A történelmi duplázás háttere: Szuperkupa-sikerrel tenné teljessé a csodálatos idényt az FK Csíkszereda ificsapata

-- Külsős szerző -- 2022. május 31., 19:34

Nem mindennapi tettet hajtott végre az FK Csíkszereda U19-es együttese, bő egy hét alatt megnyerte a korosztály Román Kupáját, majd megvédte bajnoki címét az Elit Ligában. A fiatalok étvágya pedig továbbra sem csitul, triplázás a cél, szombaton megnyernék az U19-es Szuperkupát is. Az FK Csíkszereda elnökével, Szondy Zoltánnal, vezetőedzőjével, Demény Norberttel, illetve a Székelyföld Labdarúgó Akadémia technikai igazgatójával, Dusinszki Zoltánnal beszélgettünk a sikeres idény hátteréről.

A történelmi duplázás háttere: Szuperkupa-sikerrel tenné teljessé a csodálatos idényt az FK Csíkszereda ificsapata
galéria
Nagy volt a küzdőszellem a csíkszeredaiakban, és fegyelmezetten játszottak Fotó: Pinti Attila

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke szerint a csapat játékosai elsősorban szervezettségben és harcosságban múlták felül ellenfeleiket, és így sikerült elhódítaniuk a Román Kupát és megvédeni címüket az U19-es korosztályú Elit Ligában. 

A klubelnök úgy fogalmazott, nagyon értékes a múlt hét végén elért siker, mert minden körülmények között nehéz a címvédés. Főleg az U19-es korosztályban, amely az úgynevezett királykategória, az egyetlen olyan utánpótlás-bajnokság, amely nemzetközi szereplést biztosít annak a klubnak, amely megnyeri.

„A klubnak és az egész térségnek nagyon sokat jelent ez a győzelem, hiszen az ifjúsági Bajnokok Ligájában szerepelni nagy megtiszteltetés nemcsak a csapatnak, hanem Székelyföld számára is. Ez a győzelmünk azt mutatja, hogy a romániai labdarúgásban óriási változások vannak. Eddig mindenki elkönyvelte, hogy az utánpótlás szintjén a Hagi Akadémia egyeduralkodó, és ha véletlenül nem ők nyernek, az óriási meglepetés. Most azt látjuk, hogy ez nem így van, hiszen nemcsak az FK Csíkszereda tört előre, hanem a Kolozsvári U is, amely két korosztályban is döntős volt, továbbá az U Craiova és az FCSB, amely nagyon komoly akadémiát fejlesztett. A romániai utánpótlás tehát több lábon áll, és ez a labdarúgás szempontjából hasznos” – mutatott rá Szondy Zoltán.

Szondy Zoltán Fotó: Haáz Vince

Van jövőjük a felnőtt labdarúgásban is

Az FK Csíkszereda elnöke elmondta, számára kellemes meglepetés volt, hogy a 2004-es korosztály, amely ezelőtt egy-két évvel még „elkényeztetett” korosztálynak számított, most elsősorban szervezettségben és harcosságban múlta felül ellenfeleit.

„Ez azt jelenti, hogy ezeknek a gyerekeknek van jövőjük a felnőtt labdarúgásban is, mert aki 17–18 évesen ennyire fegyelmezett és ilyen küzdőszellemmel rendelkezik, annak a technikai kvalitásokon túl nagyon nagy esélye van arra, hogy a profi futballba is beverekedje magát”

– emelte ki Szondy.

Az elmúlt időszakban az ország egyik legjobb utánpótlásközpontjává nőtte ki magát az FK Csíkszereda által működtetett Székelyföld Labdarúgó Akadémia, néhány év leforgása alatt jutottak el arra a szintre, hogy egymás után kétszer nyerték meg az Elit Ligát. Szondy Zoltán közölte, az elejétől ezt szerették volna, ezért harcoltak. Nyilván nem lehettek százszázalékosan biztosak abban, hogy ezt elérik, de végül is ez volt a céljuk.

„A Székelyföld Labdarúgó Akadémia célja megalakulása óta az, hogy Románia első utánpótlásközpontjai között legyen. Az, hogy idén is sikerült győznünk, azt jelenti, hogy jó úton járunk. Nyilvánvaló, hogy még sokat kell dolgoznunk és van hová fejlődnünk, hiszen az U17-es és az U16-os korosztály idén elmaradt a várakozásoktól. Jövőre ezekben a korosztályokban is felérhetünk a csúcsra, de az nincs borítékolva, hogy az U19-ben újra nyerni fogunk.

Fotó: Pinti Attila

Eléggé kiegyensúlyozott mezőnyben vagyunk, és nem véletlenül nevezik elitnek ezt a bajnokságot. Minden évben az a kettős célunk, hogy minél jobb eredményeket érjük el az utánpótlásban és minél több gyereket tudjunk a felnőtt csapatunkban szerepeltetni”

– hangsúlyozta.

Szondy Zoltán ismertette, hogy a kupát és a bajnokságot megnyert U19-es csapatból azon játékosok mellett, akik már eddig is játszottak a 2. ligás csapatban, még többen bekerülnek a felnőtt együttes keretébe. Továbbá ezzel a bajnoki címmel 99 százalékban eldőlt, hogy farmcsapatot fognak indítani a harmadosztályban, ez pedig a játékosoknak nagyon értékes felmérő és komoly erőpróba lesz.

Fotó: Pinti Attila

Folyamatosan nőtt a győzelmi étvágy

A csíkszeredai együttest újabb sikerre vezette Demény Norbert, aki megkeresésünkre elárulta, hogy a legelején ők maguk sem álmodtak volna ilyen eredményekről, viszont ahogy haladtak előre a mérkőzésekkel, fokozatosan nőtt bennük az éhség a győzelemre.

A szezont megelőzően reálisnak tűnő célokat tűztek ki maguk elé, azonban ezeket sikerült toronymagasan túlszárnyalni. Nem volt könnyű menetelés, és még nincs is vége az idénynek, de már boldogok és büszkék az eddig elért sikerekre.

„Ha már sikerült idáig elérni és ilyen teljesítményt nyújtani, akkor abszolút minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a Szuperkupát is hazahozzuk. Még féltávnál sem gondoltunk a triplázás lehetőségére, de mi szeretnénk minden alkalmat megragadni. Ez egy újabb esély lehet, hogy egy jót meccseljünk és ismét bizonyítsunk. Ennek a trófeának az elhódítása most mindenképp prioritást élvez, ez a legfontosabb, és ezért dolgozunk minden egyes nap” – tette hozzá Demény.

Kiváló stáb dolgozik a háttérben, munkájuk komoly eredményekben mérhető Fotó: Pinti Attila

Azt is elárulta, hogy a fiúknak nincs szükségük külön motivációra, nem mindennap adódik lehetőség ilyen eredmény elérésére, éppen ezért biztosra vehető, hogy ezúttal is mindent beleadnak és küzdenek az utolsó pillanatig.

A csíkszeredai csapat edzője kiemelte, hogy külön figyelmet fordítottak az erőnléti edzésekre, mivel egy ilyen hosszú idény során kulcsfontosságú szerepe van a játékosok fizikai állapotának. Két sorozatban is helyt kellett állniuk, azonban bevállalták, hogy minkét síkon küzdeni fognak és ráhajtanak a végső győzelemre, bár ez sokkal több edzéssel és felkészüléssel járt.

„A legvégén a kolozsvári csapat teljesen fitt volt és kipihent, de még így is fel tudtuk venni velük a versenyt és legyőztük őket. A sepsiszentgyörgyiek elleni kupadöntőről ezt már nem mondhatom el, nem érződött rajtunk a frissesség, de próbáltunk úgy változtatni a csapaton és olyan taktikát választani, ami sikeres lehet” – értékelt Demény.

A marosvásárhelyi Omar El Sawy lett mindkét döntő hőse. Találatával nyerték meg a Román Kupát, illetve őt választották meg a bajnoki finálé legjobbjának Fotó: Pinti Attila

Kilábaltak a hullámvölgyből

A szakember véleménye szerint a szezon során egyszer még hullámvölgyből is kellett kilábalnia a csapatnak, amely a Kolozsvári Viitorul elleni vereséggel kezdődött, ott gondok voltak az erővel, és a mentális fáradtság jelei is látszottak a fiúkon. Azonban a következő meccseket már tudták hozni, ezzel pedig bizonyították, hogy képesek felállni bármilyen helyzetből és a végsőkig küzdeni.

A csapat játékosai tele vannak önbizalommal, és magabiztosan várják a Szuperkupa-összecsapást – amelyet szombaton délután 1 órától rendeznek Râmnicu Vâlceán, és ezúttal is a Kolozsvári U lesz az ellenfél –, viszont komolyan veszik a felkészülést, és tudják, hogy talán az eddigi legnehezebb találkozó áll előttük.

Változások várhatók

A következő szezon menete egyelőre kérdéses, mivel komoly változások és változtatások várhatók. Bár még nem hivatalos, könnyen elképzelhető, hogy az U19-es bajnokság megszűnik, s helyette U18-as és U21-es várható majd. A legnagyobb problémát viszont nem ez okozhatja, hanem az ifjúsági Bajnokok Ligájában, azaz a Youth League-ben előírt szabályok betartása.

„Konkrét szabályok vannak, amiket kötelező betartani. Motiváltak és izgatottak vagyunk, szeretnénk eleget tenni az előírásoknak, meg is vannak erre a terveink, de hogy konkrétan miként alakul a következő idényünk, az még a jövő titka” – összegzett Demény Norbert.

Elégedett a sportigazgató

Összességében remek évadot tud maga mögött eddig a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia, így a szakmai igazgatónak is van mivel dicsekednie. Az ünneplés már lejárt, dolgoznak azért, hogy még rátegyenek egy lapáttal, az eredmények ugyanis erre kötelezik. Ezt a szintet mindenképp tartaniuk kell.

„Szerencsésnek mondhatom magam itt a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiánál. Amikor idekerültem, akkor edzőként az én csapatom nyert először bajnoki címet, most meg szakmai igazgatóként ismét átélhettem, hogy a dobogó legfelső fokára állhattunk fel. Ez azért nem kis dolog” – nyilatkozta Dusinszki Zoltán. Összességében az elmúlt két évet kell nézni, ha az U19-es korosztályról beszélünk – még akkor is, ha közben korcsoportváltás is történt. Tavaly megnyerték az országos finálét, idén pedig jött a kupagyőzelem és a duplázás. Hátra van még a Szuperkupa, ez a serleg szombaton kerülhet be a csíkszeredai akadémia vitrinjébe.

Azt már tudjuk, hogy idén is elindulhatunk az ifjúsági Bajnokok Ligájában, a Youth League-ban. Ezúttal már arra gyúrunk, hogy ott ne csak részvevők legyünk, hanem sikeresen teljesítsünk egy kört.

Ezért azt a döntést hoztuk meg, hogy egy farmcsapatot létesítünk, amellyel beiratkozunk a 3. Ligába. Elsősorban azért, hogy a fiúknak minél több meccs legyen a lábukban, illetve hogy innen minél több labdarúgót tudjunk adni a profi ligákba” – tette hozzá a szakmai igazgató.

A legnagyobbak mellet mind az U15-ös, mind az U16-os együttesük közel volt, hogy ott legyen a legjobb négy mezőnyében – tehát itt is az ország első nyolc gárdája között zártak. Idén az U17-es korcsoport teljesített a várakozásokon alul, ők nem jutottak be a rájátszás felsőházába. Az akadémiának a fiúk mellett van lánycsapata is, ők is nagyot léptek előre, az U15-os korcsoport országos elődöntőt játszik, míg a felnőttek között az FK Csíkszereda feljutott az élvonalba.

Amikor pedig arról kérdezzük a szakmai igazgatót, hogy mivel lenne elégedett, amikor jövő ilyenkor vonalat húz, akkor így válaszolt: „Az ütőképes farmcsapat létrehozása, elindítása a 3. Ligában, a korosztályos ifjúsági együtteseink pedig jussanak be a felsőházba, hogy harcban legyünk az érmes helyezésekért, egy-kettővel akár a dobogóra is felállni. Aztán a már említett ifjúsági Bajnokok Ligájában ne csak egy kört játsszunk”.

Erdélyi Sport-összeállítás

Cikkünk eredetileg a Székelyhon napilap hetente megjelenő sportkiadványában, az Erdélyi Sportban látott napvilágot május 31-én.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport