Tetten érték az újságírót 200 euróval megvesztegető jósikafalvi polgármestert

Hírösszefoglaló 2018. március 08., 14:26

Eljárás indult Viorel Matiş, Jósikafalva polgármestere ellen, miután tetten érték, amint 200 euró csúszópénzt adott át egy újságírónak, hogy többé ne írjon róla lejárató cikkeket – tájékoztatott a Kolozs megyei törvényszéki ügyészség.

Fotó: Pixabay.com

Az Agerpres hírügynökség kérésére az ügyészség azt közölte, hogy március 3-án érték tetten az elöljárót, amikor 200 euróval próbálta megvesztegetni D.I.V. újságírót, hogy az ne közöljön többé kritikus hangnemű cikkeket róla. Az ügyészek szerint a polgármester reklámszerződéseket ajánlott fel az újságírónak.

Az ügyészség válaszában az áll, hogy miután hitelét rontó cikkek jelentek meg Viorel Matişról, a polgármester megkereste a tanút, aki a feljelentést tette, és

havi 1000 lej értékű reklámszerződést ajánlott fel a jósikafalvi önkormányzat költségvetéséből, vagy havi 500 lejt saját költségén, szerződés megkötése nélkül, csak azért, hogy ne jelenjenek meg bíráló hangvételű újságcikkek róla.

A gyanúsított két részletben átnyújtotta az 1000 lejt, illetve a 200 eurót. Viorel Matiş polgármester ellen megvesztegetés miatt 60 napos hatósági felügyeletet rendeltek el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat