Cars termelési igazgatója elmondta, hogy

Románia továbbra is szerepel a német járműgyártó beruházási térképén, de egyelőre újabb fejlesztésekről nem született döntés. Hozzátette: ehhez Romániának javítania kell a közúti és a vasúti infrastruktúráját.

A lap megállapította, hogy a német vállalat Romániában csak alkatrészeket gyárt, miközben Magyarországon járműveket is.

Az újabb szászsebesi beruházás értékét a vállalat nem hozta nyilvánosságra, de a lap járműpiaci forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy 250 millió euróba került. A Daimler szászsebesi romániai leányvállalata, a Star Assembly 54 ezer négyzetméter felületen két új gyártócsarnokot hozott létre, ahol 500 új munkahely létesül a fejlesztésnek köszönhetően. A Romániában most gyártani kezdett sebességváltók amerikai, mexikói és kínai Mercedes-üzemeket szolgálnak majd ki.

A német gyártónak Szászsebesen kívül a szintén Fehér megyében levő Kudzsiron is van üzeme, a két romániai telephelyen jelenleg több mint 3 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat